TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk

‘Anouk wil graag meedoen met het Eurovisie Songfestival’, zegt Anouk’s manager Kees de Koning. Hij verduidelijkt op nu.nl de positie van de zangeres ten opzichte van haar mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival. ‘Het paste nooit in haar agenda, maar volgend jaar zou het kunnen en ze heeft nu ook het juiste nummer klaarliggen.’

De enige voorwaarde is dat Anouk niet mee hoeft te doen aan een talentenshow-achtig format waarin wordt bepaald wie er met welk liedje naar het Songfestival gaat. ‘Als een artiest die al 17 jaar aan de top staat zich aanbiedt, lijkt zo’n voorselectie mij volkomen overbodig. Maar de TROS denkt daar anders over’, aldus De Koning.

Ook Daniël Dekker heeft inmiddels van zich laten horen. Hij houdt zich bij de TROS bezig met de selectie van onze inzending. ‘Wij zijn ontzettend blij dat een artiest als Anouk zich bezig wilt houden met het Songfestival’, zegt hij. ‘Voor de voorrondes is ze van harte uitgenodigd, maar ik begrijp dat ze geen zin heeft om in competitieverband mee te doen.’

Anouk wil ons land dus graag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, maar zij ziet een nationale voorronde in een talentenshow-concept niet zitten. Ik vind dat heel logisch en terecht. Toch best schaamteloos om dat van één van onze grootste artiesten te vragen. Vorig jaar verkocht alleen de Britse Adele meer albums in Nederland.

Bovendien is het een kromme redenatie van de TROS. Zij weten dat Anouk zo’n voorronde niet ziet zitten, dus hun uitnodiging is voor de bühne. Maar stel dat Anouk mee zou doen in zo’n concept (wat ze niet doet, maar stel), welke artiesten willen het dan überhaupt tegen Anouk opnemen? De meeste artiesten zouden zich dan terugtrekken.

Artiesten als Charly Luske of Dashni Morad hebben interesse om mee te doen aan het Songfestival, maar zij bewonderen Anouk enorm, dus ik vermoed dat als Anouk het wil, zij liever een jaartje wachten. Dan zou je een selectie van artiesten overhouden die vinden dat zij Anouk zouden moeten weerhouden van het vertegenwoordigen van ons land?

Dat is toch belachelijk? Dat zou een poppenkast worden die je Anouk niet aan kan doen. Zichzelf respecterende, serieuze artiesten zouden zich immers terugtrekken als Anouk meedoet. Zij ziet het dus goed: dat is niet de manier om het te doen.

Niet alleen omdat het beschamend is om op deze manier met Anouk om te gaan, maar ook voor artiesten die het in zo’n format tegen haar zouden moeten opnemen. Mocht de TROS van het format afstappen, dan is Anouk volgens haar manager alsnog beschikbaar.

De vraag is dus niet zo zeer of we willen dat Anouk ons vertegenwoordigt op het komende Songfestival, want het antwoord op die vraag is al jaren duidelijk. Maar de echte vraag is nu: kan de TROS het uitgebreide talentenshow-format voor het Nationaal Songfestival misschien een jaartje uitstellen?

Terwijl de TROS nadenkt, luisteren wij even naar een muziekje…


Video op Youtube

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk

 1. Arvid van Boekel

  Zou ongelofelijk jammer zijn als ze deze kans aan zich voorbij laten gaan! Dat nationale festival kan toch ook in de vorm van de presentatie van het nummer? Het gaat in dit geval ook om het landsbelang, na 8 keer falen.

