Laat Songfestival-relletje tussen OG3NE en BLØF

#Eurovision • Paskal Jakobsen: ik had ‘veel beter’ liedje voor OG3NE

Een week na de finale van het Eurovisie Songfestival 2017, waarin OG3NE voor Nederland de elfde plaats bereikte, hebben we dan toch nog een rel.

BLØF-zanger Paskal Jakobsen onthult dat hij, met een Engelstalige singer-songwriter, een liedje voor OG3NE had geschreven. De meiden wezen het echter af en kozen voor Lights and Shadows, geschreven door hun vader.

In een interview in het AD zegt Paskal dat hij zijn liedje nog steeds veel beter vindt dan het lied waarmee OG3NE aan het Songfestival heeft meegedaan.

‘Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden’, aldus Paskal.

OG3NE reageerde maandag via Twitter op de uitspraken, en deelde een sneer uit: ‘Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft ‘t allemaal maar Bløf’

BLØF naar het Songfestival?

In het verleden heeft BLØF een mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival afgewezen, maar de houding van de band is veranderd.

Paskal denkt in eerste instantie dat de band het niet zou moeten doen, maar geeft in het AD toe niet meteen nee te zullen zeggen.

‘Er is wel iets veranderd. Had je het zes jaar terug gevraagd, dan had ik meteen ‘nee!’ geroepen. Maar na Anouk en The Common Linnets zou ik een verzoek wel even goed overdenken. Het kan vruchtbaar zijn voor je carrière’, aldus Paskal.

Toetsenist Bas Kennis heeft de liedjes van dit jaar beluisterd: ’90 procent vond ik verschrikkelijk, maar er zaten een paar erg goeie tussen. Portugal bijvoorbeeld.’

Afgelopen vrijdag kwam het nieuwe album AAN van BLØF uit, in eerste instantie exclusief te beluisteren op streamingdienst Spotify. De band speelt op 10 maart ook een grote show in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Video: BLØF AAN in Ziggo Dome (promo)

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Laat Songfestival-relletje tussen OG3NE en BLØF

 1. Henk

  Ik snap heel goed dat het team van OG3NE voor een liedje heeft gekozen dat door hun vader is geschreven en zeker als het dan ook nog eens gaat over de strijd die hun moeder moet leveren tegen haar ziekte. Heel begrijpelijk. Maar ik snap Blof toch wel heel goed. Als dit het plan van OG3NE was, waarom laten ze dan toch nog liedjes opsturen door anderen? Ik had al wel een heel groot vermoeden of wist het eigenlijk al zeker dat het uiteindelijk toch een compositie van hun vader zou worden. Waarom dan toch al deze componisten zoveel moeite laten doen om een lied te maken en toe te sturen?

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Leuke, scherpe twitter-reactie van Og3ne.

  Wie heeft dat voor ze geschreven? :)

    /   Reply  / 
 3. Sandy

  Blij dat het geen Bløf liedje is geworden. En hopelijk ook niet in de toekomst.

    /   Reply  / 
  1. Bastian

   Dit idd. Verschrikkelijk haha. Die opmerking van de bassist is niet bepaald netjes. Als je iets niet zeker weet, kun je beter maar je mond houden.

     /   Reply  / 
 4. @lbert

  Beetje kinderachtig om daar nu mee te komen, als je aan zoiets mee doet loop je de kans dat het jouw nummer niet word, ik neem aan dat als het nummer zo geweldig was het nu op de nieuwe Blof cd staat in een Nl talige versie ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>