Prima debuutalbum Rochelle

Het debuutalbum van X Factor-winnares Rochelle is uit. You vs Me is een krachtig popalbum geworden. Vooropgesteld: Rochelle’s vocalen zijn onmiskenbaar sterk. De nummers zijn bovengemiddeld goed geschreven en geproduceerd. Toch mis ik bij een paar nummers de urgentie. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

You vs Me is in ieder geval een goed debuut geworden. Rochelle kan er trots op zijn. De downtempo songs op het album zijn zeker niet slecht, maar grijpen mij persoonlijk wat minder aan. Zoals de titel van één van de nummers luidt: Boring Beautiful.

Veruit mijn favoriete track is Love To Kill Ya. Van dat nummer zou ik graag een remix horen in de stijl van Rihanna, Jessie J, David Guetta. De stem van Rochelle heeft volgens mij meer dan genoeg eigenheid om niet als een slap aftreksel van wie dan ook te klinken.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Prima debuutalbum Rochelle

 1. Johan van de Velde

  ‘t Probleem met Rochelle is dat ze net niet goed genoeg is. Niet genoeg talent, niet genoeg soul, niet genoeg ritmisch gevoel.
  Er is zeker aandacht besteed aan produktie en image etc, maar ik vind het allemaal wat geforceerd en ongeloofwaardig overkomen.
  Het LIJKT misschien wel wat, mar het is niet echt.
  Simon Cowel zei ooit niet voor niets over Rochelle: ” She LOOKS like a popstar”…..

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Ik vind het wel een integer gemaakt album. Love To Kill Ya is mijn persoonlijke favoriet. Een beetje Titanium (Guetta) meets Russian Roulette (Rihanna). Maar met genoeg eigenheid dat het geen slap aftreksel of kopie wordt. Dan vind ik die associaties helemaal niet erg. Ik zou zelf denken: maak een controversiële low budget clip bij dat nummer. Misschien in de Instagram-stijl. Die is hot. Met handycams of zo. Misschien een bekende acteur er in, en dan (op basis van de lyrics) edgy, controversiële beelden. Ik bedoel: als een album ten onrechte zo snel zakt in de charts, dan moeten ze iets doen om aandacht te trekken.

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Dat het album met integriteit is gemaakt wil ik wel geloven en de associaties die jij legt, zie ik ook.
    Maar bij dat laatste ligt tevens het probleem. Rochelle moet nu dus concureren met deze artiesten en daar is ze helaas niet goed genoeg voor.
    Dat het album wederom zakt, is naar mijn mening dan ook niet onterecht.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

     Inderdaad, het moet niet lijken op Rihanna of Guetta, ze moet er eigen ding doen. Zo is weer duidelijk dat ze echt in verkoopformules denken. Het album zal volgende week wel verdwenen zijn. Ook tevens het laatste denk ik. Rochelle is niet ‘houdbaar’genoeg om het lang vol te houden, want zoals Johan al zei, ze mist de kwaliteit om zich echt te onderscheiden. Ach, ze heeft het al langer volgehouden met dr album dan haar voorganger, dat dan weer wel.

       /   Reply  / 
   2. BoycotIdols

    Verbaasd mij juist allerminst dat het zo snel weer gezakt is.
    De bekende oorzaken inmiddels
    -Ex deelneemster van een talentenshow die zich in de markt heeft laten zetten door verkoopformules. Dus wederom iemand met een stempel waar je moeilijhk van af komt.
    -Slappe 13-dozijn covers in moeten zingen
    -Niet bijster origineel
    -Bepaalde arrogantie omdat ze al dacht er te zijn door dat ze gewonnen had. Veel mensen pruimen dat nu eenmaal niet (meer).

      /   Reply  / 
    1. Inge

     Heb het album niet en heb eigenlijk ook niet de behoeft om het te luisteren. Zoals ik kan lezen is het een mix ala Beyonce/Rihanna en een beetje David Quetta. Dus dan weet ik wel genoeg. Jammer dat ze niet haar eigen stijl kiest: Hiphop en pop ja, maar ze moet herkenbaar zijn op de radio en dat is ze voor mij niet. Zelfs No Air haalde het niet tot het origineel. Het was op één of andere manier niet anders en saai! Er zat geen kracht in.

     Ik denk dat Rochelle ook een enkeltje geschiedenis krijgt, hoe goed haar stem ook is. Der album is misschien nu een succes maar haar singles verkopen voor geen meter. Der nieuwe single werd op 538 nog keihard afgezeken met Maken of Kraken…

       /   Reply  / 
     1. BoycotIdols

      Weer een gevalletje van leuk voor even. Bedankt X Factor voor een halfjaartje bekendheid.

        /  
     2. Marcus Lucas Auteur

      Als Eric van Tijn in een artiest gelooft, dan geeft hij niet op na één afgekraakte single. Ik denk dat hij absoluut gelooft in Rochelle en met haar zal blijven werken.

        /  
     3. BoycotIdols

      Haha Eric van Tijn.
      het enige waar hij in geloofd is de cash die iemand opbrengt.
      Hij heeft het de laatste jaren nogal bij het verkeerde eind gehad. Ik kan me een meidengroepje herinneren die hij even gelanceerd had en waar hij stellig in geloofde. Nee, wat betreft nieuwe muziek is Van Tijn toch wel de laatste die ik geloofwaardig vind.
      Heb ik veel liever Giel Beelen., menig bandje is door zijn aandacht doorgebroken

        /  
     4. Johan van de Velde

      @ Inge: Rochelle’s album is geen succes hoor (en zal het ook niet worden).
      @ Marcus en Boycot: v. Tijn verdient respect voor z’n staat van dienst, maar hij lijkt de laatse tijd wel ‘n beetje de weg kwijt te zijn. Zijn ‘geloof’ in Rochelle vind ik wat misplaatst. Ik heb dit hier wel ‘ns eerder geopperd, misschien is van Tijn ‘een beetje verliefd’, waardoor een beetje verdoofd.

        /  
 2. Marcus Lucas Auteur

  Nou kom, BoycotI, volgens mij heeft Eric van Tijn genoeg successen gehad om te kunnen gaan rentenieren in een villa in Spanje of zo. Ik ken zijn privé situatie niet hoor, maar hij heeft toch ontzettend veel hits geproduceerd. Ik denk eerder dat hij graag creatief is en lekkere muziek wil maken, en hoopt dat er hits bij zitten? Ik vind hem geen type ‘gewetenloze geldwolf’ zoals jij het omschrijft.

    /   Reply  / 
  1. inge

   Dat ben ik met je eens. Dat meiden bandje was misschien KUS. Dat was een succes totdat één van de vier ermee kapte. Maar zo gaat een band altijd ten onder. Of bedoel je dat bandje met Raffaela? ja dat was inderdaad geen succes!

   Voor de rest sluit ik me wel met Marcus Lucas aan.

     /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

   Noem dan eens van zeg de afgelopen 10 jaar wat echt een megahit voor van Tijn was dan, Marcus?
   Inge. Ik bedoelde dat bandje van Raffaela. Van Tijn zou dat wel even in de markt zetten en succesvol maken.
   Resultaat: 1 singletje in de onderste regionen van de Single Top 100. Dat was het.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>