Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit

TROS-directeur Peter Kuipers gaat binnenkort toch met Anouk om de tafel zitten om haar mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival te bespreken. Dat meldt het AD. De TROS hield tot nu toe stug vast aan voorrondes, maar Kuipers is nu minder stellig.

De kans dat Anouk Nederland volgend jaar in Malmö vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival is groter dan ooit. Zo schrijft het AD. Anouk deed een open sollicitatie voor deelname, maar gaf aan niet mee te willen doen aan voorrondes.

Tot voor kort hield de TROS stug vast aan voorrondes, waar er volgens de planning zes van komen plus een grote finale, maar Kuipers is nu minder stellig. ‘Wij gaan binnenkort met Anouk in gesprek, daarna zien we wel verder.’

Bemoedigend bericht, mensen! Nu maar hopen dat het klikt tussen Anouk en Peter Kuipers. De man die Vader Abraham carte blanche gaf om onze inzending voor 2010 te schrijven zal zich toch wel realiseren dat hij met Anouk een échte buitenkans in handen heeft? Die mega-voorrondes kunnen best een jaar wachten. Anouk naar Malmö!

NLpop eerder over Anoukgate:
TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk / De Mol trekt zich terug uit Songfestival

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit

 1. Henk

  Dit was te verwachten natuurlijk. De TROS zou wel gek zijn om zo’n kans aan haar neus voorbij te laten gaan. Maar eerst moeten er inderdaad duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de TROS en Anouk. Dat is in ieder geval duidelijk dan. Ik ben benieuwd.

    /   Reply  / 
 2. Nico

  Toch ben ik bang dat de oogkleppen niet af worden gezet bij de Tros. Ze zullen ongetwijfeld proberen Anouk in een keurslijf te persen, zodat ze het niet doet.
  Dan kunnen ze iedereen wijsmaken dat ze er alles aangedaan hebben en vervolgens, ingedekt, hun Muziekfeest artiesten naar voren schuiven. Want ook de voorselectie zal waarschijnlijk geen juiste visie hebben. Hopelijk kan de Avro dit tij keren.

    /   Reply  / 
  1. p. dijkstra

   deel je mening

     /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Persoonlijk zou ik het leuk vinden en voor Nederland is het natuurlijk mooi als Anouk meedoet, maar in de rest van Europa heeft Anouk niet dezelfde status als hier.
  Ze zal dan ook met een erg sterk liedje moeten komen om indruk te maken op Europa.
  Laten we Anouk niet overschatten. Echt pakkende liedjes schrijft ze niet en vooralsnog heeft ze nauwelijks internationaal impact gemaakt (in tegenstelling tot Piere Kartner….), terwijl ze toch al heel wat jaartjes meedraait. Dit betekent ook dat haar leeftijd een rol zal spelen bij de perceptie van het publiek van Europa.
  Kortom, we kunnen er niet zonder meer vanuit gaan dat Anouk de finale wel zal gaan halen.

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ben ik gedeeltelijk wel met je eens. Maar dat ze geen pakkende songs heeft daarmee ben ik het niet eens. ‘Lost’ is wel heel erg mooi en pakkend.

     /   Reply  / 
 4. Amanaemonesia

  Belachelijk besluit als Anouk carte blanche zou krijgen. In Noorwegen, Zweden en Denemarken (en ongetwijfeld nog meer landen) doen alle grote artiesten gewoon zonder bezwaar mee het nationale songfestival. Daar zien ze het juist al als een eer om ‘t éigen songfestival te winnen.

  Wanneer Anouk zonder concurrentiestrijd naar Zweden wordt gestuurd krijgt het volk gewoon een nummer door haar strot geduwd, en mocht het dan geen succes hebben (nog steeds grote kans) zal de kritiek groter zijn dan ooit. Persoonlijk denk ik dat Anouk enkel enige kans maakt wanneer haar ‘killersong’ van even hoog niveau is als Girl en Nobody’s Wife, en dan zie ik het toch somber in. Als dat liedje zo goed is waarom heeft ze het dan niet al eerder uitgebracht als single?

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Misschien opgespaard voor het ESF?
   Doen meer componisten. (Alleen vaak tevergeefs).

     /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

   De meeste van die voorrondes in Scandinavië hebben altijd één grote favoriet en in 95 procent van de gevallen wint die de voorronde ook. Zij hebben daar echter een traditie opgebouwd met hun nationale voorrondes, waarbij het meedoen aan die voorronde voor een artiest ook interessant is. Dat kan de TROS in Nederland ook doen (voor nieuw talent, enz.) maar dat kan toch een jaartje uitgesteld worden? Bijvoorbeeld Loreen die dit jaar won met Euphoria, wilde eigenlijk niet nog eens meedoen aan de Zweedse nationale voorronde, maar toen hoorde ze het liedje, en wist ze dat het heel bijzonder was, en ze dit moest doen. Zo ook Alexander Rybak die een paar jaar geleden een grote overwinning boekte voor Noorwegen. Toen hij zijn liedje geschreven had, toen wist hij: hiermee moet ik meedoen aan het Songfestival. Er zijn talloze landen die een (grote) artiest intern selecteren. Dit jaar nog Servië, dat derde werd. Of Spanje dit jaar. Maar ook Turkije met maNga een paar jaar geleden, of Frankrijk met Patricia Kaas. Wat Anouk graag wil, gebeurt dus veel vaker. Bovendien hebben we in Nederland in de afgelopen 10 jaar vijf keer een artiest intern geselecteerd. Vergeleken bij die inzendingen verdient Anouk ook gewoon een interne selectie. Als het mis zou gaan met Anouk dan doen we volgend jaar toch gewoon die grote voorronde-shows.

     /   Reply  / 
 5. Amanaemonesia

  Ik snap de redenen wel voor de interne selectie, ben alleen bang dat Anouk intussen ver over haar top heen is. Na Hotel New York is elk album wat minder geworden. En haar leeftijd spreekt ook niet in voordeel, volgend jaar al bijna 40. Ik zie het voorlopig niet positief in.

    /   Reply  / 
 6. Marcus Lucas Auteur

  Volgens mij is Anouk helemaal niet over haar top. Ik begrijp niet waar je dat op baseert. Omdat ze weinig concerten geeft en nooit snabbelt in het land? In het jaaroverzicht van 2011 staat To Get Her Together op plaats 2, na 21 van Adele. Dus Anouk’s plaat verkocht meer dan bijv. de platen van Caro Emerald, Nick & Simon, Marco Borsato, Within Temptation of Ilse DeLange. Hen zouden we toch ook niet eerst in een voorronde laten meedoen?

    /   Reply  / 
 7. Amanaemonesia

  Die albumverkoop geeft voornamelijk aan hoe populair ze nog is bij haar diehard fans. Zegt weinig over de mening van de gemiddelde muziekluisteraar.

  Uit dit overzicht leidt ik af dat sinds Hotel New York de teloorgang langzaam is begonnen en dat de meeste mensen (die niet bijzonder fan zijn) intussen wel een beetje op haar zijn uitgekeken.
  http://www.musicmeter.nl/artist/793

  Tevens scoren de singles van het laatste album stukken minder dan ze voorheen deed met haar singles.

    /   Reply  / 
 8. Pingback: Ook Sieneke wil Nationaal Songfestival met alleen Anouk | NLpop

 9. Pingback: TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival | NLpop

 10. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>