Hit of Shit: Thomas Azier – Ghostcity (video)

Grootste belofte in electropop komt met nieuwe single • Album volgt

Het komt niet vaak voor dat ik muziek zo goed vind dat ik om woorden verlegen zit om te omschrijven hóe goed. Ghostcity van Thomas Azier valt in die categorie.

In februari stak ik mijn liefde voor het geluid van Thomas al niet onder stoelen of banken, en over Ghostcity kan ik eigenlijk alleen nog maar ‘Ge-wel-dig!’ uitroepen. De mix van electro, pop, indie en een tikje retro is 2013-perfectie.

Dus ik denk al een maand na. Telkens schreef ik een regel of twee, en legde ik het stukje weer weg. Die tijd dacht ik rustig te nemen omdat de single weliswaar nu al uit is, maar de officiële videoclip pas in september gelanceerd wordt.

Nu heb ik besloten om het maar op deze manier op te schrijven: Briljant!

Thomas’ komende album wordt vast een van de beste albums van een Nederlandse artiest in 2014. Althans, dat is mijn vermoeden. Tot die tijd moeten we het doen met zijn eerdere materiaal, en dit meesterlijke voorproefje.

Download Ghostcity op iTunes

Thomas Azier - Ghostcity

Loading ... Loading ...

Videoclip: Ghostcity

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Hit of Shit: Thomas Azier – Ghostcity (video)

 1. Johan van de Velde

  Ja, erg goed.
  Internationaal geluid.
  Sterke zang.

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Marcus, is er iets bekend rond zijn voorgeschiedenis?
  Echt goede muziek komt nooit zomaar uit de lucht vallen.

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Als je op “In februari” klikt dan vind je die info. Maar hij is pas 24, hè.

     /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

     Oja, ik pas het aan. In een retweet in Thomas’ tijdlijn stond 19.

       /   Reply  / 
     1. Johan van de Velde

      ja, dachikal. Er stond dat hij 19 was toen hij naar Berlijn ging…
      Goeie muziek heeft tijd nodig te ontwikkelen.

        /  
     2. Ronald

      Ja goede muziek is als goede whisk(e)y. Heeft tijd nodig om te ‘rijpen’

        /  
 3. Johan van de Velde

  “Op goed gelukt” 😊 …
  Ok, zal geen lange voorgeschiedenis hebben, maar moet toch al iets muzikaals gedaan hebben op jonge leeftijd.
  Afijn, hoe dan ook: talent.

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Als jij denkt dat dit zijn echte zangstem is Johan, dan mankeert er wat aan je oren, dit is gewoon sterk opgeleukt met de techniek wat de computer heet!

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Dank je voor deze deskundig technische informatie.
    Ik had geen idee.
    Maar serieus, mijn oren zijn mijn sterke kant, Yoshi, vandaar dat ik ondanks alle technische trucjes die er toegepast zijn, inclusief vocoders, delays, autotune, etc etc, nog steeds kan horen dat deze jongen gevoel met z’n zang kan overbrengen.
    Iets wat een computer niet kan.

      /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Ik heb voor shit gestemd, wat een afschuwelijke herrie.

    /   Reply  / 
 5. Yoshi

  en btw Marcus, als je zoiets wel geweldig vind, maar niet voor de gene (waaronder ik) even een topic aanmaakt van de nieuwe single van Lisa Lois vind ik dat best lullig!

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Doe ik niet opzettelijk. Er is nog geen clip. Ik weet niet of die komt, maar als er een videoclip komt dan besteden we er sowieso zeker aandacht aan, en als de single opduikt in de charts uiteraard ook. Ik zal haar vragen of er een clip komt.

     /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

   Yoshi, chill!

     /   Reply  / 
 6. Ronald

  In dit geval ga ik met Marcus mee. Lekker plaatje. Beetje 80′s sound a(Depeche Mode) met de electrosound van nu (Owl City). Me like.

    /   Reply  / 
 7. Thom

  Jullie zeuren maar over die autotune en shit, maar beluister maar eens een live optreden van thomas azier, zijn stem hoeft eigenlijk helemaal niet opgeleukt te worden, hij zingt prachtig en heel natuurlijk live

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Dat geloof ik graag. Dat kun je op deze single al horen.
   Je zegt overigens “jullie”, maar ik ‘zeurde’ zeker niet over autotune etc., Thom.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>