Winnaar NLpop-belofte voor 2017: Janieck

Veelbelovende Nederlandse acts volgens buitenlandse popfans

Voor de vierde keer is hier de NLpop-belofte voor het nieuwe jaar. Ruim veertig buitenlandse muziekliefhebbers van over de hele wereld beoordeelden elke maand een nieuwe Nederlandse singlerelease. En de winnaar is dit jaar…

Singer-songwriter Janieck dankzij zijn hit Feel The Love! Dat is best verrassend want in de NLpop Zomerhit van het Jaar verkiezing eindigde hij gedeeld zesde. Toen won Summer On You van Sam Feldt x Lucas & Steve ft Wulf.

Die song werd ook door ons internationale panel beoordeeld, maar zij gaven duidelijk de voorkeur aan Janieck. Toch een subtiel verschil tussen de smaak van Nederlandse en buitenlandse popfans. Zoals je kan zien in de top 3:

NLpop-belofte top 3

1, Janieck • Feel The Love (107 punten)
2. LVNDSCAPE & Holland Park ft Nico Santos • Waterfalls (98 punten)
3. Sam Feldt x Lucas & Steve ft Wulf • Summer On You (91 punten)

Het is natuurlijk lastig om slechts één of twee nieuwe singles per maand te kiezen maar je ontkomt niet aan het maken van een voorselectie. Andere acts die dit jaar in de running waren en lager eindigden waren onder meer Maan, Haevn, Céline Cairo, Haty Haty, Bolier & Mingue, Vicetone, Lulleaux en Dennis Kruissen.

Voorgaande NLpop-beloftes waren Thomas Azier, Sumera en Démira.

Videoclip: Feel The Love (Sam Feldt Edit)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>