    /   Reply  / 
  1. MFEELINGSFMUSIC

   What’s going on dear people!!!.. I consider an HONOR that Anouk is willing to represent The Netherlands… What’s the real reason is keeping her away to do it? .. no answers TROS and Mr. John de Mol? Everybody knows that the Power of MUSIC, as pure as MUSIC is, comes through Anouk. That’s what should matters. What’s going on here dear people?
   MFEELINGSFMUSIC-Maggie

     /   Reply  / 
 2. Robin

  Op de een of andere manier krijg ik het gevoel dat dit een grote hoax is.. Anouk kan als geen ander de aandacht op zich vestigen door te schockeren (foto van d’r billen op twitter, rare uitspraken etc)

    /   Reply  / 
 3. Nico Prins

  Prachtig dat Anouk mee wil doen met het Eurovisie Songfestival! Dan maar een keer geen voorrondes. Want wat is belangrijker, de belangen van de tv-producent of de kwaliteit van de Nederlandse inzending? Ik mag toch hopen op het laatste.

    /   Reply  / 
 4. Jelle

  FF offtopic, Ray en Anita gaan weer verder als 2 Unlimited (bron: Facebook Anita).

    /   Reply  / 
 5. Martijn

  Als ik Anouk was, en ik écht graag aan het songfestival zou willen meedoen, zou ik eens gaan praten met San Marino RTV, of met een andere Europese omroep die wel openstaat voor een interne selectie. Ik zou het wel een stunt vinden als Anouk namens een ander land meedoet aan het Songfestival!

  Dan schaart ze zich in het rijtje David Alexander Winter (Luxemburg 1970), Stella Maessen (België 1982) en Marian van de Wal (Andorra 2005), met Nederlanders die voor een ander land hebben meegedaan. :-)

    /   Reply  / 
 6. Arjan H

  Het is toch ook belachelijk en schandalig dat een icoon, een grootheid als Anouk mee moet doen met een voorronde? Anouk hoeft zich niet te bewijzen Ze moeten juist vereerd zijn dat zij mee WIL doen en het naar een hoger niveau weet te tillen en op de kaart weet te zetten! Ze hadden haar met open armen moeten ontvangen!!! Tactloze actie van de Tros!!!! Want welke artiest durft nu naast Anouk te staan in een voorronde? Kansloos!!

    /   Reply  / 
 7. Inge

  inderdaad! Laat Anouk lekker rocken en iedereen weg blazen!

  We krijgen The Voice al dus laat die voorrondes met oud-deelnemers van The Voice maar zitten! Geen enkel van hun maakt schijn van kans tegen zo’n artieste.
  Een jury is ook overbodig want wie is Henk Jan Smits die zegt tegen Anouk dat het nummer niet goed was!

    /   Reply  / 
 8. Nico

  Ruth Jacott had destijds ook geen concurrentie in de voorronde.

    /   Reply  / 
 9. Inge

  Net als de 3J’s, Hind en de Toppers!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ja en dat waren alle 3 wel erge slechte inzendingen.

     /   Reply  / 
 10. PigBag

  Toch snap ik ‘t standpunt van de Tros en John de Mol wel. Het NSF is toch goed voor ‘n paar miljoen kijkers en John de Mol wilt dit programma gebruiken als podium voor z’n The Voice artiesten. Hoewel ik denk dat de publieke opinie overwegend op de hand van Anouk zal zijn ben ik bang dat ze niet naar ‘t Eurovisie Songfesival zal gaan. Dat zou erg jammer zijn want met Anouk is denk ik ‘n finale-plaats bijna gegarandeerd. Maar ik snap dat ze niet aan ‘n quasi-talentenjacht mee wilt doen. Of aan ‘n The Voice feestje zoals dit jaar. Daar is Anouk veel te groot voor.

    /   Reply  / 
 11. Vincent

  Hoewel buiten kijf staat dat Anouk kwalitatief mijlenver uitstijgt boven alles wat de laatste paar jaar namens Nederland naar het Songfestival werd gestuurd (al blijf ik er bij dat het liedje van 3JS op zich echt heel goed was, de performance was alleen geen inkoppertje) denk ik tegelijk ook dat haar kansen door veel mensen enorm worden overschat. Als ze echt zo veel internationale allure zou hebben, zou ze toch ook al lang en breed elders in Europa zijn aangeslagen? Okee, haar liedjes worden wel her en der opgepikt in The Voice-achtige programma’s, maar ook daarna beklijven haar liedjes internationaal niet. Dat heeft deels met (het ontbreken van) promotie van haar platenmaatschappij te maken, maar voor een groot deel ook niet.

