Hit of Shit: Sandra van Nieuwland – Hunter (video)

Eerste post-Voice werk Van Nieuwland in no time naar top in iTunes

De nieuwe van Sandra van Nieuwland zorgt dit weekend voor een hevige buzz in muziekminnend Nederland. Hunter is een ijzersterke eerste post-Voice single.

Vanochtend officieel uitgekomen, vliegt het nummer vrijwel meteen naar de top 10 in iTunes. Met Hunter geeft Sandra een perfect vervolg aan haar successen uit The Voice. De single is deze week ook de 538 Alarmschijf.

Het risico om vergeleken te worden met Adele is met Hunter succesvol verdreven. Met deze single komt Sandra met een overtuigend eigen geluid. In de verte doet de productie me wel een beetje denken aan bijvoorbeeld Woodkid, maar vocaal houdt Sandra sowieso haar totaal eigen stijl.

Goeie beat, licht melancholisch, maar met een positieve vibe. Hunter heeft een sterke opbouw, en is zoals gezegd een echte Sandra-plaat. De zangeres heeft het nummer zelf geschreven samen met Tjeerd Bomhof.

Download Hunter op iTunes

Sandra van Nieuwland - Hunter

Loading ... Loading ...

11 augustus 2013: Preview vervangen door officiële videoclip.

facebook share facebook share

54 Reacties // Reageer

54 thoughts on “Hit of Shit: Sandra van Nieuwland – Hunter (video)

 1. BéTé

  Woww!! Wat een te gek nummer… niks teveel gezegd!! Sandra bewijst hiermee simpelweg dat ze the Voice totaal ontstegen is. Niemand zal haar straks meer herinneren als de zangeres van dat programma maar gewoon als Sandra van Nieuwland; een geweldige zangeres & schrijfster met een heel eigen geluid.
  Ben zeer benieuwd hoe ver Trijntje en Tjeerd al zijn met ‘t lanceren van Leona Philipp :D

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Prima plaat. Zal het in Nederland goed doen.
  Is er inderdaad geen bemoeienis van Oosterhuis in dit project? Mijn vermoeden is dat Tjeerd een liedje voor het album heeft mogen schrijven.

    /   Reply  / 
 3. Peterke!

  Ik vind dit echt een geweldige single! De stem van Sandra komt in dit nummer prachtig tot z’n recht. Ik hoop echt weer op een #1 hit. Ik ben nu ook echt benieuwd naar het album. Het eerste album vond ik persoonlijk minder goed.

    /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Goed en sterk nummer.

    /   Reply  / 
 5. Yoshi

  Marcus overigens hebben Lisa Lois en Sharon Doorson ook weer een vervolgsingle uitgebracht, en Sharon Doorson met clip.. Misschien een idee voor een topic????

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Nee a.u.b. niet weer Lisa Lois!! Haar vorige single heeft ook al geen potten kunnen breken (nr. 81 in de Single Top 100).
   Lisa heeft ‘t leuk met zichzelf, Radio 538,d’r familie, d’r vriendje, d’r eigen muziek en d’r fans. Zie haar Twitter, daar moet het maar bij blijven :)

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Datzelfde lot is ook Sharon beschoren, Bé.
    Ik heb het al vaker gezegd, Lisa is een prima zangeres, maar dan wel in de ‘achtergrond’. Niks mis mee.
    Of Sharon dat zou kunnen, is de vraag.

      /   Reply  / 
 6. Arjan H

  Op site telegraaf staat een artikel van Nederlandse zanger Luigiano. Heeft nummer gemaakt met Snoop Dogg wordt maandag gelanceerd en Snoop komt er apart voor naar Nederland.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Leuk nieuwtje.
   Typisch Telegraaf om niet duidelijk te zijn. Gaat het om een single van Snoop of van Luigiano?

