TROS passeert Anouk voor Songfestival

Update: TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013

De TROS heeft een nummer van Anouk afgewezen voor het Eurovisie Songfestival. Het is de tweede keer dat de topzangeres interesse toont om Nederland te vertegenwoordigen op het internationale evenement, maar weer faalt de omroep om de deal te sluiten.

‘Nou, ik had mij dus opgegeven voor het Eurovisie Songfestival. Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van’, meldt de grootste zangeres van Nederland vanavond via Facebook.

Het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. Jammer hoor’, aldus Anouk.

In 2009 toonde Anouk ook interesse in deelname aan het Songfestival. Ze wilde toen drie liedjes schrijven waaruit het Nederlandse publiek uiteindelijk de inzending kon kiezen. De NOS, die toen de Nederlandse inzending nog regelde, zei dat alle opties open waren.

Kort daarna zette Gordon de NOS echter voor het blok door in de media aan te kondigen dat de Toppers het zouden doen. Resultaat: de NOS kon niet meer terugkomen op een eerdere afspraak, en Anouk moest wijken. Gordon eindigde met zijn Shine-debacle uiteindelijk op twee na laatste in de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

In de selectiecommissie voor het afgelopen Nationaal Songfestival zaten onder meer Cornald Maas, John de Mol, Daniel Dekker en TROS-directeur Peter Kuipers. Joan Franka won, maar haalde de finale van het Eurovisie niet door toedoen van de vakjury’s.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “TROS passeert Anouk voor Songfestival

  1. Pingback: TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013 | NLpop

  2. Ap0c

    Schandalig..

      /   Reply  / 
  3. Pingback: TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival | NLpop

  4. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>