Winnaar NLpop-belofte voor 2016: Démira

Veelbelovende Nederlandse acts volgens buitenlandse popliefhebbers

Voor de derde keer onthullen we de NLpop-belofte voor het nieuwe jaar! Veertig buitenlandse muziekliefhebbers van over de hele wereld beoordeelden iedere maand een nieuwe Nederlandse singlerelease. Daar is deze top 3 uitgekomen:

NLpop-belofte Top 3

1. Démira • 140 punten voor Dragons
2. HAEVN • 98 punten voor Finding Out More
3. WOOT • 75 punten voor Don’t You

Démira tot nu toe

Démira deed in 2013 mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en bracht een jaar eerder haar eerste EP Pay Attention uit. Het jaar na DBSSW volgde de EP Indigo en werd Démira uitgeroepen tot Radio 2 Talent. In 2015 lanceerde zij de single Dragons waarmee zij onze 40-koppige jury overtuigde.

Nou afwachten of Démira met nieuw werk komt om de titel in het nieuwe jaar ook een beetje waar te maken. Haar nieuwe single is er al! Of er ook een heel album komt is nog onduidelijk, maar goed, de NLpop-belofte wordt gekozen op basis van singlereleases, niet op basis van de verwachtingen van geplande albums.

Eerdere NLpop-beloftes

Vorig jaar was Sumera de winnares na de release van haar single Wolf gevolgd door Mike Mago (Outlines) en dj’s R3hab & Ummet Ozcan (Revolution). Eind 2013 won Thomas Azier met Ghostcity, gevolgd door Sandra van Nieuwland (Banging On The Doors Of Love) en Sharon Doorson (High On Your Love).

Videoclip: Dragons • iTunesSpotify

Volg Démira op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>