VanVelzen’s album The Rush Of Life is uit (video)

Afgelopen zaterdag kwam het nieuwe album van VanVelzen uit. Een hedendaags popalbum dat refereert aan muziekgrootheden als The Beatles en The Beach Boys.

Wie dacht dat leadsingle The Rush Of Life een voorbode voor de rest van het album was, komt enigszins bedrogen uit. Het gelijknamige album bevat een verscheidenheid aan radiovriendelijke poptracks met wat retro-rockinvloeden.

Persoonlijk ben ik niet wild van de vocalen van VanVelzen. Hij klinkt wel lekker spontaan en blij, maar zijn geluid komt op mij altijd wat ongerijpt over. Kwestie van smaak natuurlijk. Los daarvan is het een album geworden met prima popsongs. De melodieën zijn sterk, de teksten zijn over het algemeen niet te zoetsappig, en de productie is goed.

VanVelzen toont lef door niemand minder dan The Beatles aan te halen. In het eerste nummer nog wel. Die openingstrack draagt de titel Sing Sing Sing, en is een verrassend begin. Niet in het minst omdat VanVelzen’s vader er op te horen is. Ik dacht al: wat klinkt die VanVelzen ineens volwassen! Blijkt het zijn vader te zijn.

“Dat nummer gaat erover hoe we vroeger samen in de auto Beatles-liedjes zaten te zingen. Zo is het begonnen. Hij zei dan altijd: als je zowel de partij van John als van Paul kunt zingen, ben je een heel eind op weg. En dat lukt me tegenwoordig best aardig. Ik denk dat wat ik nu doe, dat dat wel stiekem zijn droom is geweest.” Aldus VanVelzen.

Het zal me niets verbazen als Sing Sing Sing een single wordt. Een artiest die met zijn vader een nummer maakt, het is geen novelty. Father & Friend van Alain Clark zit nog vers in ons geheugen, maar ik denk dat Sing Sing Sing minder uitzonderlijk is dan Alain’s superhit. Desondanks is het één van de originelere nummers op VanVelzen’s album.

VanVelzen’s debuut, Unwind uit 2007, kwam op nummer 1 in de album charts en behaalde de platinastatus. De opvolger uit 2009, Take Me In & Hear Me Out, kwam tot plek 8 en werd goud. The Rush Of Life heeft alles in zich om wederom een hit te worden. VanVelzen stelt zijn fans zeker niet teleur.

NLpop geeft 3 sterren.
Geef jij meer of minder? Laat het weten in de comments!

Zie ook: Win het album ‘The Rush of Life’ van VanVelzen!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VanVelzen’s album The Rush Of Life is uit (video)

 1. Bastian

  Prima single, ligt na één luisterbeurt meteen goed in het gehoor. Productie had wat mij betreft nog net iets beter gekund. Ik zou het ook drie sterren geven, ik vind het niet bijzonder genoeg. Ik vind hem live trouwens tegenvallen, al heeft deze kleine man wel heel veel energie op het podium :)

    /   Reply  / 
 2. Kim

  cd stond afgelopen zaterdag aan in de Media Markt, luistert lekker weg!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Album Top 100: Kyteman terug op 1, VanVelzen nieuw op 4 | NLpop

 4. Pingback: Hit of Shit: VanVelzen – Cross Your Heart (video) | NLpop

 5. Pingback: Pinkpop-effect in Album Top 100 | NLpop

 6. Pingback: Jaaroverzicht: Best of NLpop in 2012 (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>