     /   Reply  / 
  2. BéTé

   Grappig, ben heel benieuwd! Ik vind hem namelijk echt een talent.
   Noot: in 2009 haalde (de toen 16-jarige) Luigiano Paals de liveshows in X Factor, waar uiteindelijk Lisa Loïs er met de overwinning vandoor ging.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    BN de Stem vervolgt:

    Het jonge zangtalentje raakte in de vergetelheid, maar heeft nu een single gemaakt met niemand minder dan Snoop Dogg. “Het is zo bizar. Snoop Dogg, ik kan het eigenlijk niet eens zeggen”, zegt hij in het AD.

    De Amerikaanse rapper zag hem op YouTube, raakte onder de indruk en werd door artiestenbureau Benji Entertainment aan hem voorgesteld. “Hij vindt mijn stem helemaal tof en nodigde me uit om een concert bij te wonen.”

    Luigiano belandde dan ook eind 2012 in de kleedkamer van de Gin And Juice-zanger. Nadat de twee grapjes maakten over samenwerken, werd de jonge zanger serieus. “‘Dit moeten we gewoon écht doen’, zei ik. We spraken af om de studio in te duiken.”

    Het resultaat is de single Girls Girls Girls. Het nummer wordt maandagavond gelanceerd in Club Air in Amsterdam. Beiden vliegen vanuit Los Angeles over om de lancering bij te wonen. “Ik had dit nooit durven dromen. Het is buitenaards om met hem te werken”, zegt Luigiano trots.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Raar zinnetje: ‘Ik kan het eigenlijk niet eens zeggen’.
     Ach, als je het dan maar wel kan zingen, jongoe…

       /   Reply  / 
   2. BéTé

    @Marcus… is er al nieuws over de single van Luigiano en de releasa? Zijn nieuwe artiestennaam is: L. Giano overigens :) Er circuleert wel al een teaser online van Girls Girls Girls. Hierin zie je (een onwennig acterende) Luigiano samen met Snoop Dog en een boel schaars geklede Girls.

      /   Reply  / 
 7. Peterke!

  Sandra inmiddels al op #2 in I-Tunes! Die eerste plek gaat ze denk ik ook nog wel halen, want op livepopbars kun je zien dat het verschil niet al te groot is.

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Ik geloof dat als ze op één komt te staan, ze de eer heeft als eerste ex-talentshow deelnemer deze positie met eigen materiaal weet te scoren.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Het is niet de vraag OF ze op één komt… enkel WANNEER :) Ze toont hiermee aan eigenlijk de enige en de échte winnaar te zijn van the Voice 2013. Maar gelukkig voor Sandra heeft Leona gewonnen.
    En goed om te constateren dat de fans Sandra niet zijn vergeten. Dat was toch wel wat veel “haters” hadden gehoopt.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Is niet zozeer dat fans haar niet vergeten zijn.
     Als het product goed is krijg je fans (erbij). Wanneer je product slecht is, raak je je ‘fans’ kwijt.
     Dat lijkt logisch… en dat is het ook.
     De term ‘haters’ wordt overigens vaak misbruikt door kortzichtige ‘fans’, die ‘haat’ verwarren met ‘kritiek’.

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Ik ga er vanuit dat de single momenteel overwegend gedownload word door de fans van het eerste uur. Of er fans bij komen zal nog moeten blijken… maar zal zeker gebeuren als de single vaker voorbij komt op de radio.
      Ik heb hater doelbewust tussen DUBBELE aanhalingstekens gezet zoals je hebt kunnen zien. Dit om aan te geven dat ik het woord niet in de gewone betekenis wenste te gebruiken.

        /  
     2. Johan van de Velde

      Dan zijn we het weer eens, BéTé. Ook wat betreft fans van het eerste uur, maar zelfs zij zouden afgehaakt zijn als de plaat niet goed was.

        /  
     3. Johan van de Velde

      …althans, veel van hen. Je hebt natuurlijk altijd een groepje (dove en blinde) die-hard fans.

        /  
  2. Johan van de Velde

   Eerste plek gaat zeker gebeuren.
   Waar zie jij itunes zo snel, Peterke!? Linkje, graag.

