Hit of Shit: Stad en Land – Geloven (video)

Boyband van volkszangers maakt mix van Nederpop en schlager

Anno van Wanrooij, Allan Hoekman en Dennis Baars werden als volkszangers ontdekt in de talentenshows The Voice of Holland en Bloed, Zweet & Tranen.

Producer Edwin van Hoevelaak (o.a. Nick & Simon) en singer-songwriter Chris Hof (o.a. Alain Clark) brachten hen samen om een boyband van volkszangers te vormen. Eerst was Stad en Land een viertal maar begin dit jaar verliet James Stefano de groep omdat hij in Spanje woont en de afstand te groot is.

Na debuutsingle Kom Maar Op en ballade Lieveling vorig jaar heeft het trio nu een derde single uit. Het liedje Geloven is geschreven door Thomas Berge en Edwin van Hoevelaak. Een mix van traditionele schlager en Nederpop.

Best leuk maar dit klinkt toch een beetje als een 20-jaar oud Songfestivalliedje. Er is sinds bijvoorbeeld De Eerste Keer van Maxine en Franklin Brown heel wat gebeurd in de Nederpop en dat horen we in deze single niet echt terug.

Dat hoeft niet perse. Stad en Land lijkt gevormd voor het schnabbelcircuit en daar past dit uitstekend in. Maar het is mij toch wat te nostalgisch. Een urgentere productie (iets meer Gers, iets meer Nielson) zou ik niet erg vinden.

Geloven: SpotifyDeezerHitsNLiTunes

Stad en Land - Geloven

Loading ... Loading ...

Videoclip: Geloven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>