Meer nieuws over komend album Sandra van Nieuwland

Nieuwe details over schrijvers, componisten, producer en officiële releasedatum

Afgelopen weekend kwam de nieuwe Sandra van Nieuwland uit, en hoe! Hunter schoot direct naar de top 5 in iTunes. Het is de lead-single van haar tweede studioalbum.

Een titel van de plaat is nog niet bekend, maar wel kunnen we nu meer melden over de schrijvers en componisten. Dat in Sandra zelf ook een oprechte songwriter schuilgaat wisten veel mensen nog niet, maar voor haar album benut ze dat talent maximaal.

Sandra werkt met o.a. Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid), John Beck, Alex Callier, en James Walsh. Hunter schreef ze met Tjeerd en Mathias Janmaat (Bombay Show Pig).

Tjeerd Bomhof is natuurlijk geen onbekende. Hij zal het album ook produceren. John Beck is een Britse songwriter en producer die werkte met onder anderen Corinne Bailey Rae, Tasmin Archer, Eliza Doolittle, Delilah, Will Young, Paloma Faith en Lianne La Havas.

Alex Callier is bassist en lid van de Belgische pop, rock en triphop-band Hooverphonic. Hij was ook nog coach in twee seizoenen van The Voice van Vlaanderen. James Walsh is een Engelse singer-songwriter, gitarist, pianist, en frontman van de band Starsailor.

Het tweede album van Sandra van Nieuwland komt op 23 november uit. In het nieuwe jaar, van 15 januari tot 26 maart, zal zij touren langs de Nederlandse theaters.

facebook share facebook share

39 Reacties // Reageer

39 thoughts on “Meer nieuws over komend album Sandra van Nieuwland

 1. BéTé

  Klinkt goed allemaal. En ik denk dat ‘t album ook gaat klinken als een klok! Ik zie er naar uit in elk geval ;)

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  ‘Business is business’ zullen ze gedacht hebben bij 8Ball, toen ze Tjeerd Oosterhuis buitenspel zetten…
  En waar zijn nu al die prijzende woorden van Sandra, over de Oosterhuis clan?

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Wat een kinnesinne weer :)
   Trijntje mag God op haar blote knieën danken dat Sandra destijds überhaupt voor haar (team) koos. Ze draaide als laatste om ook nog eens!!
   Tijdens de shows stak tevens niet onder stoelen of banken dat ze ietsje meer achter (vriendin/ achtergrondzangeres) Leona stond dan achter Sandra.
   Maar alles kwam goed gelukkig: Sandra mag nu blij zijn dat Leona ten koste van haar de Voice won :)

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Ik ben geen fan van Oosterhuis en van ‘kinnesinne’ is bij mij absoluut geen sprake. Maar draai je nou de rollen niet een beetje om, Bé?
    Trijntje heeft zich ruimschoots bewezen in de NL pop.
    Sandra is een ok zangeres, maar de tijd zal het leren of ze daadwerkelijk het talent heeft om bij de ‘groten’ te horen.

      /   Reply  / 
    1. ivo

     ik blijf altijd moe worden van jou eeuwige worden over dat artiesten zicht moeten bewijzen bla bla bla laat ieder gewoon lekker zijn eigen muziek leuk vinden en respecteer dat eens

       /   Reply  / 
     1. Johan van de Velde

      Je leest blijkbaar net zo slecht als je schrijft, ivo.

        /  
     2. Eva

      Beetje jammer weer deze opmerking Johan!

        /  
     3. Johan van de Velde

      Schei toch uit, Eva.
      Sommige reacties vrágen gewoon om een resoluut antwoord.
      En hoezo, “weer”?

        /  
     4. Eva

      Erg jammer dit!

        /  
    2. BéTé

     Excuus Johan, mijn eerdere reactie was niet voor jou bedoeld maar het was een reactie van mij op Rob zijn reactie op jouw reactie. Snap je ‘t nog? ;)

     By the way: mijn kritische houding t.o.v. Trijntje was niet gericht op haar zangkunsten (ik ben ook fab van haar) maar op haar Voice coach-kwaliteiten. Als ze écht een goede coach was geweest had ze direct tegen Leona moeten zeggen; ik vind jou super goed en ik wil jou dolgraag in mijn team maar onze zakelijke & vriendschappelijke relatie die we hebben staat dat niet toe.

