Lil Kleine heerst in streaming- en downloadcharts

Trending: 1, 2, 3 als ‘Drank & Drugs Part II’ lijkt leadsingle te overtreffen

Het eerste complete soloalbum van Lil Kleine getiteld WOP kwam vrijdag uit. Binnen een dag staat de Amsterdamse hiphopper bovenaan in de actuele charts.

En er is iets bijzonders aan de hand. Leadsingle Niet Omdat Het Moet met Ronnie Flex doet het op zich heel sterk. De videoclip staat binnen twee dagen boven de 320 duizend views. Maar een ander nummer van WOP lijkt nóg meer aandacht te trekken. 1, 2, 3 (ook ft. Ronnie Flex) is een soort ‘Drank & Drugs Part II’.

Actuele scores

Een dag na de release staat WOP op de eerste plaats in de iTunes-albumlijst. Zeven losse albumtracks staan in de iTunes-singleslijst, te weten: 1, 2, 3 op de tweede plek (na Anouk), Niet Omdat Het Moet op 16, Bel Me Op op 24, Goud op 31, Stripclub op 49, Mist & Regen op 67 en Zonder Reden op de 77e plaats.

In de Nederlandse Spotify Top 50 staat de single Niet Omdat Het Moet bovenaan op de voet gevolgd door 1, 2, 3 op de tweede plaats. Het is een monsterscore want alle albumtracks van WOP staan in de bovenste helft van de streamingchart.

Scores in iTunes en Spotify variëren met het uur dus dit is een momentopname, maar het mag duidelijk zijn dat dit een overweldigende binnenkomst is voor Lil Kleine. De meeste Nederlandse artiesten kunnen hier alleen maar van dromen.

Trending: 1, 2, 3

Wat is de buzz? “Ik heb 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt en ik heb 1, 2, 3, 4 bitches in huis, en m’n pupillen ja die liggen d’r uit, want ik heb 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt”.

Fans proberen 1, 2, 3 momenteel te uploaden naar YouTube maar het geluid wordt gemute vanwege copyrightregels. Dat het platenlabel die moeite neemt betekent vermoedelijk dat zij van plan zijn 1, 2, 3 later als single te lanceren. Dat is althans de inschatting. Ze zouden gek zijn als ze dat niet zouden doen.

En kunnen ze dat niet beter snel doen, als 1, 2, 3 nu al zo aanslaat? Wellicht binnen een paar weken. Het album New Wave kwam vorig jaar op 10 april uit en Drank & Drugs werd rond 22 mei als single gelanceerd. Opmerkelijk is dat platenlabel TopNotch in Drank & Drugs in het begin ook geen hitsingle zag.

Mogelijke zomerhit?

Het wordt interessant om te zien hoe ze de buzz rond 1, 2, 3 nu gaan aanpakken. Het is pas half februari dus je zou denken dat het nog veel te vroeg is om het over mogelijke zomerhits en jaaroverzichten te hebben, maar dat valt mee.

De Felix Jaehn Remix van Omi’s Cheerleader scoorde vorig jaar al eind januari prominent in de hitlijsten, Lean On van Major Lazer kwam op 2 maart uit en Parijs van Kenny B nog geen drie weken later. Het kan een kwestie van weken zijn.

Maar goed, we moeten afwachten hoe en wat er gebeurt rond 1, 2, 3 en of dat nummer het vervolgens in zich heeft maandenlang te blijven scoren. Dat hangt van allerlei factoren af. Niet alles is te plannen of voorspellen. Voor dit moment moeten we het doen met de single Niet Omdat Het Moet.

WOP op SpotifyBol.comiTunes

Lil Kleine ft Ronnie Flex - Niet Omdat Het Moet

Loading ... Loading ...

Videoclip: Niet Omdat Het Moet

Pic by Cooper Seykens. De Topdown Tour van Lil Kleine met Ronnie Flex, Julian Jordan, Dyna, SFB en Broederliefde, en support acts Bokoesam en Jonna Fraser, komt naar clubs in Amstelveen, Breda, Enschede, Purmerend, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Leeuwarden, Kampen en Tilburg.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Lil Kleine heerst in streaming- en downloadcharts

 1. wout

  check nieuwe release van Rochelle (All Night Long) bij YoungElephants

    /   Reply  / 
 2. tammer

  Prima artikel over de ongekend succesvolle publicatie van WOP, het album van Lil Kleine, maar waar op ELK nummer Ronnie Flex mede te horen is. Het succes van deze twee tart elke beschrijving zo langzamerhand. Maar ook terecht, want dit is gewoon een lange reeks zeer hoogwaardige popproducten.
  Waarom 1,2,3 niet eerder gepubliceerd wordt? Vermoedelijk hanteert het TopNotch team dezelfde strategie als bij D en D en publiceert men pas officeel als een clip klaar is.

