Hit of Shit: Leonie Meijer – Door Hetzelfde IJs

Indringende ballade Same River Twice krijgt Nederlandstalige versie

In amper zes jaar tijd heeft Leonie Meijer zich ontwikkeld tot een vaste waarde in de Nederpop. Een pure singer-songwriter met een prachtige, herkenbare stem.

Leonies sterke eigenschappen liggen bij haarzelf. Haar talent, authenticiteit, bescheidenheid, professionalisme en creatieve keuzes. Zij is losgekomen van het talentenjachtimago dat sommige anderen blijft achtervolgen. Dat blijkt ook als je kijkt naar de songwriters en artiesten met wie Leonie samenwerkt.

Haar nieuwe single Door Hetzelfde IJs is een Nederlandstalige bewerking van het lied Same River Twice dat op haar vorige album The Naked Sessions staat.

Leonie schreef het nummer met de Amerikaanse songwriter Jud Friedman die een imposante staat van dienst heeft. De Nederlandstalige tekst is van de hand van Martin Buitenhuis, bekend als frontman van Van Dik Hout en De Poema’s.

Dankzij Martins tekst wordt Door Hetzelfde IJs nog indringender en directer in de emotie. Geen typische ‘radiohit’-formule, maar juist een prachtig luisterlied!

Door Hetzelfde IJs: SpotifyDeezeriTunes

Leonie Meijer - Door Hetzelfde IJs

Loading ... Loading ...

Videoclip: Door Hetzelfde IJs

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of Shit: Leonie Meijer – Door Hetzelfde IJs

 1. Johan van de Velde

  Shit is het niet.

  Een hit óók niet.

  Beetje saai wel.

    /   Reply  / 
  1. yoshi

   Mee eens..

   Het is wel een beetje saai en erg huilerig. Wel hulde aan Leonie dat ze de enige is van seizoen 1 uit the voice die nog in de picture staat.

     /   Reply  / 
 2. Henk

  Een ontzettend saai lied vind ik het. Moeilijk te verstaan. En ik vind het zo jammer, want ik gun deze sympathieke zangeres een super grote HIT. Maar ik ben toch bang dat zij die niet zelf gaat scoren. De omschrijving van Marcus klopt helemaal over Leonie. Ze is heel gedreven en getalenteerd. Maar ik blijf toch iets in haar stem horen wat ik een soort slisje vind. Ik ben vorig jaar naar een theatershow van haar geweest en ik heb me geen moment verveeld, ze bleef boeien. Dit wordt alweer geen Hit voor Leonie Meijer, maar ik stem wel voor Hit omdat het zeker geen Shit is en omdat ik haar een geweldig persoon vind die overeind blijf staan en haar eigen weg heeft gevonden.

    /   Reply  / 
 3. Lisa

  Mooi !!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>