Glennis Grace brengt Volumia’s Afscheid op single uit

Glennis Grace hoopt haar tweede top 10-hit te gaan scoren met Afscheid. De zangeres vertolkte het nummer zaterdag in De Beste Zangers van Nederland en kon volgens eigen zeggen rekenen op talloze enthousiaste reacties. Zes dagen later is de registratie via YouTube zo’n 20 duizend keer bekeken en dus is er voor gekozen om Afscheid als digitale single uit te brengen. Sky Radio en 100%NL hebben Glennis met Afscheid al toegevoegd aan hun playlist.

Glennis: “Ik ben zo blij met alle reacties. Natuurlijk had ik dit gehoopt, maar dat het zo immens zou worden ontvangen had ik nooit durven dromen. Alle reacties van fans en kijkers van het programma geven mij echt een enorm goed gevoel en waardering. Dit had ik nooit verwacht!”

Afscheid is in 1998 uitgebracht door Volumia en groeide toen uit tot een grote hit. De band van Xander de Buisonjé bereikte de 4de plaats in de Single Top 100 en zou uiteindelijk 28 weken genoteerd staan, toentertijd een zeldzame prestatie.

Bekijk de live-opname:

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Glennis Grace brengt Volumia’s Afscheid op single uit

 1. Bart

  Glennis staat al op 4 in de i-tunes lijst.
  Ik gun haar zo het succes. Het is zo’n fantastische zangeres.
  Op naar nummer 1!! De plaats waar Glennis allang had moeten staan.
  De beste zangeres van Nederland!!!

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Toevallig net Uitzending gemist gezien en Glennis gehoord. Wat fantastisch! Ze zat er weleens naast met de tekst, maar wat geweldig was ze. Ik dacht al dat ze het op single zou uitbrengen kan gewoon niet anders. She’s The Voice!

    /   Reply  / 
 3. Henk

  Ik verheug me nu al op haar versie van They don’t play our lovesong anymore.

    /   Reply  / 
 4. Caitlin

  Yes, ze staat op 1 in de I-Tunes chart! Eindelijk gerechtigheid na al die jaren! Gefeliciteerd Glennis!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Geweldig voor haar. Ik zag het ook zojuist.

     /   Reply  / 
 5. Jos

  Wat terecht Glennis Grace op #

    /   Reply  / 
 6. Jos

  * Wat terecht Glennis Grace op #1 bij I-tunes. Na al die jaren krijgt ze eindelijk het succces dat ze verdient! Gefeliceerd Glennis!

    /   Reply  / 
 7. Arjan Hensens

  GlennisGrace staat nr1 in Itunes.
  De video is meer dan 50000 keer bekeken deze idd iets minder maar er is nog één met dus meet dan 50.000. Glennis Grace gaat momenteel loeihard op facebook ze is er helemaal ondersteboven van!! Haar carriere is in een stroomversnelling beland! Eindelijk!

    /   Reply  / 
 8. Bazz

  Tsja wat moet je hier nou op zeggen… GE-WEL-DIG!

    /   Reply  / 
 9. Stef

  Ben zo waanzinnig trots op deze vrouw momenteel! Ik volg haar al jaren en het is interessant om te zien dat ze keer op keer lovende kritieken ontvangt van het publiek maar tegelijkertijd zo ongewaardeerd blijft. Tot nu! 17 jaar later, sinds haar overwinning bij de Soundmixshow in 1994, heeft ze eindelijk een welverdiende #1 hit te pakken, welliswaar niet in de belangrijkste hitlijst van ‘t land maar met de hype die rondom deze single hangt, verwacht ik ook een super positie in de Single Top 100 volgende week! Go Glenda!!

    /   Reply  / 
 10. asa

  Ik heb hetzelfe. Ik heb haar altijd enorm gewaardeerd, zij is altijd met stipt de beste zangeres van NL geweest en nooit echt succes genoten en deze performance is waarschijnlijk de omschakeling! Ik denk dat vanaf nu elk van haar performance van dat programma op 1 belandt.

    /   Reply  / 
 11. Wilco

  Duidelijk is dat Glennis Grace, een van de beste zangeressen van ons landje, het verkeerde management achter zich heeft. Deze prachtige vrouw zou wel eens aan de top kunnen staan in Nederland en wellicht nog verder, dat blijkt wel uit deze song en de reacties.