    /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Kinderpop met een leuk beatje.

    /   Reply  / 
  1. tammer

   Ik ken jouw kinderen natuurlijk niet, of de manier waarop je ze groot brengt, maar de cd staat vol met expliciete en impliciete verwijzingen naar drugs en hoeren in behoorlijk gore taal, af en toe. Lijkt me niet echt iets dat K3 zou doen. Of Jan Smit of zo.

     /   Reply  / 
 4. Bart

  Het is toch echt muziek die kids aanspreekt.En dat begint al vrij jong. Want het is natuurlijk stoer. De rest vind het bagger..

    /   Reply  / 
  1. tammer

   Als je naar de gigantische streaminggetallen kikt kan het statistisch niet anders of het moet een enorm groot publiek aan spreken. Youtube domineerden de heren al, maar een medium als spotify (vooral dertigplussers dus)geeft een score te zien van 10 Ronnie Flex & Lil Kleine producties bij de eerste 20. Waarvan de eerste drie plaatsen voor het duo zijn.
   Daarom hoeft niet iedereen deze melodieuze en dansbare popmuziek met gepeperde teksten leuk te vinden natuurlijk.

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Ze maken aardige, trendy (en dus geen blijvende) muziekjes met leuke beats, die best succesvol blijken, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat er hier door TopNotch flink getypt, om niet te zeggen gemanipuleerd, wordt.

    Om een breed publiek langdurig te boeien, zullen de muziek en de teksten toch echt volwassener moeten worden.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     getypt moet zijn: gehypt of gehypet.

       /   Reply  / 
    2. tammer

     Hoe langdurig en beklijvend het hele Kleine en Flex gebeuren is, kunnen we pas over 25 jaar zeggen. Wel kun je nu al vaststellen dat dit de grootste poprevolutie ooit is in Nederland. We zitten in een unieke periode wat dat betreft. Nou ja, uniek…Voor Nederland (en Vlaanderen) dan, want het Flex en Kleine fenomeen is ontstaan dankzij het internet en het gemak en lage prijs van hoogwaardige technologie. Dus zo zien we in vrijwel ELK Europees land een lokale Ronnie Flex de muziekscene domineren. Van CHEEK in Finland, tot DODDY in Roemenie tot KRISKO in Bulgarije tot FEDEZ in Italie, tot SIDO in Duitsland, enzv

       /   Reply  / 
 5. BéTé

  Het KUNSTJE van dhr. Flex kennen we onderhand wel.

  Constant dezelfde riedeltjes, zelfde “instrumentjes” en het gaat vast niet lang meer duren dat iedereen ook dat irritante autotune stemmetje gaat haten.

    /   Reply  / 
  1. tammer

   Want de rauwe basslijn van D en D is hetzelfde als het subtiele liefdesliedje Zeg Dat Niet en hetzelfde als de housetrack Niemand en weer hetzelfde als de snerpende rap Liegen Voor De Rechter??
   Even serieus blijven aub.

     /   Reply  / 
 6. tammer

  Inmiddels is de 2e officiele video uit, van de enige raptrack die op de cd WOP staat: GOUD. EEn nummer waarin Kleine gedecideerd afrekent met de oude garde in media en muziek. Inmiddels een eerste 24 uur met 120.000 views > https://www.youtube.com/watch?v=HVsJVSpfFjw

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Aardig beatje en soundje. Muzikaal stelt het weing voor en is het zelfs saai.

   Maar kinderen vinden het blijkbaar leuk.

     /   Reply  / 
   1. tammer

    Inderdaad een monotoon geheel zonder refrein, eigen voor het genre van de “diss-rap” . Want gedist wordt er absoluut. Vooral de oudere genratie krijgt er van langs. De oude radio media (je hoeft me niet te draaien man), sommige oudere collega rappers (je hoeft me niet te voelen man) en de versleten popinstituties (popprijs? ik weet niet eens wat dat ding is!). En in deze rap het feit benadrukken dat de inkomsten voor de LIL KLEINE bv boven de miljoen per jaar liggen momenteel. Iets waar zijn critici alleen maar van kunnen dromen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>