     /   Reply  / 
   1. Marcus Lucas Auteur

    Er staan links naar de iTunes Top 10 van zowel singles als albums in de rechterkolom. Naar andere, langere lijsten die online gebruikt worden kan ik meestal niet doorlinken omdat het dan reclame betreft.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

     Het is nu de alarmschijf op 538, en veel ex-talenten hebben dat maar weinig gehad, dat een nummer zo goed gemaakt was. Ik geloof alleen dat Nikki Kerkhof met Bring Me Down ook een alarmschijf had.

       /   Reply  / 
     1. Johan van de Velde

      “veel ex-talenten hebben dat maar weinig gehad”.
      Briljant!

        /  
     2. Johan van de Velde

      Ik bedoel het niet lullig hoor, Yoshi. Je schrijfstijl blijft uniek. En we begrijpen toch wel wat je bedoelt.
      :)

        /  
     3. Yoshi

      Wat is er fout aan die zin dan??

      Misschien dat ik inderdaad soms in spreektaal schrijf. Mijn excuses daarvoor

        /  
     4. Johan van de Velde

      Je hoeft je niet te verontschuldigen, Yoshi.
      Zolang je een zinnig punt maakt, ook al doe je dat soms taalkundig wat vreemd, is het toch prima?
      Als je echt wil, dat ik uitleg wat er ‘fout’ is aan die zin, kan ik dat wel proberen. Maar zal lastig zijn, als je dat niet zelf inziet.

        /  
    2. Johan van de Velde

     Dank je Marcus. Die site gebruik ik ook. Is leuk, want heel Europa en USA, maar er schijnen snellere ituneslijsten te zijn.
     Peterke!?

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      haha ik zag inderdaad nu de fout in de zin, misschien volgende keer even me reactie lezen voordat ik op verzenden druk

        /  
 8. BéTé

  @ Yoshi … volgens mij bedoelde je: Maar weinig (of geen enkele) ex-talentenshow winnaar heeft als debuutsingle een (eigen) nummer uitgebracht wat het vervolgens ook nog tot Alarmschijf heeft geschopt.

    /   Reply  / 
 9. Yoshi

  Even los van dit: De tweede single van Caro Emerald is ook best geflopt. Hoewel haar album wel goed verkoopt, snap ik niet dat liquid lunch niet hoog scoort

    /   Reply  / 
 10. Peterke!

  @Johan: je kunt altijd kijken op LivePopBars. Daar staat de wereldwijde I-Tunes charts. Je komt eerst bij de Top100 van Amerika en je kunt vervolgens kiezen welk land je wilt. Daar staat ook een lijn bij waarop je kunt ‘hoevaak’ een nummer gedownload wordt. Dat is een site die ik geregeld per dag bekijk. Vooral Amerika, Engeland & Nederland hou ik in de gaten. Je kunt ook de Album Top 1000 bekijken + de wereldwijde Spotify lijst. Is echt interessant! :-)

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Dank je Peterke! Als ik die Bar ituneschart mag geloven is Hunter nu gezakt naar 4.
   Neem aan dat na het promotie-offensief weer verandert.
   (?)

     /   Reply  / 
   1. Peterke!

    Johan, die lijst op LivePopBars wordt praktisch ieder half uur bijgewerkt. Als Sandra daar dan (helaas) naar #4 gezakt is klopt dat ook. Als je zelf I-Tunes hebt kun je daar ook de lijst bekijken aan de rechterkant. Die wordt zo gezegd elke minuut bijgewerkt. Ik heb allebei, maar ik vind LPB leuker om te kijken. Daar kun je zoals ik al aangaf de wereldwijde lijst zien als je wilt en meer.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Die lijst raadpleeg ik inmiddels ook al weer een tijdje. Veranderingen zijn inderdaad erg snel waar te nemen. Dus Sandra op 4 nu zal wel kloppen…

       /   Reply  / 
 11. soulboy

  Wellicht omdat het een herhaling is?

