Vanavond finale van Beste Zangers van Nederland 2012

Update klik hier: Berget Lewis wint Beste Zangers van Nederland 2012

Het was een bijzonder seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Vanavond de ontknoping. De zangers zullen bepalen wie hen het best kan vervangen, mochten ze een optreden niet kunnen doen. Het is maar een spelletje dus de uitkomst kan verrassend worden. Eerdere winnaars waren Anita Meijer, Jamai Loman en Simon Keizer.

Het publiek heeft in ieder geval een duidelijke voorkeur: Freek Bartels is voor hen de winnaar van dit seizoen. NLpop heeft de afgelopen weken de iTunes verkopen, social media respons en videoviews geanalyseerd. Daarnaast hadden we iedere week een flitspoll op NLpop. De resultaten wijzen onmiskenbaar in één richting: Freek.

Naast Freek scoren Berget Lewis en Nikki ook goed. Na aflevering 3 leek het nog even een tweestrijd te worden tussen Freek en Nikki, maar nadat Freek in aflevering 4 (waarin hij zelf de hoofdgast was) met Yes-R het nummer Lighters vertolkte nam hij een voorsprong die daarna niet meer is verdwenen.

De video van Lighters is het meest bekeken en de track bleef langer dan een week in de iTunes Top 100. Lighters is echter geen single release geworden. Freek werkte aan de laatste voorstellingen van de musical Next To Normal en ging daarna op een verdiende vakantie. Yes-R was druk met Wolter Kroes en Ernst Daniël Smid en hun voetbalhit.

Ondertussen is Berget Lewis’ vertolking van Frank Boeijen’s Zwart Wit gekozen als dé single van dit seizoen. Het nummer kan een hit worden. In het bekende Glennis Grace-seizoen werd Anita Meijer door de zangers zelf gekozen als beste vervanger, maar scoorde Glennis uiteindelijk een knaller van een hit met Afscheid.

Berget Lewis – Zwart Wit (Single versie) op iTunes

De meest bekeken video van dit seizoen: Yes-R & Freek Bartels met Lighters


Video op Youtube

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vanavond finale van Beste Zangers van Nederland 2012

 1. Josien

  vond het maar een matig seizoen!

  De zangers hadden geen leuke chemie met elkaar. En dat komt vooral door de uitlating na aflevering 1 toen Ruth, Gerard, Yes-R en Peter negatief over Nikki gingen praten. Doordat keek ik er nooit echt plezierig naar…

  Ik denk ook mede door het voetbal en het mooie weer dat de aandacht voor een knaller van een hit er niet in zit!

  Voor volgend seizoen graag:
  - Hind Laroussi
  - Paskal Jacobsen
  - Annie Schilder
  - Gers Pardoel
  - Lisa Loïs
  - Dinand Woesthoff

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Precies Josien en juist doordat Nikki vorige week emotioneel werd en nog even noemde hoe ze het zo naar haar zin had en dat ze iedereen geweldig vond. Toen dacht ik helemaal, wat een schijnheilige lui die Gerard en Ruth. Dat heeft Nikki absoluut niet verdiend. Het bewijs ook dat Nikki dit helemaal niet zo ervaren heeft. Ik heb eigenlijk hierdoor ook altijd met gemengde gevoelens naar het programma gekeken.

     /   Reply  / 
 2. Saskia1234

  Nou Nikki, als ik het goed begrepen heb ;) , je hebt een lekker stemmetje en je kwam supergoed mee . . . . .
  maar je kunt je niet meten aan Freek Bartels, met zijn supergoede, prachtig klinkende, geschoolde stemgeluid (conservatorium).

    /   Reply  / 
 3. Roy

  Nikki is toch écht de topper van dit seizoen. Gezien de reacties op internet, maakte Nikki wekelijks de meeste indruk. Wat een talent!

  Het zou dan ook logischer zijn geweest als Nikki er met de titel vandoor ging. Maar ze kreeg geen 1 stem van haar mede kandidaten. Erg kinderachtig. En inderdaad Bart, schijnheilige lui die Gerard en Ruth.

  Vorig jaar ging Anita Meijer er met de titel vandoor, en Glennis niet. Dus dat zegt al genoeg! ;-)

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Nou nou…… Nikki was echt niet de beste hoor. Ze mag dan wel talent hebben, maar ze moest toch wel telkens het onderspit delven tegen haar meerdere.
   En dat vorig jaar Anita Meijer er met de titel vandoor ging wil niet zeggen dat Glennis een mindere zangeres is.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>