    /   Reply  / 
 12. Frankly

  Wel ironisch dat ze op 1 in de ituneslijst (niet de belangrijkste maar wel belangrijkste verkooplijst van Nederland sterker nog van de wereld want zonder itunescijfers blijft er alleen nog maar sterrennltop 20 over . dat schijnen top 100 fundamanentalisten nog steeds niet door te hebben ;-) ironisch omdat ze benaderd is door de redactie van The Voice en haar commentaar was Thank you but No.. natuurlijk is het ook wel een hype. mensen rondom haar management kunnen ook haar single op itunes downloaden De kunst is om minstens een paar weken bovenin te blijven hangen en dan zien we wel verder:) groetjes van een realistische chartwatcher ;

    /   Reply  / 
 13. Frankly

  Nog veel meer ironie ze zou op 1 moeten binnenkomen in de easy sales top 100 voor deze week want het is immers 10 jaar geleden dat Damn I think I love you van Starmaker op de hoogste plek binnenkwam. het begin van alle hoe regel je een nr 1 hit . vandaag de dag als norm verheven in de Top 100 :)

    /   Reply  / 
  1. @lbert

   Niks hoe regel je een nr 1 hit, dat is gewoon deze tijd, iets horen/zien wat je leuk vind en dan downloaden, dat kan nu vroeger moest er eerst een singel worden uitgebracht geperst etc, daar ging weken over heem en dan was de aandacht al wweer verslapt, en je kunt wel proberen een hype te vreeeren maar mensen moeten het dan nog wel downloaden, een hype ontstaat spontaan, maar ja je hebt van die zwartkijkers die alles in twijfel trekken !

     /   Reply  / 
   1. BoycotIdols

    Een hype ontstaat spontaan. Hahahaha. Wie heeft dat je wijsgemaakt?

      /   Reply  / 
  2. Patrick

   @Frankly Niet iedereen scoort zomaar een nummer 1 in de Top 100. Jaap van Xfactor is het in ieder geval niet gelukt. Kom op zeg, we leven in 2011 > download tijdperk! Altijd dat gezeur over dat de platenmaatschappij de single opkoopt.. De top 40 loopt momenteel elke week één week achter op de top 100. Voorbeelden Gaga, Jlo, Alexis, Adele, Inna.. chartwatcher hé? ;)

     /   Reply  / 
 14. Jay

  Wat pas ironie is.. zonder deze cover was dr vrij weinig meer van dr terecht gekomen. ze had DIT nodig, omdat het met eigen management, promo, repertoire e.d. allemaal niet echt lukte… maar het werd inderdaad tijd, wat ze is heel erg goed. Al vind ik DO ook super(!!!) bij de beste zangers van NL!

  Wel jammer dat mensen haar nu oppeens goed vinden, nu ze zo’n bekende cover doet. Als je haar al zo lang geweldig vind (wat heel Nederland nu roept) waarom had ze dan zo weinig succes? Omdat wij Nederlanders de artiesten amper steunen.

    /   Reply  / 
 15. Jos

  @Jay:
  Ja dat is best suf, maar ik heb haar albums sinds 2005!
  Dus de laatste 3 albums en vond haar altijd de meest onderschatte artiest van Nederland. Maarja nu eindelijk succes ze komt binnen op #14 in de Tipparade, volgende week wellicht hoog in de top40! :D

    /   Reply  / 
 16. @lbert

  Ik ben niet zo weg van het Volumia repertoire, maar ze zong They don’t play our Love song van Anita Meijer ook super goed, mooi dat het nu zo goed met haar gaat zeer verdiend, van mij mag ze nog een x naar het Songfestival, maar dan met een goed nummer!

    /   Reply  / 
 17. Frankly

  @Patrick de top 40 heeft hele andere spelregels waar ik ook niet altijd blij mee ben . de top 100 doet gewoon wat haar te doen staat verkopen registreren en klasseren op de aantallen de samenstelling valt in 1 keer uit te leggen maar de chartruns vaak niet bij de Top 40 is het net andersom ;-) en Jaap haalde wel de nr 1 in de Top 100 ,zijn downloads waren na de finale van X Factor huge en al genoeg voor een nr 1 entry zijn carriere waren daarna meer XYZ factor :) Glennis Grace mag van mij een nr 1 hit scoren why not ? en als Killing Bee van Anouk ook als downlaod verscheen was die nr 1 hit er ook wel geweest (haar platenmaatschappij investeert echter niet in een download-single om de verkoop voor haar album wat op te krikken) Wat ik wil zeggen de ene nr 1 hit is de andere niet :

    /   Reply  / 
 18. Pingback: Single Top 100: Glennis op 1, Marco & Lange Frans op 6 | Nlpop

 19. wim

  opnieuw vanavond een lied van Do – I will vertolkt door Glennis Grace
  zo is het door Whitney Houston nog nooit gezongen
  onze Glennis kan echt zingen hopelijk ondekt de rest van de wereld dat ook.

  wim van kleef

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>