Hit of Shit: Niels Geusebroek – Wildfire (video)

Fijn nieuw album met natuurlijke flow, zo moeiteloos en organisch

Het nieuwe album Wildfire van Niels Geusebroek wordt bejubeld in recensies en dat is niet voor niks. Een fijne plaat! Volgens het invloedrijke muziekblad OOR bevat Wildfire alle ingrediënten voor een succesvol nieuw hoofdstuk.

De uitdrukking van een ‘nieuw hoofdstuk’ dringt zich makkelijk op. Niet alleen als je Wildfire hoort, maar ook als je Niels ziet. Fris kort gewiekt koppie, zoals je in een boeddhistisch ritueel oude ballast van je afwerpt door je hoofd kaal te scheren. Zo’n frisheid die ook doorklinkt in de productie van het album.

Niels heeft daarbij de tijd ook aardig mee. Hij levert een geluid dat in 2016 past. De OOR vergelijkt hem met Gavin DeGraw en James Bay. In Nederland zouden we kunnen denken aan Kensington-light, The Common Linnets en Douwe Bob.

Wildfire luistert lekker weg zonder dat het muzikale fastfood wordt. Althans, ik heb niet de behoefte om nummers door te klikken. Een natuurlijk flow, het lijkt allemaal zo moeiteloos en organisch. En de Wildfire-clubtour is inmiddels begonnen!

Wildfire op SpotifyYouTubeBol.comiTunes

Niels Geusebroek - Wildfire

Loading ... Loading ...

Lyric video: Wildfire

Pic by Mike van den Toorn Photography.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of Shit: Niels Geusebroek – Wildfire (video)

 1. Heidi

  Echt GEWELDIG album! 👍

    /   Reply  / 
 2. BéTé

  Geslaagd album …. ik kan niet anders zeggen!!

  Klinkt beslist internationaal ook…. maar toch gaat juist dat wat kenmerkend is voor zijn specifieke stemgeluid me op den duur wat vervelen.

    /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Oké nummer.

  Wel slordig dat er foutjes in de tekst van de lyric video staan.

    /   Reply  / 
 4. BéTé

  Live was de zang overigens bepaald niet goed te noemen (zowel van Niels als van de backings)…. in een of ander ochtend-radio programma. En de band mag ook nog wel eventjes goed oefenen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>