Thomas Azier lanceert doorbraakalbum Hylas

Expliciete video in aanloop naar lancering langverwacht debuutalbum

Morgen komt eindelijk het nieuwe album van Thomas Azier uit. Hij geldt als één van de grootste popbeloftes voor dit jaar. We kunnen niet wachten op die plaat!

Thomas maakt geniale electro pop. Hij bracht een paar EP’s en singles uit, waaronder het overtuigende Ghostcity in juni vorig jaar. ‘Ik beschouw mezelf heel Europees in mijn sound’, vertelt hij deze week aan muzieksite Idolator.

Hij is trots op dat geluid. Al sinds Thomas opgroeide ziet hij weinig in Europese imitaties van popmuziek uit de UK en de VS. ‘Ik was echt veel enthousiaster over wat hier gebeurt’, legt hij uit. En ook: ‘We hebben zo’n rijke geschiedenis in de Nederlandse elektronische muziek. Met hardcore en de industrial sound.’

Thomas werkt vanuit zijn eigen studio in een verlaten fabriek in Berlijn waar ooit de kerkbellen van het Kremlin werden gemaakt. Hij prijst de rijke Duitse en Franse electro scenes, maar laat zich niet alleen door muziek inspireren. Ook door gesprekken, literatuur en bijvoorbeeld de Oost-Duitse architectuur.

Van het album zijn naast Ghostcity ook al de tracks Hylas, Verwandlung en Rukeli’s Last Dance in de afgelopen maanden uitgebracht. Bij Verwandlung, wederom een briljant nummer, ook een videoclip. Retro en expliciet.

Oké, genoeg introducties en voorproefjes… Hylas kopen!

Download Hylas (iTunes) en stream Hylas (Spotify)
Fysiek: Hylas (Limited Edition Digipack) (Bol)

Update 7/3: Hylas nu op 7 in iTunes!

Thomas Azier - Verwandlung

Loading ... Loading ...

Thomas Azier op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Thomas Azier lanceert doorbraakalbum Hylas

 1. ArjanH

  Dit is echt heel erg goed!

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Ja, dit kan ik waarderen. Van internationaal niveau.

  Iets te ‘donker’ (ook de video) naar mijn smaak, ik hoor (en zie) zelf liever Clean Bandit, maar deze Thomas Azier verdient aandacht en succes.

    /   Reply  / 
 3. Away

  En dit moet electropop voorstellen? Te grappig voor woorden, want het klinkt serieus als een doorsnee hip-hop beat.

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Ja ik schrijf gewoon electro pop. Er zijn recensenten die Thomas’ muziek dudien in een tekstuele orgie aan genres en invloeden die elkaar doorkruizen, maar ik hou het liever kort. Thomas zelf omschrijft zijn muziek als DDRnB, een verzonnen genre. Zeg maar een soort voormalig Oostblok-R&B. Zijn synthesizers zijn kenmerkend, en hij maakt alles op de computer. Dat is de basis. Vandaar dat ik electro pop schrijf.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>