NLpop interview: De zoektocht van Hind leidt tot Crosspop

Hind Crosspop. Dat is de naam van het nieuwe album waar Hind begin oktober mee komt. Haar derde studioalbum en het eerste dat ze helemaal zelf maakte, zonder platenmaatschappij of A&R-manager. Via Sellaband vond Hind genoeg believers om de studio in te duiken zonder bemoeienis van ‘de industrie’. “Dit is mijn beste album. Muzikaal gezien kan ik niet dichter bij mezelf komen.”

Het is stil geweest rondom Hind, heel stil. Haar tweede plaat Halfway Home bracht vrijwel niets teweeg, Hind vertrok bij platenmaatschappij Sony en liet eigenlijk alleen van zich horen met Songfestival-liedje Your Heart Belongs to Me, waarmee ze in Servië roemloos tenonderging in 2008.

Toch heeft ze al die jaren niet stil gezeten. “Ik heb het voorrecht gehad dat mijn optredens gewoon door gingen en ik goed kon leven van mijn werk. Natuurlijk, de eerste drie jaar na Idols maak je hysterie mee, zeker als je zo jong bent als ik was. Pas als die hysterie wegebt merk je dat sommige dingen niet vanzelfsprekend zijn.

Ze vervolgt: “Daar heb ik veel van geleerd, ik ben heel zelfstandig geworden. Ik ben op onderzoek gegaan welke mensen echt goed voor me zijn en het beste met me voor hebben. Mijn vorige management beloofde dat ik een plaat mocht opnemen, het stond zwart op wit. Toch gebeurde het niet. Dat is jammer. In al die jaren heb ik nooit gedacht dat ik iets anders wilde gaan doen, mijn hart heeft altijd bij de muziek gelegen. De afgelopen vier jaar heb ik de juiste mensen om me heen verzameld en gewerkt aan een plaat waar ik volledig achter sta.

Die nieuwe plaat zit er nu aan te komen. Hind Crosspop verschijnt begin oktober, de eerste single is Don’t Leave Me Behind en is zo’n 2000 keer op YouTube bekeken in de eerste week. Crosspop is volgens eigen zeggen een nieuw soort popmuziek.

Hind: “In crosspop zitten muziekelementen die allemaal herkenbaar zijn voor mensen, maar niet vaak in popmuziek worden gebruikt. De basis van mijn nummers blijven pop, maar je hoort er invloeden uit jazz of soul in terug. En op Don’t Leave Me Behind hoor je de flamengogitaar uit Spanje.”

Toch gaat crosspop verder dan een muziekstroming alleen. “Het is een way of life“, vindt Hind. “Ik ben Nederlandse en ook Marokkaans. Ik eet groentesoep maar ook couscous. Of ik ga met een Surinaamse vriendin bij een Thais restaurant eten. En mijn kleding, ook dat is crosspop.”

De zangeres benadrukt dat crosspop geen glad marketingpraatje is. “Op het album staat een liedje dat heet Coming Home. Het zou heel makkelijk zijn om het album daar naar te vernoemen, maar het dekt de lading niet. Crosspop doet dat wel. Ik denk dat als je alle twaalf de liedjes luistert, je snapt waarom de plaat zo heet.”

Morgen op deze blog deel 2 van het gesprek met Hind, waarin ze vertelt over het hele Sellaband-verhaal, topproducer Steve Power en de hooggespannen verwachtingen bij het album Hind Crosspop.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “NLpop interview: De zoektocht van Hind leidt tot Crosspop

 1. Tja

  Als die single een voorbode is voor het hele album sla ik over.
  Wat een afschuwelijk saai nmmer.
  Misschien is liedjes schrijven toch niet zo simpel en niet voor iedereen weggelegt.
  Ze kan beter een goede componist in de arm nemen die er ECHT verstand van heeft.
  Dit gaat hem niet worden vrees ik, ook totaal niet geschikt voor radio airplay.
  Gemiste kans, zonde van je geinvesteerde geld!!

    /   Reply  / 
 2. Remko

  Wat ik tot nu toe gheoord heb van de nieuwe single vind ik het niet zo heel erg anders dan wat ik eerder van haar heb gehoord.

    /   Reply  / 
  1. Robin

   Op bol.com vind je 30 sec. samples van alle 12 songs ;)

     /   Reply  / 
 3. Jan

  Hind is top… Welcome Back Girl.

  Actie:Help Hind haar nieuwe single”Don’t leave me behind” op 1 te krijgen itunes dus download hem nu: http://fb.me/H7FIsIFr

    /   Reply  / 
 4. mariska

  bedankt voor deel 1 van het interview! ja, therme daar word ze door gesponsord,mooie commercial met 2 stukjes van verschillende liedjes erbij. goede promo. hoe meer ik de stukjes luister van de nieuwe cd hoe beter ik hem vind,ook al is het van alles maar 30sec.

  heb de single zelf net gekocht op itunes, laten we hind goed steunen door hem te kopen op itunes voor maar 0,99!

    /   Reply  / 
 5. BoycotIdols

  Ze probeert in ieder geval haar eigen ding te doen. Heeft ook in de gaten dat het hebben van een stempel van Idols niet heeft gebracht wat ze waarschijnlijk verwachtte. Namelijk vergetelheid. Alleen maar goed. Dat ik het nummer niet zo goed vind is een tweede.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: NLpop Interview Hind: Ik maak al 1,5 jaar gelukshuppeltjes | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>