TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival?

Daniël Dekker verwacht positieve uitkomst gesprekken tussen Anouk en TROS

De kans dat Anouk volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat wordt steeds groter. De TROS voert al enige tijd gesprekken met de zangeres. Daniël Dekker zegt in het AD dat hij een positieve uitkomst verwacht.

Daniël Dekker: ‘Er is nu een aantal keer gepraat. In die bijeenkomsten is veel energie gestoken, we werken ergens naartoe’. De gesprekken lopen nog, maar de TROS hoopt zo snel mogelijk met nieuws naar buiten te komen, meldt Songfestivalweblog.

Volgens het AD heeft de TROS inmiddels bij de zendercoördinator van de Publieke Omroep een verzoek neergelegd om de geplande nationale voorrondes te schrappen.

Afgelopen zomer ontstond een flinke rel toen bleek dat de TROS Anouk had afgewezen als interne selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ik omschreef die zaak als Anoukgate. Producent Talpa trok zich terug, en zowel het publiek als veel artiesten, waaronder voormalig deelnemers, begrepen niet hoe de TROS deze kans kon laten schieten.

Nu lijkt het dan toch nog echt te gaan gebeuren. Hulde aan de TROS en Anouk!

Update: Anouk heeft inmiddels via Facebook gereageerd op het nieuws: ‘Goh, ik lees nu overal dat ik nu toch mee ga doen aan het Songfestival? Ik zit hier lekker in het zonnetje in LA, en weet van niks. Succes ermee.’ Aldus de zangeres. Het is dus nog niet zeker.

NLpop eerder over Anoukgate:
TROS passeert Anouk voor Songfestival
TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013
TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk
Anoukgate: John de Mol trekt zich terug uit Songfestival
Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit

Anouk – For Bitter Or Worse:

Video op Youtube

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival?

 1. Johan van de Velde

  Best leuk hoor, als Anouk inderdaad gaat meedoen.
  Ikzelf ben echter nogal sceptisch over het eventuele resultaat. Met name omdat ze niet echt bewezen heeft “killer songs” te schrijven voor andere artiesten, noch internationaal succes te hebben.
  Zou ze inderdaad ook als artiest uitkomen voor NL?

    /   Reply  / 
  1. Arjan Hensens

   Nee maar toch wel voor zichzelf!
   Ze schrijft altijd mee aan haar eigen nummers.

     /   Reply  / 
  2. inge

   loop niet te zeuren!

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    @Inge: Wie/waar doel je op?

      /   Reply  / 
 2. Ronald

  Als ze dat gaat doen zou het erg dom zijn, Johan.
  ze heeft een aardige naam opgebouwd in Nederland door aan zo’n circus mee et doen als Songfestival zal ze die alleen maar te grabbel gooien.

    /   Reply  / 
 3. Amanaemonesia

  Gaat net zo’n grote flop worden als haar illustere voorgangers. Anouk is internationaal gezien slechts B-garnituur. Als ze echt zoveel talent zou hebben, had ze ook potten gebroken in de Angelsaskische landen.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ja, hoewel de Angelsaksische landen wellicht niet veel invloed hebben op Eurovisie resultaat.
   Heb net even geluisterd naar For Bitter or Worse, maar dat is, lijkt mij, een voorbeeld van hoe het niet zou moeten op het Songfestival. Dit vinden we misschien in Nederland prachtig (nou ja, ik niet), maar maakt natuurlijk geen schijn van kans.
   Anouk is best een prima vrouw, maar over het algemeen vind ik dat haar liedjes totaal niet blijven hangen. Ik zou zelfs niet meer weten hoe de melodie van Nobody’s Wife gaat bijvoorbeeld.

     /   Reply  / 
 4. ISABEL

  Ben geen fan van Anouk. Maar dat ze mee moet doen vind ik prima.Meer klasse dan wat ik de laatste jaren heb gezien van de Nderlandse deelnemers.

