Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival!

Anouk bevestigt deelname Eurovisie Songfestival met videoboodschap op Facebook

Het is officieel. Anouk vertegenwoordigt ons land volgend jaar op het Songfestival. Anouk: ‘Ik heb van de week een bespreking gehad met de TROS en dat verliep allemaal heel erg oké. Ik dacht vanochtend toen ik wakker werd: Ik ga het gewoon doen.’

TROS-directeur Peter Kuipers: ‘De afgelopen tijd was er nogal wat rumoer over de eventuele deelname van Anouk. Zowel het Nederlandse publiek als de muziekindustrie waren het erover eens: Anouk moet naar het Songfestival.’

‘Als publieke omroep geven we gehoor aan de wens van onze achterban en zullen wij Anouk afvaardigen. We zijn enorm blij met deze positieve uitkomst!’

Nederland is het eerste land dat de deelnemer voor 2013 bekendmaakt. Er zullen geen voorrondes plaatsvinden. Eind februari 2013 maakt de TROS bekend met welk liedje Anouk ons land gaat vertegenwoordigen in het Zweedse Malmö.

Anoukgate is hiermee dan toch tot een goed einde gekomen. Het heeft veel voeten in aarde gehad, maar de TROS heeft het geflikt! In juli bracht Anouk een bericht naar buiten dat ze door de TROS afgewezen was als interne selectie voor het liedjesfestijn.

De TROS wilde dit jaar voorrondes organiseren, en bood Anouk daar een plek in aan. Na een storm van verontwaardiging onder fans, voormalig deelnemers en vele andere muziekliefhebbers bleek de TROS bereid alsnog met Anouk om de tafel te gaan zitten.

NLpop eerder over Anoukgate:
TROS passeert Anouk voor Songfestival
TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013
TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk
Anoukgate: John de Mol trekt zich terug uit Songfestival
Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit
TROS bijna rond met Anouk over Eurovisie Songfestival?

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival!

 1. Robin

  Het is zeker geen garantie met Anouk, maar ik acht haar kansen veel groter dan van bijvoorbeeld De Toppers en Sieneke.

  Go 4 it Anouk! :)

    /   Reply  / 
 2. Pingback: TROS belooft Anouk plaats in Nationaal Songfestival 2013 | NLpop

 3. music

  Jahoooooeeeee!! Ik hoop dat Nederland nu gaat winnen! Blaas Europa van het podium Anouk!!!

    /   Reply  / 
 4. music

  ohhh!! en het zou mooi wezen als Lisa Lois, Trijntje en Berget de backing vocals verzorgen!!

    /   Reply  / 
 5. Marcus Lucas Auteur

  Ik vind dit ook ge-wel-dig nieuws!!

    /   Reply  / 
  1. music

   eventueel kan je er een hit of shit maken:

   Pearl Josefzoon ft Bramhim: let it shine

     /   Reply  / 
 6. Bastian

  Eindelijk eens een ECHTE performer on stage voor ons land. Nu maar hopen op een ijzersterk lied!

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Met je eens,Bastian. Vooral met je tweede zin.

     /   Reply  / 
   1. Bart

    Het nummer is idd toch echt het belangrijkste. Alleen de naam Anouk is zeker geen garantie voor een finaleplaats. Al ben ik er wel van overtuigd dat haar deelname de kansen vergroot om in de finale te komen. Ik ben erg benieuwd naar het nummer.

      /   Reply  / 
 7. Nico

  Nooit gedacht dat het rond zou komen. Tot de achterban van de Tros wil ik niet behoren, maar compliment!

    /   Reply  / 
 8. Amanaemonesia

  Ik denk dat Europa niet zit te wachten op Anouk, verwacht niet dat zo’n oude, zichzelf overschattende zangeres het vele malen beter gaat doen dan alle mislukkingen voor haar.

  Treurig ook dat een gezonde competitie (Nationaal Songfestival) gewoon zomaar wordt weggeschoven. Misschien zouden er Nederlandse artiesten zich aanbieden met een veel overtuigender liedje; nu zijn we volledig overgeleverd aan de grillen (schrijfkunsten) van Anouk.

    /   Reply  / 
 9. Calypso

  Alles zal afhangen van het nummer inderdaad; hoorde het nieuws gisteren op de radio en toen draaiden ze Michel – met de mededeling dat ze wellicht met zo’n nummer zou gaan meedoen. Als dat het geval is, dan wordt de finale (denk ik) niet gehaald. Michel is een prima song voor de Nederlandse markt, maar internationaal… Dan moet je toch echt iets van het kaliber “Nobody’s wife”, “Girl” of “Woman” hebben.

  Mijn eerste reactie over de clip is trouwens: “Ik moest er een nachtje over slapen” – tja meid, zo te zien is er van slaap weinig gekomen…

    /   Reply  / 
 10. Amanaemonesia

  Met een liedje van het niveau Nobody’s Wife of Girl maakt ze idd een kans op de finale. Zo’n prestatie zou gezien de resultaten de afgelopen 10 jaar (Nederland presteerde het slechtst van alle landen) al als een overwinning worden onthaald.

    /   Reply  / 
 11. Marcus Lucas Auteur

  Dat soort haters zijn er altijd, Amanae. Vooral als het een artiest is die opvalt. Kijk naar de winnaars van afgelopen jaren, zelfs Loreen had in de aanloop naar het Songfestival grote groepen haters. Ell/Nikki, Lena, Alexander Rybak en Dima Bilan hadden/hebben ook veel haters. Dat zijn enkel nog winnaars, maar het geldt voor de meeste deelnemers die hoog eindigden of opvielen. Anouk heeft daar denk ik maling aan, en maar goed ook. Het argument van die Belg dat wij opeens onze regels opzij zetten slaat ook nergens op. Ik heb het even nagezocht. We hadden 19 keer eerder een intern gekozen artiest, tussen 1961 en 2011. Daar is dus helemaal niets nieuws aan. Vers in het geheugen liggen natuurlijk 3JS, De Toppers, Hind en Edsilia. Andere landen die intern artiesten en liedjes kiezen zijn bijvoorbeeld Turkije, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze haalden wisselende resultaten, dus je kan niet zeggen dat interne selectie of voorronde uitmaakt voor het resultaat. Het resultaat kan teleurstellen met of zonder interne selectie. Laten we eerst het liedje afwachten.

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Anouk onthult meer over Songfestival en nieuw album | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>