Wat te doen op Koninginnedag 2012!? (overzicht)

Onze nationale feestdag is begonnen! Vanavond barst het feestgedruis in talloze steden weer los. Zoals op het Live I Live Festival (voorheen Koninginnenach) en de Nacht van Oranje. En uiteraard morgen talloze feesten en evenementen. NLpop maakt een selectie.


Vanaf 19.00 uur het Live I Live Festival in Den Haag. Op het Spuiplein onder meer Extince, Morning Parade en Jam de la crème meets Kytopia. GEM, Absynthe Minded en Geike kan je zien op het Kerkplein. Op de Grote Markt nog veel meer rockbands. Bluesliefhebbers kunnen terecht op de Plaats, en voor jazz ga je naar Noordeinde. (Afgelopen) Info hier.

Liefhebbers van het levenslied kunnen vanavond terecht in Ahoy in Rotterdam. Daar vindt weer de Nacht van Oranje plaats. Met onder meer Nick & Simon, Marianne Weber, Wolter Kroes, Frans Duijts, Jannes en Sieneke. De zaal gaat om 18.30 uur open, dan begint een DJ. De artiesten treden vanaf 19.30 uur op. (Afgelopen) Info hier.


Vanaf 12.00 uur het SLAM!FM festival op het Amsterdamse Java-eiland. Er is dit jaar helaas geen 538 Koninginnedagfeest. Hoewel er eerder sprake van was om dit feest te verplaatsen van het Museumplein naar de RAI, is dat uiteindelijk afgeblazen.

In plaats daarvan ligt de focus dit jaar dus op het SLAM!FM festival op het Java-eiland. Met o.a. Afrojack, Sidney Samson, Kraantje Pappie, Ferry Corsten en The Partysquad. Het evenement duurt van 12.00 tot 20.00 uur, en de toegang is gratis.

Met de auto naar Amsterdam reizen wordt afgeraden. De NS zet extra treinen in. Vanaf Amsterdam CS kan je makkelijk naar het Java-eiland lopen (zie hier looproute).

Amsterdam bruist morgen natuurlijk op veel meer plekken dan enkel het Java-eiland. Dit waren slechts een paar grote feesten die we eruit lichten. Zoals ieder jaar zijn er door het hele land vrijmarkten, feesten, concerten en festiviteiten bij de vleet. Een selectie:

In het Hunnerpark in Nijmegen kan je onder meer genieten van Roosbeef en Pete Philly. In Groningen op de Vismarkt treden Postmen en VanVelzen op, en op de Grote Markt in Groningen onder meer Kraantje Pappie. Op de Garenmarkt in Leiden Armin van Buuren.

In de Kanaalstraat in Eindhoven is het feest met o.a. Dio, Erick E en The Partysquad. Aan de Rotterdamse Winkelboulevard Zuid een festival met o.a. Rachel Kramer en Lois Lane.

Op het Oranjeterrein in Voorthuizen komen Miss Montreal en Ralf Mackenbach langs. Op de Arnhemse Korenmarkt Paul Turner (The Voice) en op de Markt Ali B Op Volle Toeren en Erwin Nyhoff. In Enschede op het Van Heekplein Jody Bernal en Ruben van der Meer.


Koninginnenacht zijn er opklaringen en is er kans op een mistbank. Het koelt af naar een graad of 8. Voor morgen, Koninginnedag, ziet het weer er veelbelovend uit. We krijgen perioden met zon en het blijft droog. De middagtemperatuur kan oplopen tot 21 graden.

Kortom, lekker weer, en meer dan genoeg te doen! Als je het allemaal te veel vindt, dan kan je ook gewoon lekker naar het café in de buurt of thuis genieten van een vrije dag.

En kijken naar het bezoek dat onze lieve Koningin met haar familie brengt aan Rhenen en Veenendaal. Die uitzending begint om 9:47 uur bij de NOS op Nederland 1.

Volg NLpop op Twitter en sinds kort ook op Facebook.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wat te doen op Koninginnedag 2012!? (overzicht)

 1. Bastian

  Bedankt voor deze overzicht! Echt jammer dat 538 dit jaar geen feest kan/mag houden.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Radio 538 Koninginnedag 2012 bij Amsterdam Rai | NLpop

 3. dennis

  en dan vergeten jullie eindhoven maar waar koninginnnacht infusion plaatsvond met heel veel nl artiesten

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>