Iris Kroes: nieuwe single, titelsong, EP en theatertour

‘Het lied moet een mysterieuze, Keltische sfeer uitademen’

Voormalig winnares van The Voice Iris Kroes maakt de titelsong voor de nieuwe speelfilm STUK! van regisseur Steven de Jong, bekend van onder meer De hel van ’63. Dat melden verschillende media op basis van een ANP-bericht.

‘Steven had op mijn voicemail ingesproken dat hij wat leuks voor me had. Een paar uur later stond mijn naam onder de titelsong’, aldus de 21-jarig zangeres en harpiste. Iris kreeg volledige vrijheid bij het schrijven, enkel wat sfeeraanwijzingen: ‘Het lied moet een mysterieuze, Keltische sfeer uitademen.’

De thriller gaat over een meisje van 18 dat gepest wordt en een dramatische beslissing neemt. Het verhaal is erg heftig. ‘Het gaat over pesten, anorexia, een gijzeling en een moeder die de problemen van haar dochter niet ziet’, legt Iris uit.

Nieuwe single, EP en theatertour

De film STUK! draait vanaf eind mei in de bioscoop. Iris werkt verder aan een EP met vier of vijf nieuwe songs. Drie heeft ze er al af. In januari krijgen we het eerste liedje al, want dan komt haar nieuwe single Never Coming Back uit.

Ook begint ze in januari aan haar theatertour Thús. Met een strijkkwartet reist Iris langs de Nederlandse theaters. Naast eigen liedjes vertolkt ze daarin ook werk van popgrootheden. Met strijkers en harp, dus in een heel nieuw jasje. Volgens Iris wordt 2014 een muzikaal topjaar: ‘Ik heb er een goed gevoel bij!’

Volg Iris ook op Twitter en Facebook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>