Hit of Shit: Sam Feldt – Show Me Love

De zomer begint met briljante 2015-versie van jaren ’90 klassieker

Pop en dance hebben zich in 20 jaar enorm ontwikkeld. Hoe vaak komt het niet voor dat een productie ‘gedateerd’ wordt genoemd als ‘ie te veel klinkt als iets dat ook in de jaren ’90 of begin van de jaren ’00 gemaakt had kunnen worden?

Het is dan ook niet gek dat er van nummers uit die periode steeds weer nieuwe, opgefriste versies worden gemaakt. Vandaag behandelen we er een paar die ook nog eens door Nederlanders zijn gemaakt. De eerste is een bijzonder goed gelukte deep house-versie van Show Me Love door dj-producer Sam Feldt.

Het origineel van Robin S. is een popklassieker waarin goed te horen is hoe begin jaren ’90 dance-invloeden binnendrongen in de mainstream pop. Ik vind dat een heel belangrijk ijkpunt in de popmuziek. In de jaren ’80 was het of disco, of new wave. Op z’n tijd nog steeds leuk, maar te veel is doodvermoeiend.

In 2008 werd trouwens al een reeks remixes van Show Me Love uitgebracht door de Grieks-Zweedse dj Steve Angello en de Nederlandse dj Laidback Luke. Daar werkten onder meer ook Hardwell, Afrojack en The Partysquad aan mee. Maar deze 2015-uitvoering van Sam Feldt is toch echt van een totaal andere orde.

Echt briljant gedaan! In het begin hoor je niet eens dat het een cover is. Het is bijna een heel nieuw nummer geworden. Geen gemakzuchtige retro-trash. Dit is het geluid van 2015. Nu is het pas maart, vannacht gaat het lokaal zelfs vriezen, maar met deze nieuwe Show Me Love is de zomer toch al een beetje begonnen!

En hoe doet hij het in de charts? De voortekenen zijn gunstig. Hij was al uit op Beatport (daar scoort ‘ie heel lekker in de top 35) en op YouTube (al ruim 340 duizend views), en de single staat sinds gisteren ook op iTunes en Spotify.

Show Me Love op iTunes en Spotify

Sam Feldt - Show Me Love

Loading ... Loading ...

Video: official lyric video

Sam Feldt op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>