Kensington mediaoffensief: Rivals-vuur brandt hard

Highly anticipated: vrijdag komt derde Kensingtonalbum ‘Rivals’ uit

‘Wij verdienen ons geld met heel veel spelen, met albums verkopen zijn we helemaal niet bezig.’ Dat zegt Eloi Youssef, zanger van Kensington in de Metro.

‘We willen vooral dat mensen overal onze muziek kunnen horen. Dat kan via platen, maar ook shows, via clips en via streams’, vervolgt hij. Drummer Niles Vandenberg erkent dat er veel illegaal gedownload en gekopieerd wordt. ‘Maar wij rekenen toch nooit op grote verkoopaantallen, ook niet in Nederland.’

‘Er zijn 14 duizend kaartjes verkocht voor onze najaarstournee langs de clubs en daar komt volgend jaar ook nog een show in de HMH bij. Ik geloof echt niet dat al die mensen ook onze platen kopen’, zo redeneert Niles. Verschillende media nemen de uitspraken over op basis van een BuzzE/ANP-bericht.

Rivals-vuur brandt hard, veel media-aandacht

Vrijdag komt het derde studioalbum van Kensington uit. Op basis van de eerste twee singles Streets en All For Nothing brandt het vuurtje al behoorlijk hard. De hoge verwachtingen zijn er: Rivals belooft weer een hele sterke plaat te worden.

Volgens Niles is Rivals anders dan voorganger Vultures: ‘Je hoort de kilometers die we vorig jaar gemaakt hebben er echt in terug. Niet dat we zijn gaan zitten van: we moeten een festivalknaller schrijven. Maar als je veel van dat soort grote shows gedaan hebt, neem je dat vanzelf mee het schrijfproces in.’

Wij zijn ook gek op streaming maar wie graag een old school schijfje van Rivals wil kan je ‘m nu al bestellen in de NLpop Shop. (Foto: 3FM/HP van Velthoven)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kensington mediaoffensief: Rivals-vuur brandt hard

  1. Ronald

    Niet met albums verkopen bezig zijn, maar ondertussen ‘kruipt’ Vultures richting Top 100 Allertijden albums.
    Mooi voorbeeld van een selfmade band die door veel spelen naam gemaakt heeft. Gewoon hun ding doen, zonder dat andere opleggen wat ze moeten doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>