    /   Reply  / 
 12. Kamper

  De eerste 36 uur met slechts 3.600 kliks. Dat ziet er dramatisch uit. De fans zullen toch niet allemaal op vakantie zijn?

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Ze promoten de preview clip niet echt volgens mij. Meer de iTunes-link. Binnenkort komt de officiële videoclip uit.

     /   Reply  / 
  2. BéTé

   Het gros van de Sandra fans is ouder dan 20 hoor, Kamper!! Volwassen mensen dus ;)

     /   Reply  / 
 13. Bart

  Dit gaat een grote hit worden. Prachtig nummer! Je houdt ervan of niet. Maar ze heeft zeker een eigen stijl.

    /   Reply  / 
 14. Redouan

  Ik vindt Sandra the best uit thevoice zo authentiek eigen geluid heeft ze wat mij betreft mag ze internaionale door breken.

    /   Reply  / 
 15. BéTé

  Niks te nadele van Anouk… maar met Sandra + dit nummer hadden we het Eurovisie Songfestival RUIMSCHOOTS gewonnen !! Emmelie de Forest, wie was dat ook al weer???

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Hmm, ben daar nou niet zo overtuigd van.
   Vind Sandra best een ok zangeres en Hunter ditto, maar ik zie en hoor hier geen internationaal succes in.

     /   Reply  / 
 16. 020Nick

  Altijd zo grappig als mensen gaan roepen dat het het songfestival wel “ff zou winnen” en dan ook nog eens RUIMSCHOOTS ..:) Het winnen van het songfestival is van zoveel dingen afhankelijk.. daar isd het liedje echt maar een van de zoveel onderdelen van.. ALLES moet kloppen. Ik moet zeggen, dit klinkt heel erg leuk en ik had hem op mijn FB geplaatst en mijn vrienden in het buitenland, hebben hem geliked, uit zichzelf, dus wellicht zit daar wat in.. Maar joh.. Kunnen we nou niet eens gewoon zeggen.. hehe een fijn nummer voor een ex talentenjacht deelnemer, zelfgeschreven, goed gedaan, ga zo door??

  Want het is OF helemaal prut (Zie reacties van onze vroegere BoycotIdols ed) of het is helemaal hosanna.. Ik persoonlijk vind het een verassend goe dplaatje en ik luister hem vaak..;)

    /   Reply  / 
 17. Geert

  Sandra heeft een mooie stem maar het nummer kan me niet zo boeien. Een typisch geval van zoveel in een dozijn.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   12?
   😜

     /   Reply  / 
   1. Geert

    12 lijkt me een redelijk aantal:-)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     LOL
     13 is het juiste antwoord…

       /   Reply  / 
     1. Geert

      Johan,

      Je zou bijna denken dat ik niets van taal weet….

        /  
     2. Johan van de Velde

      Sorry, komt door mijn (niet afgemaakte) lerarenopleiding…

        /  
 18. Geert

  Geen probleem hoor Johan, vind het wel grappig.

    /   Reply  / 
 19. frank

  tja, korte hype maar… daalt en daalt in de itunes chart…. al geen top 10 meer…

    /   Reply  / 
 20. Room

  Ik vind ‘Hunter’ erg saai, net als Sandra’s eentonige (maar wel geheel eigen) zangstijl. Maar ja, ze is zowat de enige die ‘meerdere’ hits scoorde uit dat seizoen van The Voice, dus het zal haar wel goed vergaan…

    /   Reply  / 
 21. JJ

  Wat een op dezelfde wijze gezongen nummer weer opnieuw van Sandra! Ze heeft een hele goede zangstem, dat zeer zeker en voorop gesteld, maar bij elk nummer wat ze ook maar zingt die verschillende toonhoogtes en van die toonladder-riedeltjes….zoooo jammer!!!!

  Ik zou weleens een gewoon gezongen nummer van haar willen horen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>