       /   Reply  / 
     1. Johan van de Velde

      Daar zit wel wat in ja.

        /  
 3. Rob

  Zo’n arrogante uitstraling heeft deze dame. Het succes stijgt haar naar het hoofd. En inderdaad, over de Oosterhuisjes hoor je mevrouw niet meer.

    /   Reply  / 
  1. Eva

   Grappig toch altijd weer dat wanneer iemand succesvol is, gelijk arrogant wordt genoemd. Waar baseer je je mening op Rob?

     /   Reply  / 
  2. Yoshi

   bel, mail, schrijf haar en vraag het…

     /   Reply  / 
 4. @lbertw

  Ik snap alle ophef niet ze zingt wel ok, maarmzo saai en zo eentonig, tuirlijk smaken verschillen, en ok Hunter schoot in de Top 5 , maar staat nu al weer op 9 !! Ze heeft 538 mee, dat is voor haar een plus

    /   Reply  / 
 5. Marcus Lucas Auteur

  Ze is echt helemaal niet arrogant hoor. Over een man wordt zoiets ook niet zo snel gezegd. Trijntje Oosterhuis (zo blijkt op Twitter) zit momenteel op Bonaire, waar ze op een jazzfestival speelt. Nick & Simon hebben gereageerd en noemen Hunter een ijzersterk nieuw nummer.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Waar baseer je op dat ze niet arrogant is, Marcus?
   Begrijp verder niet de relevantie van het vermelden waar Trijntje zich bevindt.

     /   Reply  / 
 6. Ronald

  Na 2,5 dag ongeveer is Hunter alweer uit de Top 10. De ‘snelheid’van haar eerste hits was dus duidelijk te danken aan The Voice/8Ball/John de Mol.

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   ja dat was ook wel te verwachten.

   Het is toch een beetje de hype die eromheen loopt. Straks met een nieuwe Ben/Charly/Sandra/Floortje etc. zal het precies hetzelfde gaan.

   Al met al vind ik Hunter wel een goed nummer!

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Je kan het ook niet laten om de naam Floortje weer voorbij te laten komen he?? ;)
    In ‘t rijtje wat je opsomt vind ik dat je haar naam oneigenlijk gebruikt want na de Voice hebben we juist van Floortje NIKS NADA NIENTE NOTHING mogen vernemen. Van de andere drie dus wel.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

     You got me!

     Maar mijn statement draait meer een beetje op de auditie/liveshow nummers die tijdens de periode van het programma hoog in de charts verschijnen.

     Van Floortje helaas niks nee, want ik had haar een betere winnaar gevonden dan Leona. Leona kan geen dancenummers brengen, dus dat moet ze ook niet doen. Floortje heeft dat tijdens de liveshows wel laten zien, en had bijvoorbeeld wel wat moois met Afrojack kunnen maken.
     Ik ga me ook zeker niet verontschuldigen dat ik vind dat Floortje een geweldige stem heeft, maar misschien is ze toch iets te doorsnee om succes te hebben. Het zal ook niet komen voor haar denk.

     Maar los van Floortje hebben de Ben en Charly ook weinig muzikaal succes

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Ben en Charly komen toch wel behoorlijk veel in het nieuws … Floortje daarentegen niet. Haar site is nog steeds ‘under construction’, volgens haar ge-Twitter treedt ze mondjesmaat op.
      Ze ziet het nu zelf ook in waarschijnlijk want op haar Facebook … ja ja 3 juli: Breaking News!!) vertelt ze over haar nieuwe roeping:
      Lieve vrienden, wegens overweldigende reacties op de workshop kan ik met heel veel plezier mededelen dat deze definitief zal gaan plaatsvinden! Ik zal zoveel mogelijk alles wat ik tot nu toe in mijn carriere heb geleerd proberen over te brengen. Jullie kennen me inmiddels ;) Ik ga dit natuurlijk zo goed mogelijk voor jullie in elkaar zetten dus heb nog even geduld.. Mijn website is under construction maar hou m in de gaten voor alle informatie! x Floortje

        /  
  2. Eva

   Ik ben trouwens heel erg benieuwd over welke top 10 Ronald het heeft?

