Hit of Shit: Guus Meeuwis – Dankjewel (video)

Nieuwe plaat met liedjes van Douwe Bob, BLØF, Boeijen, Nielson, Clark

Op 9 oktober komt ‘Morgen’ het nieuwe album van Guus Meeuwis uit. De leadsingle is gisteren op Radio 538 en in RTL Late Night in première gegaan.

Naast een cover van Jij Bent De Liefde van Kenny B bevat Guus’ nieuwe plaat zes liedjes die hij schreef met collega’s uit het vak, te weten: Douwe Bob, Paskal Jakobsen van BLØF, Nielson, Frank Boeijen, Alain Clark en Jacques Poels.

Andere afslagen

Guus over deze bijzondere collaboraties: ‘Door die aanpak ging ik als vanzelf andere afslagen nemen. Douwe Bob, bijvoorbeeld, is veel jonger dan ik. Nielson is dat ook. Zij kijken anders naar de wereld. Hun blik is meer open, en nog onbevangen. Dat beïnvloedt mij weer, en dwingt mij mijn blik bij te stellen.’

‘Dankjewel’ is geschreven met Jacques Poels, de frontman van de Limburgse folk-popband Rowwen Hèze. Zo’n uptempo liedje is natuurlijk zeer geschikt als leadsingle. De track staat nu al in de top 10 van iTunes, en het album staat op basis van vooruitbestellingen zelfs al virtueel in de top 5!

Hoge verwachtingen album

Dat belooft veel goeds voor Guus want het duurt nog ruim een maand voordat het album officieel uit komt. Op basis van resultaten in het verleden is de kans best groot dat ‘Morgen’ over zes weken binnenkomt op 1 in de album-chart.

Hoewel? Zijn coverplaat Hollandse Meesters kwam vorig jaar wel op 1, maar zijn 2013-studioalbum Het Kan Hier Zo Mooi Zijn kwam niet hoger dan de tweede plaats. Guus werd toen van de toppositie gehouden door The Shocking Miss Emerald, dus een zekerheid is het niet. We zullen zien!

Dankjewel op iTunes en Spotify

Guus Meeuwis - Dankjewel

Loading ... Loading ...

Video: preview Dankjewel

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of Shit: Guus Meeuwis – Dankjewel (video)

 1. @lbert

  Zijn laatste studio album was volgens mij Hollandse Meesters uit 2014, en die kwam wel op nr.1

    /   Reply  / 
 2. Marcus Lucas Auteur

  Je hebt gelijk, @lbert. Dat waren covers. Ik had dat anders moeten omschrijven. ‘Originele studioalbum’ dekt het ook niet echt, want de covers waren wel origineel. Hoe kan ik dat kort formuleren…

    /   Reply  / 
  1. Calypso

   Origineel werk?

     /   Reply  / 
   1. Marcus Lucas Auteur

    Ja zoiets inderdaad. Ik verander de hele zin wel even.

      /   Reply  / 
 3. Marcus Lucas Auteur

  Update: videoclip toegevoegd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>