Haty Haty heeft vette collaboratie met Ane Brun

Krenten in pap van doorgaans defensieve Nederlandse muziekscene

‘Een plaat die zelfs notoire Blaudzun-haters over de streep kan trekken. Geloof mij maar.’ Dat schreef muziekblad OOR over High As The Sun van Haty Haty. Een project van singer-songwriter Blaudzun en electro-producer David Douglas.

De OOR heeft gelijk. Nou ben ik geen ‘notoire Blaudzun-hater’ maar ik had er verder weinig mee. Dit nu is een unieke release die we echt niet kunnen laten passeren. Wat is het? Een soort melancholische mix van alternative, electro en krautrock. Geen hapklare-brokken-muziek. Heel origineel en eigenzinnig.

En wanneer maken we het nou mee dat een Nederlandse act samenwerkt met een artiest als Ane Brun? Dat zijn de krenten in de pap van de doorgaans nogal defensieve Nederlandse muziekscene. Echt een hele goede ontwikkeling! Ik vind dat nummer met Ane Brun, getiteld Nazaré, een briljante samenwerking.

High As The Sun kwam drie weken geleden binnen op 54 in de Album Top 100 en Haty Haty is de komende maanden ook live te zien. De heren zijn al geboekt voor het Bevrijdingsfestival in Nijmegen, Vestrock in Hulst (3 juni), Welcome To The Village in Leeuwarden (15 juli) en Damaris in Amsterdam (31 juli).

High As The Sun: SpotifyDeezerSoundCloudBol.comiTunes

Jouw oordeel: Haty Haty - High As The Sun

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Video: Haty Haty live op Paaspop met Parakeet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>