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    kworb.net. En dan Nederland kiezen, Eva. Dan zie je dat Hunter al uit de Top 10 is. Up to date I tunes lijsten…

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

     Dat is nooit blijven Ronald, dat kan binnen een uur weer anders zijn

       /   Reply  / 
     1. Eva

      Idd. Op het moment van schrijven stond Sandra gewoon nog in de top 10. Maar goed, de vlag zal wel uitgaan bij je als ze uit de top 10 is ofniet? Je kan het zoooo niet hebben als een The Voice talent in een top 10 beland.

        /  
  3. BéTé

   Hunter staat alweer een paar dagen IN te Top 10 … Sandra heeft echter taaie concurrentie. O.a. van een paar internationale toppers met zomerse klanken.

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Inmiddels op 14. Concurrentie o.a van (nog steeds) Blurred Lines, Martin Garrix en Michael Prins (die al ruim een week in de Top 10 verblijft).

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     En nu we toch itunes aan het uitpluizen zijn: Doorson en die deejay zijn gezakt naar 28.
     In Equador…
     Schokkend nieuws.
     😜

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      waarom zoek je het op en zet je het hier neer, terwijl je het eigenlijk geen bal kan schelen.

      Beetje een waste of time, vind je niet

        /  
     2. Eva

      Nou idd! Haha

        /  
     3. Johan van de Velde

      Eva en Yoshi, sinds wanneer kunnen hitnoteringen mij geen bal schelen?
      Vreemde reactie, dames.
      Zou het niet fijn zijn als mensen hier wat beter zouden lezen, zodat ze geen foute conclusies trekken of, erger nog, schaapachtig meelachen?

        /  
     4. Yoshi

      oke

        /  
     5. Bart

      Deze site gaat voornamelijk over de commerciele muziek. Muziek die in de hitlijsten terug te vinden is. Wat zijn jouw favo nummers van dit moment Johan? Ik ben benieuwd? Voor mijn gevoel vind je bijna niks goed. Qua populaire muziek dan. Maar misschien heb ik het mis hoor.

        /  
     6. Eva

      Schaap? Dat ben je zelf dan maar! Afkraken, dat kunnen de heren wel!

        /  
     7. Johan van de Velde

      Bart, deze site gaat over Nederlandse pop. Daar heb ik grote interesse voor en dat draag ik, geloof het of niet, een warm hart toe. Dat wil niet zeggen dat je dan niet kritisch mag zijn.
      Integendeel. Juist door mijn affiniteit ben ik gepassioneerd.
      Het is waar, ik vind niet alles goed en steek dat niet onder stoelen of banken. Wel probeer ik altijd mijn kritiek te onderbouwen. Ik kraak niet zomaar af.
      Helaas is Nederlandse popmuziek vaak niet op hetzelfde niveau als muziek uit, met name, de UK en USA.
      Gelukkig zijn er uitzonderingen. Daar ben ik dan dan zeker positief over.

        /  
     8. Peterke!

      Ik moet zeggen dat ik de meeste muziek van de Nederlandse artiesten de laatste tijd heel goed vindt klinken. De albums van Leonie Meijer & Lisa Lois vind ik goed. (vooral van Leonie) De muziek van Caro Emerald is goed. Vond de muziek van haar eerste album wel beter. De single van Sandra vind ik heel goed gemaakt en ook de teaser van de nieuwe single van Within Temptation klinkt heel sterk. Om dan even te zwijgen over de singles van Sharon Doorson. Ik ben inderdaad van mening dat de muziek in de UK & USA beter is, maar Nederland levert dit jaar toch echt kwaliteit.

        /  
     9. Bart

      ok Johan duidelijk; dank je! Maar ik ben nog wel steeds benieuwd wat je nu echt leuk vind qua nieuwe muziek.

        /  
 7. yoshi

  naja wat niet is kan nog komen. Vorig jaar zomer dachten we dat Sharon Doorson der vlam ook gedooft was, totdat ze in september met Fail In Love kwam. Ben en Charly komen inderdaad veel in het nieuws, maar niks met muzikaal gebied. Misscien weet Marcus meer over Floortje??

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>