Hit of Shit: O’G3NE – Cold (video)

Best platenlabel, degradeer O’G3NE alsjeblieft niet tot schnabbel-act

De nieuwe single van The Voice of Holland-winnaar O’G3NE is sinds vorige week uit. Beetje zoetsappig, maar met een goede boodschap: wees medemenselijk.

Ik heb enige kritiek op de manier waarop nieuwe singles van O’G3NE gelanceerd en gepromoot worden. Want ik heb het idee dat ze wat geforceerd en onhandig te werk gaan. Bij de lancering wordt de nadruk op iTunes gelegd, is er geen officiële preview op YouTube, en lijken ze Spotify ook niet erg belangrijk te vinden.

Qua promotieoptredens vliegt het alle kanten op. Daar lijkt echt geen enkele consistente, imagoversterkende lijn in te zitten. Van huisvrouwen-tv tot 3FM, van feesttent tot carrièrebeurs, van winkelopening tot kleinschalig jazzfestival.

Daar kunnen Lisa, Amy & Shelley natuurlijk niets aan doen. Ze zijn alle drie prachtig, kunnen bijzonder goed zingen en komen super sympathiek over. Het zal een keuze van het platenlabel zijn om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Maar op mij komt het geheel toch wat visieloos en kortzichtig over.

Het zou eeuwig zonde zijn als ze O’G3NE verder ontwikkelen tot een schnabbelgroepje voor feesten en braderieën. Tuurlijk, daar valt ook geld te verdienen, en er is niets mis met het schnabbelcircuit, maar de kracht van O’G3NE is juist de hoge kwaliteit die vriend en vijand het trio toedicht. En terecht!

Dat kwaliteitsimago, van haast internationale allure, breek je stukje bij beetje af door de dames op een braderie of bij een winkelopening te zetten. Zonder optimaal geluid, akoestiek, belichting, enzovoort. Ik zou zeggen: investeer, neem risico’s en wees iets kritischer in de selectie van gigs. Zet in op O’G3NE-kwaliteit.

Oké, misschien zeur ik. De single Cold begint wat zoetsappig maar komt tot een verrassend sterke climax waarin de meiden bijna een stukje rappen. Dit weekend kwamen ze binnen op plek 70 in de Single Top 100. Dat moet hoger kunnen!

Cold op iTunes en Spotify

O’G3NE - Cold

Loading ... Loading ...

Video: preview Cold

O’G3NE op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of Shit: O’G3NE – Cold (video)

 1. Vinn

  Hierna graag een uptempo song! Wordt zomer en ze moeten echt voor een zomerhit gaan ala ‘Call me Maybe’.

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Ik maak me daar ook wel zorgen om Marcus. Deze dames zijn zo ontzettend goed. INVESTEER A.U.B. En melk het niet uit, door ze alleen een jaar lang overal op te laten treden. Een goed management / goeie videoclips / de juiste promotie. Dan kan het zeker heel groot worden.

    /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Ben het eens met de kritiek in het bericht. Ogene opereert teveel in de nogal ‘foute’ hoek.

  Dat zou misschien nog tot daaraantoe zijn als ze met goed materiaal komen.

  Helaas. Dit oubollige nummer is een onbegrijpelijke keuze voor een zo jong en getalenteerd groepje.

  Op deze manier zullen ze nooit ècht doorbreken.

    /   Reply  / 
 4. BéTé

  Geheel Marco Borsato z’n schuld. Hij heeft om de Voice te winnen “aangepapt” met de vader van deze meisjes.
  Die beste man denkt nu dat hij geweldig goed is maar hij heeft niet de capaciteiten om met de moderne tijd mee te gaan.

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Uiteraard blijven deze meiden loyaal aan hun vader. Ondanks het feit dat ze wellicht een modernere schrijver zouden willen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>