Trijntje met Nederlandstalig album en theatertour

Met eigen hits en klassiekers van o.a. Hazes, Hermans, Van Veen

Voor het eerst zal Trijntje Oosterhuis een compleet Nederlandstalig album lanceren. Eerder deze maand onthulde de zangeres al dat zij na de editie van volgend jaar uit gelegenheidsformatie Ladies of Soul stapt.

‘Bij de repetities voor de theatertour ontstond al snel het idee om een selectie van de liedjes op te nemen voor een album’, zegt Trijntje in een persbericht.

‘Liedjes die mij lief zijn, liedjes van alle tijden, die gezongen en gehoord moeten blijven worden, liedjes die herinneren aan belangrijke momenten in mijn leven, vergeten pareltjes of juist grote hits die ik al jaren op mijn eigen wijze wil zingen.’

Tijdens de theatershow zingt Trijntje eigen Nederlandstalige hits, zoals De Zee, Vlieg Met Me Mee, Nu Dat Jij Er Bent en Ken Je Mij, en Nederlandse klassiekers als Eenzaam Zonder Jou van André Hazes, Als De Liefde Niet Bestond van Toon Hermans, Liefde van Later van Herman van Veen, en Omarm van BLØF.

Er is ook kans op gloednieuw Nederlandstalig materiaal, want op haar website meldt Trijntje dat zij door de zoektocht naar nummers zo geïnspireerd raakte dat zij met een aantal Nederlandse tekst- en muziekcomponisten aan de slag is gegaan om nieuwe nummers te schrijven. We zijn benieuwd!

Het album komt op 15 september uit, de theatertour begint op 16 september. Check trijntje.nl voor speeldata, locaties en kaarten. Vanavond geeft Trijntje in talkshow RTL Late Night alvast een voorproefje van het album.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Trijntje met Nederlandstalig album en theatertour

 1. BéTé

  Wat een afgang gister bij RTL Late Night. Schoenmaker blijf bij je leest!!

  Slechte reclame voor ‘t album … waar sowieso weinig mensen op zitten te wachten (dunkt mij).

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Ik ben wel een beetje klaar met al die herhalingen van reeds bestaande liedjes. Ik vind Trijntje een prima zangeres met een enorm bereik, maar ik vind toch dat ze soms behoorlijk kan schreeuwen. Zo hoorde ik afgelopen vrijdag bij RTL Late Night haar uitvoering van ‘Omarm me’ van Blof. En ik vond het verschrikkelijk klinken. Prima dat ze haar eigen invulling hieraan wil geven maar het was echt ver over de top. Jammer. Ik ga in ieder geval niet naar haar theatertour.

    /   Reply  / 
 3. ivo

  ben er wel benieuwd naar maar omarm was niet echt super kwa uitvoering bij late night (ben zowiezo niet zo n fan van blof) kijk nog meer uit naar eigen nederlandstalig album wat volgend jaar februari verschijnt

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ivo, jij gaat een Nederlandstalig album uitbrengen? Daar ben ík dan weer benieuwd naar. :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>