Pride Amsterdam 2017: Shary-An – I Am What I Am

#thisismypride • Meer dan slechts een zovéélste dancecover

Van 29 juli tot en met 6 augustus vindt de Pride Amsterdam 2017 plaats, met op zaterdag 5 augustus de legendarische Canal Parade (botenparade).

En net als in eerdere jaren is er ook nu weer een speciale anthem-single uit. Na diva’s als Raffaëla Paton, Emmaly Brown en Tara McDonald, is dit jaar een zangeres gevraagd die zelf gay is: Shary-An Nivillac. Een toffe keuze.

Ze zingt een nieuwe danceversie van I Am What I Am, uit de Broadwaymusical La Cage aux Folles, geproduceerd door Mark Erickson van Soundwise. Het klinkt behoorlijk gay; daar is het tenslotte een pride-anthem voor.

De single is vooral bedoeld voor tijdens de pride-evenementen. We zullen ‘m vermoedelijk niet zo snel tegenkomen op de radio of in de charts. Maar toch: de sterke vocalen van Shary-An, en het feit dat zij deze tekst geloofwaardig zingt, maakt haar versie meer dan slechts een zovéélste dancecover.

Shary-An - I Am What I Am

Loading ... Loading ...

Videoclip: I Am What I Am

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pride Amsterdam 2017: Shary-An – I Am What I Am

 1. 020Nick

  “Het klinkt behoorlijk gay” WTF? Gaan we nu bij elke Jovink en de voederbietels single erbij vermelden dat ie behoorlijk hetero klinkt? Wat is dat trouwens? Gay klinken? Dit is trouwens een retorische vraag.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ik moet zeggen, dat ik even met m’n wenkbrauwen fronste toen ik dat las, ‘het klinkt behoorlijk gay’.

   ‘Camp’ zou ik me misschien nog iets bij voor kunnen stellen, omdat dat universeler is, maar muziek als gay bestempelen, is erg vaag en kan wat minachtend overkomen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>