Berget Lewis wint Beste Zangers van Nederland 2012

Berget Lewis is vanavond in de finale van De Beste Zangers van Nederland 2012 door haar collega’s uitgeroepen tot absolute winnaar. Freek Bartels werd tweede met één stem (die van Berget). De Beste Zangers 2012-single is de Frank Boeijen-klassieker Zwart Wit.

Zwart Wit stond in 1983 zeven weken in de charts. De song bereikte plek 3 in de Top 100 en plek 4 in de Top 40. Voor Berget is Zwart Wit altijd een bijzonder nummer geweest, en dat blijkt ook uit haar vertolking. Ze zingt het lied met veel gevoel en emotie.

Je hoort de jaren ’80 er niet echt meer in terug, maar inhoudelijk is en blijft het nummer actueel. Met recht dus een geslaagde 2012-versie te noemen. Alle optredens zijn terug te zien op sterren.nl en de single Zwart Wit is hier op iTunes te downloaden.

Berget Lewis - Zwart Wit

Loading ... Loading ...


Video op Youtube

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Berget Lewis wint Beste Zangers van Nederland 2012

 1. Pingback: Vanavond finale van Beste Zangers van Nederland 2012 | NLpop

 2. Stef

  Zeer terecht gewonnen! Nu maar hopen dat haar ook die grote doorbraak is gegund maar heb m’n twijfels… “Zwart Wit” heeft de iTunes Top 10 nog niet behaald…

    /   Reply  / 
 3. BoycotIdols

  Dit kan ik zeker waarderen.
  Berget Lewis heeft meer in zich dan met een cover te komen, maar zeker goede uitvoering van Zwart Wit.

    /   Reply  / 
 4. Johan van de Velde

  Berget Lewis is zeker een goede zangeres en hoewel ze zich weer wat meer op de kaart heeft gezet, zie ik toch geen succesvol artiest in haar.
  Op de één of andere manier draagt ze dat niet uit. Dat vind ik ook met haar Zwart Wit versie. Goed gezongen, maar geen geloofwaardige vertolking.

    /   Reply  / 
 5. Jules

  Het beste liedje van het programma de Beste Zangers van Nederland wordt altijd door de winnaar uitgebracht op single. Meestal zijn dat covers. Berget is goed bezig en een doorbraak in Nederland is haar zeker gegund. Misschien helpt dit liedje daarbij, maar ondanks dat vind ik haar op persoonlijk vlak al doorgebroken!

    /   Reply  / 
 6. Henk

  Ik vind Berget een hele goede zangeres, maar op de één of andere manier heeft ze het niet voor mij. En dat heb ik telkens als ik haar hoor zingen. Heel goed, helemaal niks mis mee, maar toch……

    /   Reply  / 
 7. Roy

  Ik had Nikki verwacht, die heeft veel meer indruk en kippenvel bezorgt dan Berget.

    /   Reply  / 
 8. Henk

  Tja……. Wel luisteren met je oren hè en niet alleen kijken! Ja Nikki is natuurlijk wel veel mooier om naar te kijken dan Berget Lewis, maar laatstgenoemde leverde toch telkens wel een veel, maar dan ook veel betere vertolking.

    /   Reply  / 
 9. Peterke!

  Nog voor dat het seizoen begon wist ik voor mezelf al dat Nikki de beste zou zijn, maar ik ben tijdens dit seizoen zo zeer verrast door Berget dat ik het niet eens helemaal terecht gevonden zou hebben. Ik ben echt ontzettend blij dat Berget gewonnen heeft!

    /   Reply  / 
 10. @lbert

  Zeer terecht al zou Freek het van mij ook hebben mogen winnen, Berget’s versie van Zwart Wit vind ik niet zo bijzonder en zal eker het Glennis effect niet halen, Freek zijn Hou me vast vond ik een stuk gevoeliger !

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ik weet wel zeker dat Berget met Zwart Wit niet het Glennis effect zal halen. Ik ben een absolute fan van Freek zijn stem geworden, maar zijn uitvoering van Hou me vast haalt het toch echt niet bij de versie van Ruth Jacott. Ik vind het te braaf en en te vlak gezongen. Hij kan veel en veel beter. Jammer hoor, want ik had verwacht dat dit weleens het grootste succesnummer zou kunnen worden van dit seizoen.

     /   Reply  / 
 11. Pingback: Gers Pardoel onaantastbaar met drie hits in Single Top 100 | NLpop

 12. Pingback: Raffaëla Paton wint Beste Zangers van Nederland 2013 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>