Berget Lewis hoopt op grote doorbraak met nieuw album

Nieuwe plaat is afrekening met moeilijke periodes in haar leven

‘Ik timmer al jaren aan de weg, maar een doorbraak bleef tot dusverre uit. Maar succes laat zich nooit voorspellen.’ Dat zegt Berget Lewis in een interview met het Algemeen Dagblad, dat voor een deel is overgenomen door BuzzE.

Berget is heel openhartig over haar privéleven: ‘Ik reken af met moeilijke periodes zoals een stroeve relatie die na 16 jaar strandde. Maar ik zing ook over de nieuwe man in mijn leven die de zon weer liet schijnen.’

Ze vertelt over onzekerheden die al vanaf jonge leeftijd van bepalende invloed op haar leven zijn geweest. Samen met haar tweelingbroer Alvin (tevens de nieuwe vriend van Trijntje Oosterhuis), werd ze geboren met een gesloten schedel.

‘Hierdoor konden mijn hersenen niet groeien. Toen ik naar de kleuterklas ging, droeg ik nog een beschermend helmpje op mijn hoofd. En ik was broodmager door de medicijnen. Niet echt bevorderlijk voor je zelfbeeld’, vertelt ze.

Ze was een verlegen vrouw, onzeker over haar uiterlijk en stem. Inmiddels heeft ze de meeste van die gevoelens achter zich gelaten. ‘Ik ben privé en ook in mijn werk weer de gelukkigste vrouw op aarde’, aldus Berget.

Het album wordt vanavond gepresenteerd, maar is nu al verkrijgbaar:

Bol: Berget Lewis
iTunes: Berget Lewis
Gratis preview: Deezer

Aviator, de eerste single van de plaat, kwam vorige week op een bescheiden 89ste plaats binnen in de Single Top 100. Afgelopen weekend was ie daar alweer uit verdwenen. Die grote doorbraak komt wellicht van een volgende single?

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Berget Lewis hoopt op grote doorbraak met nieuw album

 1. BéTé

  Die hoop op de grote doorbraak is natuurlijk helemaal gegrond. De eerst uitgebrachte single werd namelijk een grote hit … welke nog dagelijks te beluisteren is op élke zender.

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Het is best jammer dat iemand met zo’n stem als zij heeft, maar niet kan doorbreken.
  Berget mist, vrees ik, daarvoor de ‘star quality’.
  Aan de andere kant: heeft ze misschien nog niet het juiste nummer gevonden om die doorbraak te bewerkstelligen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>