TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013

Update klik: Anouk definitief naar Eurovisie Songfestival 2013

De TROS heeft vanavond gereageerd op de Songfestivalonthulling van Anouk. De omroep belooft de topzangeres direct een plaats in het komende Nationaal Songfestival. Het lijkt er echter vooralsnog niet op dat Anouk interesse heeft in zo’n voorronde.

‘Wij verwachten dat de zangeres hoge ogen kan gooien,’ meldt een woordvoerster van de TROS aan de Telegraaf, ‘ze is dan ook meer dan welkom tijdens de Nederlandse voorronde die naar verwachting in januari gaat plaatsvinden.’

Eerder vanavond onthulde Anouk dat de TROS en John de Mol haar hebben afgewezen als interne selectie. ‘Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van’, aldus Anouk.

De TROS zegt verder ‘blij verrast’ te zijn, maar voegt daar aan toe: ‘Anouk heeft zich niet rechtstreeks tot ons gewend, maar tot John de Mol. Zeker is wel dat er een voorronde van het Nationaal Songfestival komt en we zouden het geweldig vinden als Anouk hieraan mee zou willen doen. We zijn altijd bereid om met haar rond de tafel te gaan.’

Anouk is één van de weinige, zo niet de enige, Nederlandse topartiest die herhaaldelijk interesse heeft getoond om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiepodium.

Andere topacts als Within Temptation en Caro Emerald hebben eerder al gezegd geen interesse te hebben. Het is onbegrijpelijk waarom onze omroep zo moeilijk doet. In 2009 ging het niet door vanwege het Toppers-drama, en nu lijkt het weer niet door te gaan omdat de TROS een uitgebreid Nationaal Songfestival geen jaartje wil uitstellen.

Lees meer: TROS en John de Mol passeren Anouk voor Songfestival

Anouk naar het Songfestival?

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013

 1. @lbert

  Ik vind niet dat we automatisch voor Anouk moeten kiezen, eerst een super nummer, dan de artiest, en Anouk doet het hier zeer goed, maar op wat suc6 in Scandinavische landen krijgt ze ook geen voet ergens anders aan de grond, dus zo goed licht haar repertoire niet !

    /   Reply  / 
 2. Marcus Lucas Auteur

  Ik vind dat Anouk een ‘interne selectie’ verdient. Ik begrijp totaal niet waarom onze omroep Anouk zo verschrikkelijk amateuristisch behandelt. Best beschamend. Laat haar drie songs schrijven waaruit het Nederlands publiek vervolgens de beste kiest. Wel beter die songs vooraf bekend maken, zodat ook de discussies op sociale media, Youtube en iTunes-verkopen meegenomen kunnen worden, om op die manier een impulskeuze te voorkomen.

    /   Reply  / 
 3. @lbert

  Waarom heeft Anouk dat verdient zou niet weten waarom, vanwege haar Nederlandse succes of haar inernationale “succes” dan zijn er nog genoeg anderen die ook een interne selectie verdienen !

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Zie ook de jaarlijst 2011 van de Album Top 100. Alleen Adele verkocht meer platen. Anouk is gewoon een hele grote artiest die zich bewezen heeft en een interne selectie verdient. Dat is mijn mening. We zijn gek dat we haar aanbod niet aannemen. Ik vind het typisch Nederlandse bekrompenheid om zo met onze grootste artiesten om te gaan.

     /   Reply  / 
 4. Pingback: TROS weigerde songfestivalnummer Anouk | NLpop

 5. ivo

  ik weet het niet alleen de naam anouk zegt nog niks dat we daarmee de finale halen en volgens mij maakt het toch niet uit wie of wat we sturen

    /   Reply  / 
 6. E-Online

  En wij roepen al jaren dat de A-artiesten in Nederland zich er niet aan durven te wagen. Anouk steekt haar nek uit. Moet zij het dan in een Nationale Finale opnemen tegen een Tim Douwsma of Raffaëlla? Beschamend hoe wij met onze grotere artiesten omgaan.

    /   Reply  / 
 7. Henk

  Beschamend van de TROS. Anouk is één van de grootste artiesten van dit land. Laat haar met 3 eigen liedjes en 3 door andere geschreven liedjes meedoen aan een Nationaal Songfestival waar zij alleen centraal staat.

    /   Reply  / 
 8. YesMe

  Hou toch eens op met dat songfestivalgedoe. Heeft Nederland oogkleppen op ofzo? Het gaat niet het liedje of om hoe goed iemand is. Het gaat om de poppenkast eromheen. Het songfestival is net voorbij en het begint nu alweer, om gek van te worden. En Anouk gaf toch aan geen optredens meer te doen (iig komende tijd) nou dan moet ze ook niet voorop willen staan bij zoiets! Zinloos bericht dus….

  En de site kan dit wel eens verbeteren. Als je perongeluk je naam vergeet in te vullen kan je ook dit veld opnieuw intypen!

    /   Reply  / 
 9. Magda

  Nou ik kijk nooit naar het songfestival. Elk jaar gaan er weer mensen heen die gewoon kansloos zijn.
  Ik zou iig wel gaan kijken als Anouk heen zou gaan!
  Go Anouk!!!
  Ik denk dat het dan weer eens positief gaat worden voor Nederland…

    /   Reply  / 
 10. Pingback: TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival | NLpop

 11. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>