Hit of Shit: Démira – Trophy (video)

Belofte voor 2016 lanceert een eigenzinnige opvolger van Dragons

De verrassende winnares van de titel NLpop-belofte voor 2016 heeft een nieuwe single uit. Met Trophy zet Démira haar eigenzinnige lijn door, in geluid en beeld.

Wat opvalt is dat Démira (nog) niet heel breed wordt opgepikt. De videoclip bij haar vorige single Dragons staat na drie maanden op zo’n 10.000 views op YouTube en haar nieuwe tikte vandaag de 1.500 views aan. Dat is niet erg veel. Over scores in iTunes en streamingdiensten hoeven we het ook niet te hebben.

Maar toch de belofte! Eind september vergeleek ik Démira met Sia en Kate Bush. Dat was wat kort door de bocht, aantekenend dat het irrelevant is of zij hetzelfde hoge niveau nu al tot in detail haalt. Zelf omschrijft zij haar muziek als folk(tronica) met Ierse en Scandinavische invloeden, in de vibe van First Aid Kit en Lykke Li.

Démira heeft alles wat we van een opkomende artiest mogen verwachten. Een herkenbaar, authentiek stemgeluid en idem uitstraling. Het talent zelf liedjes te schrijven. Goede, hedendaagse producties. Intrigerende video’s. Heel netjes en professioneel. En dan brengt Démira alles ook nog eens in eigen beheer uit.

Trophy op iTunes en Spotify

Démira - Trophy

Loading ... Loading ...

Videoclip: Trophy

Volg Démira op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>