Anoukgate: John de Mol trekt zich terug uit Songfestival

‘Als het zo moet, hebben wij er geen zin meer in’. Dat zegt Talpa-woordvoerder Thomas Notermans vandaag in het AD. Talpa is niet meer betrokken bij het Songfestival. Vooral het aanbod van zangeres Anouk is de reden voor deze verrassende breuk met de TROS.

Anouk maakte deze week bekend dat zij ons land graag wil vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, volgend jaar in Zweden. Lees hier meer over Anoukgate.

Talpa blijkt het eens te zijn met alle critici die vinden dat je een ster als Anouk niet kan afpoeieren met de boodschap dat ze dan maar mee moet doen in de voorrondes.

‘Dat is hetzelfde als Messi die Frank de Boer belt om te vragen of hij voor Ajax mag spelen en dan te horen krijgt dat hij eerst moet meedoen aan een proefwedstrijd. Als het zo moet, hebben wij er geen zin meer in’, aldus Thomas Notermans in het AD.

Uitstekend standpunt van Talpa. Dit is natuurlijk ook het standpunt van John de Mol zelf, want hij is er vanaf het begin persoonlijk bij betrokken geweest. Heel prijzenswaardig. Op zich kan zo’n grote Songfestival-deal heel lucratief zijn voor een producent. Kudos voor John de Mol dus! Maar ik heb het idee dat het einde van Anoukgate nog niet in zicht is.

Bronnen van het AD zeggen dat de samenwerking tussen de TROS en Talpa sowieso tot een einde zou komen als Joan Franka dit jaar de finale niet zou halen. De onverstoorbare TROS is inmiddels in gesprek met productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans.

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Anoukgate: John de Mol trekt zich terug uit Songfestival

 1. Peterke!

  Als ik even heel eerlijk ben snap ik helemaal niks van dit bericht. John de Mol is opgestapt, vanwege de reacties van ons (het publiek), of vanwege Anouk? Kan iemand het me even in het kort uitleggen asjeblieft?

    /   Reply  / 
  1. PigBag

   Maak je geen zorgen. Volgens mij begrijpt bijna niemand hoe ‘t precies zit. Ik ook niet. John de Mol zou er uit zijn gestapt vanwege Anouk. Maar ‘t zou best kunnen dat ie dat gedaan heeft omdat de Tros liever met andere partijen samen gaat werken (Avro, Eyeworks) en dat Talpa (na ‘t debacle van dit jaar) toch gedumpt zou worden. En ‘t is niet ondenkbaar dat de reacties van alle critici er ook iets mee te maken hebben.
   Feit is dat (zoals Marcus al aan geeft) Anouk-gate nog niet voorbij is. Maar ik kan me eigenlijk nog steeds niet voorstellen dat de Tros de voorrondes gaat schrappen.

     /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Het lijkt mij duidelijk, John de Mol wilde al eerder van het Songfestival af. Daarom grijpt hij nu deze situatie met Anouk aan als excuus. Op deze manier lijkt hij de winnaar.
  Laf.
  Wat een onprofessionele opmerking overigens: “Als het zo moet, hebben we er geen zin meer in.”

    /   Reply  / 
 3. Marcus Lucas Auteur

  Ik heb van jongsafaan al respect gehad voor John de Mol. Al in zijn tijd van voor Big Brother, de Endemol-fusie, The Voice, enz. Ik vond deze hele kwestie rond Anouk vooral erg verwarrend met betrekking tot De Mol. Ik kon me bijna niet voorstellen dat zijn positie niet principieel zou zijn, maar enkel gericht op het maken van die 7 shows. Dat blijkt nu ook. Reinout Oerlemans en Eyeworks is een ander verhaal.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ik heb respect voor wat John de Mol heeft bereikt, maar zijn enige doel is: succes behalen.
   Daar past principieel zijn niet in.
   Dat blijkt nu ook.

     /   Reply  / 
   1. Marcus Lucas Auteur

    Hij is een zakenman. Dat betekent niet dat hij geen principes heeft. Dat vind ik juist nu blijken, omdat hij een lucratieve deal voor 7 grote amusementsshows laat schieten vanwege de manier waarop Anouk behandeld wordt. De Mol loopt ook niet te koop met het feit dat hij allerlei goede doelen steunt, en ook geld stopt in projecten die geen winst opleveren, maar dat doet hij allemaal wel.

      /   Reply  / 
    1. Henk

     Juist ja….

       /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

     Het is naief te denken dat de Mol dit doet vanwege de manier waarop Anouk behandeld wordt.
     De werkelijke achterliggende reden komt nog wel aan het licht.

       /   Reply  / 
 4. Arjan Hensens

  Helaas schieten we hier niets mee op… Wel snap ik de keuze, de arrogante houding van de Tros die ten alle tijde gewoon een voorronde wil houden. John de Mol die eerder al Anouk had gevraagd voor the Voice maar dit afwees en zich nu vrijwillig aanbiedt om NL te vertegenwoordigen is natuurlijk erg frustrerend. Eindelijk stond er dit jaar een goede show maar nu trekt JOhn zich alweer terug. Alle schuld ligt bij de Tros… Er komt vast weer zo’n triest Nederland muziekfeest op het plein gebeuren… De 3j’s hoefden geen voorronde en nu Anouk wel? Onrespectvol!!!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ja onvoorstelbaar vind ik dat dat zo’n arrogante groep als de 3J’s geen voorronde hoefde maar daar gewoon kon gaan staan met een eigen keuze aan liedjes. Ze stonden daar echt zo knettervals te zingen. Ik vind het een over de top gewaarde band. Iedere nieuwe single van ze komt hoog binnen in de Top 100 maar de week daarop donderen ze naar beneden. Tja….. Ik vind het echt diep maar dan ook zeer dieptriest dat een artiest als Anouk zo gepasseerd wordt. Maar ik denk dat de TROS ook nog wel even gaat nadenken na alle commentaar.

