NLpop Interview Hind: Ik maak al 1,5 jaar gelukshuppeltjes

Dit is het tweede deel van het NLpop Interview met Hind over haar nieuwe album Hind Crosspop. Deel 1 check je hier.

Voor het album heeft Hind zichzelf verkocht via Sellaband, een platform waar iedereen zich kan melden als ‘believer’ in een artiest door een minstens één aandeeltje te kopen van 10 euro. Voor Hind wel een drempel om te nemen. “Je staat als bekende artiest wel even met naam en rugnummer op een site. Als de teller van believers op 500 euro was bleven steken, had dat flink afbreuk gedaan aan het verhaal dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Maar het concept is fantastisch, dat je zonder platenmaatschappij maar zelfstandig kan werken.” Uiteindelijk zou ze binnen elf dagen na aanmelding 40.000 euro vergaren, genoeg om de studio in te gaan.

Een eerste indruk leert NLpop dat Hind Crosspop een vrij rustige plaat is geworden, lekker voor ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds in een relaxte omgeving. De liedjes zijn mooi geproduceerd en ingespeeld door een echte band. Maar: de muziek is dienend aan de stem van Hind.

“Dat is ook de bedoeling geweest”, vertelt Hind. “Je moet mij niet op een productie laten zingen waar ik niet tot mijn recht kom of niet de zangeres ben die ik wil zijn. We hebben lang gezocht naar de ideale producer en kwamen uiteindelijk via Sellaband bij Steve Power uit.” Hij is de man die ook de succesalbums van Robbie Williams produceerde, naast talloze andere hitalbums. De man verkocht zodoende tientallen miljoenen platen.

Hind: “Ik heb het vliegtuig naar Londen gepakt, met hem kennisgemaakt en we hebben verteld wat we wilden doen met dit album. Hij was met name enthousiast dat het om iets nieuws ging. En hij wilde het wel doen.” Het budget dat Hind via Sellaband vergaarde stond in geen verhouding tot de gage die Power doorgaans vraagt, maar dat was voor hem van secundair belang. “Ik maak al 1,5 jaar gelukshuppeltjes in de woonkamer dat ik met hem mag samenwerken. Maar ik moest het tot nu ook geheim houden”, verklapt Hind.

De zangeres schreef samen met Power aan nieuwe nummers. “De teksten zijn grotendeels autobiografisch. De afgelopen jaren waren voor mij een zoektocht. Muzikaal gezien, maar ook het worden van een volwassen vrouw. Uit huis gaan, je bedrijf runnen… Maar de teksten zijn dusdanig geschreven, dat mijn buurman of -vrouw zich er ook in kan herkennen.”

Hind staat te popelen om haar crosspop aan de wereld te laten horen. Dit is waar ze al die tijd aan heeft gewerkt. Tegelijkertijd zijn het spannende tijden. “Ik durf te zeggen dat dit mijn beste album is geworden. Niet alleen doordat ik zo nauw betrokken was bij het proces, maar ook omdat ik muzikaal gezien niet dichter bij mezelf kan komen.

Van Hind Crosspop zijn er al duizend verkocht, het aantal believers op Sellaband. Hind: “Voor een verkoopsucces ben je ook afhankelijk van allerlei andere factoren; radiozenders, pluggers, andere mensen uit de industrie. Twee jaar terug geloofde niemand in Caro Emerald, totdat Martini haar muziek in een reclame gebruikte. Toen wilde opeens iedereen met haar werken. Ach, er valt nooit en pijl op te trekken, muziek blijft ook een kwestie van smaak. Het is nu aan mijn fans.

Lees hier deel 1 van het gesprek met Hind. De video bij single Don’t Leave Me Behind check je hier. Begin oktober is er een releaseparty rondom Hind Crosspop.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “NLpop Interview Hind: Ik maak al 1,5 jaar gelukshuppeltjes

  1. mariska

    bedankt herman! goed interview :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>