  Ik heb Anouk een paar jaar terug eens zien optreden op een Duits festival en daar viel op dat het Duitse publiek er amper wat aan vond en de enige enthousiaste reacties kwamen van de Nederlanders die er toevallig ook waren. Nu is één optreden natuurlijk geen maatstaf, maar het toonde wel aan dat ze (daar in ieder geval) de mensen die haar niet kenden maar lastig mee wist te krijgen met haar liedjes en performance. Terwijl nu juist dát noodzakelijk is als je aan het Songfestival meedoet. Je moet in 3 minuten miljoenen mensen weten te boeien. Dat gezegd hebbende, als ze zou gaan, is Anouk absoluut het allerbeste wat Nederland in jaaaaaaren heeft ingezonden. Alleen ontbreekt in Europa het gebrek aan context. Waarom Anouk bijzonder is snappen wij met zijn allen wel in Nederland. Maar daar buiten, vraag je dus af wat er zonder die context dan overblijft, behalve die fenomenale stem van haar. Een finaleplaats is echt niet gegarandeerd.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Volkomen mee eens, Vincent.
   Had het zelf niet beter kunnen verwoorden…

     /   Reply  / 
 12. Nico Prins

  Het zou wel eens goed kunnen zijn voor het Nederlands ‘songfestival gevoel’. Men zal immers massaal aan de buis gekluisterd zitten als Anouk voor ons land uit komt en dat is weer goed voor de inkomsten van de sterreclame. Dus Omroepbazen, waar wachten jullie nog op? Kleur het beeld oranje en ga voor de finale!

    /   Reply  / 
 13. inge

  Helaas heeft de Tros meer vertrouwen in Thomas Berge, Jennifer Ewbank en ander concorten!

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Nee nee nee, Please geen Th.B.

     /   Reply  / 
 14. Nico

  iPad link naar YouTube zegt: Film laden niet mogelijk.

    /   Reply  / 
 15. Chiel

  Ladies & Gentle People…

  Wake up!

  De enige reden die ik kan bedenken dat een grootheid als Anouk niet mee WIL doen aan deze idioterie is dat er contractuele problemen uit kunnen en zullen volgen aan een verbintenis met meneertje Mol and his greedy companions. Als je in die “machinery” terecht komt moet je een contract tekenen om mee te mogen doen waarin staat dat je ALLE contracten zult tekenen die na de voorrondes komen. Anders wordt je namelijk gewoon uitgesloten van deelname. Let wel: je hebt tijdens het tekenen van het eerste contract de contracten die daarna komen nog niet gezien. Als je nog niet bekend bent zul je vaak bereid zijn om je ziel aan de duivel te verkopen om exposure te krijgen. Je zult dus tekenen. Doe je dat niet en klap je uit de school dan moet je € 5.000,– betalen. Daar dreigen die pipo’s dan mee.
  In de volksmond heten dit wurgcontracten. Deze contracten gelden notabene ook voor kinderen bij The Voice Kids en andere programma’s uit die stal.
  Anouk en manager weten dit, en hebben geen zin om voor de lengte van dagen aan de Mol vast te zitten.

  IMHO een poging om én het Eurovisie Songfesival binnen te halen voor de Mol, én artiesten aan zich te binden voor hoe lang meneer de Mol daar zin in heeft en het geld oplevert.

  Échte artiesten blijven liever gewoon “independant” (én arm als dat de consequentie van die keuze is).

  Rest my case…

  “None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.” – Johann Wolfgang von Goethe

    /   Reply  / 
 16. Pingback: Grote hits voor Loreen en Eva Simons in Single Top 100 | NLpop

 17. Pingback: Anoukgate: Talpa trekt zich terug uit Songfestival | NLpop

 18. Pingback: Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit | NLpop

 19. Pingback: TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival | NLpop

 20. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>