     /   Reply  / 
 5. Bastian

  Jammer. Had gehoopt dat de samenwerking tussen TROS en Talpa nog wat langer zou voortduren. Vrees dat we straks weer terug gaan naar een typisch TROS feestje met ook alleen maar TROSartiesten dus ik ben hier zeker niet blij mee. Anouk zou ik zeker graag eens op het ESF willen zien, maar nu ook John de Mol zich er niet meer mee gaat bemoeien kunnen we hier een punt achter gaan zetten, want welke grote artiest in NL wil nu nog meedoen aan het grote TROSsongfestival?

    /   Reply  / 
 6. Arjan Hensens

  Maar er is nog hoop nu ze in zee willen gaan met Reinout Oerlemans Eyeworks. Reinout heeft goed contact met Anouk heeft haar al een aantal keren mogen volgen in NEw York en mogen interviewen in zijn programma’s destijds.

    /   Reply  / 
 7. Amanaemonesia

  Beetje overdreven allemaal, zowel van de kant van Anouk als de kant van de organisators van het songfestival.

  De énige Nederlandse act die qua buitenlands succes in aanmerking zou moeten voor een uitzonderingspositie is Within Temptation (de verkopen en de populariteit op het internet zegt genoeg). Maar goed, die hebben in eerder stadium al aangegeven niets te voelen voor songfestivaldeelname.

  Anouk heeft slechts sporadisch succes in ‘t buitenland. In Nederland behoort ze idd tot de top maar dat is vooral bij gebrek aan beter. Typische arrogantie van haar om niet met een voorronde mee te willen doen: dat ze in het verleden hier succesvol was wil niet zeggen ze bij een nieuw NSF sówieso een beter liedje heeft dan iemand anders. In de muziekwereld kan ‘t snel gaan. Met een open voorronde kan er ook zomaar een nieuwe ster opstaan…

    /   Reply  / 
  1. Barco

   je hebt helemaal gelijk. Ze heeft toch zo’n goede song? Blijkbaar is ze toch bang om van de Sieneke’s, Tim Douwsma’s en andere B artiesten te verliezen…

     /   Reply  / 
 8. inge

  Als er iemand hier niet arrogant is zijn het de 3J’s wel… Neem aan dat je ze niet persoonlijk ken?

  Het is gewoon één en al geblunder, ik hoef het genees te kijken laat staan te lezen!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Hallo Inge,
   Nee ik ken de 3J’s niet en wellicht zijn ze wel hartstikke aardig als je ze kent. Maar ik vind dat ze een arrogante houding hebben. En dat vond ik het ergst toen ze hun liedjes presenteerden tijdens het Nationaal Songfestival. Ze stonden daar met een houding van ‘wij gaan het even doen’. Het was ook slecht voorbereid. De kleding zag er niet uit en ze zongen ook nog eens heel erg vals. Sinds die tijd ben ik ze anders gaan bekijken. Ze zullen best kwaliteiten hebben, maar ze hebben mij in ieder geval hiervan niet overtuigd.

     /   Reply  / 
   1. Jesse

    Gewoon onprofessioneel, dat is wat anders dan arrogant.

      /   Reply  / 
  2. Ronald

   Het hele gebeuren rond Volendam is arrogant. Je hoeft maar te zeggen dat je uit dat dorp komt en je een paar nootjes kunnen zingen en je kan een handtekening zetten onder een platencontract. Allemaal even likken en slijmen bij ene J. Smit en je zit gebeiteld…

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Nou, dan weet je wat je moet doen, Ronald. :D

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     *Verhuisd naar Volendam*…

       /   Reply  / 
 9. Ronald

  Goed zo. Nu nog helemaal terugtrekken uit alles wat met muziek te maken heeft. het is nooit wat geworden met muziek en John de Mol.
  Met Anouk zou je eindelijk misschien eens kans maken…

    /   Reply  / 
 10. @lbert

  Tja, ik snap de TROS wel als ze ja zeggen tegen Anou moeten e over een par maaand een nieuwe artiest zoeoek, Anouk gaat haar eigen gang doet wat ze zelf wil en dat is prijzenswaardig, maar dat werkt niet met een groots evenement als het Songfestival, dus dat is binnen de kortste keren trammelant, bovendien heeft Anou al 1 song waar ze mee wil gaan, dat mag niet, er moet gekozen kunnen worden uit meerdere songs of artiesten, dus moet ze minimaal 2 of meer nummers zingen en niet die ene killer song alleen !

    /   Reply  / 
 11. Pingback: Single van Kim-Lian na half jaar alsnog in Top 100 | NLpop

 12. SHIZZLE

  Tegen de tijd dat die vervelende TROS zich bedenkt, heeft Anouk zich alweer bedacht. Bedankt Tros voor het verprutsen van deze grote kans. Moet je tro(t)s op wezen!! :/

    /   Reply  / 
 13. Ronald

  t Is wel duidelijk. Muziek moet je niet overlaten aan én John de Mol én de TROS. Dan gaat het geheid mis.

    /   Reply  / 
 14. Pingback: Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit | NLpop

 15. Pingback: Ook Sieneke wil Nationaal Songfestival met alleen Anouk | NLpop

 16. Pingback: TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival | NLpop

 17. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>