    /   Reply  / 
 5. Nico

  Ik juich het toe als Anouk zou meedoen. Ik ben echter bang dat de TROS zal komen met: “We moesten van de EBU een voorronde houden en wij kwamen met Anouk niet tot overeenstemming. We hebben er echt alles aan gedaan”

    /   Reply  / 
  1. Arjan Hensens

   Dat hoeft dus niet. Hoefde ook niet met de 3j’s of met vele buitenlandse inzendingen

     /   Reply  / 
   1. Nico

    Ik probeer alleen aan te geven welke uitvluchten de TROS eventueel zal verzinnen als het niet door gaat met Anouk. Om zich in te dekken.
    Dat ze bijvoorbeeld niet, net als de 3J’s meerdere liedjes wilde zingen.
    Waarschijnlijk weet Anouk ook nog niet, welk wurgcontract haar zal worden aangeboden.

      /   Reply  / 
 6. Bastian

  Ik had graag een grote voorronde gewild, jammer dat Anouk daar niet aan wil mee doen.. Met Anouk laten we in elk geval een keer wat anders horen op het ESF namens ons land. De afgelopen jaren waren nou niet bepaald spectaculair en dan bedoel ik met name de periode 2004-2008. Allemaal dertien in een dozijn, zeer voorspelbaar. In 2011 weer terecht afgestraft, totaal geen uitstraling, geen zelfvertrouwen. Ik heb wel vertrouwen in Anouk.

    /   Reply  / 
 7. Soulboy

  Grappig Anouk zelf van niks af weet want ze zit nu in LA. typische voorbeeld van roddeljournalistiek

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Daniël Dekker heeft het toch echt gezegd. Hij is betrokken bij de selectie. Maar inderdaad, slecht nieuws? Ik heb een update toegevoegd aan het stukje.

     /   Reply  / 
   1. Nico

    Dit is een voorbode om het publiek te tonen, dat ze tot op het laatste moment bezig zijn geweest. Maar dat ze te moeilijk deed.
    Ik hoop dat ik het mis heb, en dat Anouk toch meedoet.

      /   Reply  / 
 8. Arjan Hensens

  Anouk bedoelt dat het nog niet definitief is want zo wordt het bijna overal gebracht.

    /   Reply  / 
 9. C.W. Heuckeroth

  Daniel Dekker is een afschuwelijk persoon, met z’n Ajax gezeik. Een een vreselijke DJ. Ik denk dat de meerderheid van de Radio2 luisteraars hem het liefst zsm ziet verdwijnen. Met z’n Frans Bauer Andre Rieu tic. Oh ja wist u trouwens dat deze glibberige beroeps-kwal eigenlijk Henk Bakhuizen heet? I rest my case.

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Hij houdt zich gewoon aan het Radio 2 format. (Is verplicht).
   Daarnaast heeft hij een vrije keus van ongeveer 1 nummer per uur, waarin hij een Tros gerelateerde artiest kan draaien. Daarbij valt de keus meestal op “namen” in dat genre.
   De overige Radio2 Dj’s zijn blij: Ze kunnen naar hem verwijzen, als er repertoire wordt aangeboden, dat ze zelf niet zien zitten.

     /   Reply  / 
  1. Nico

   Er staat een vraagteken achter de kop.

     /   Reply  / 
 10. Pingback: Dashni werkt met Euphoria-producer aan Eurovisielied | NLpop

 11. Arjan Hensens

  strax meer over Anouk in RTL Boulevard

    /   Reply  / 
 12. Arjan Hensens

  In Boulevard is zojuist bekend gemaakt dat het management van Anouk bekend heeft gemaakt dat er zeker gesprekken plaats hebben gevonden en de kans is zeer groot dat Anouk NL gaat vertegenwoordigen. De voorronde is afgeschaft en er zal hoogstwaarschijnlijk een show komen waarin Anouk centraal komt te staan. Een uur durende muziekshow met prachtige nummers van Anouk. Alleen definitief is het nog niet tsja alleen maar omdat het niet officieel naar buiten is gebracht.

    /   Reply  / 
 13. Marcus Lucas Auteur

  Bedankt Arjan! Ik heb Boulevard zelf niet gezien, maar heb wat jij schrijft zojuist ook gelezen op een forum. Op de site van Boulevard zelf staat het nog niet. Ik neem aan dat ze bij de TROS nog wachten op het definitieve akkoord van Anouk zelf voor dit plan, of nog een gesprek met haar moeten hebben als ze terug is uit LA. Ik las ook dat er toch weer gesprekken met Talpa zijn? Spannende ontwikkelingen in ieder geval. Ik hoop dat het lukt met Anouk. De voorrondes zouden mooi zijn voor het jaar erop.

    /   Reply  / 
 14. Pingback: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>