Jury X Factor over stand van zaken NL popmuziek (filmpje)

De tweede auditieshow van X Factor 2010 wordt vanavond door RTL 4 uitgezonden. Nog één auditieshow en al het talent van dit seizoen is weer aan de jury voorbijgegaan. Eén van hen zal straks gelden als de nieuwe popact. Maar hoe kansrijk is zo’n winnaar van een talentenjacht? Of: hoe is het eigenlijk gesteld met de Nederlandse popmuziek? NLpop vroeg het juryleden Eric van Tijn, Stacey Rookhuizen, Gordon en Angela Groothuizen.

We spraken de vier op de perspresentatie vorige week. En passant vragen we de vier natuurlijk ook naar hun tips qua aanstormend talent. Met name Angela heeft grote plannen met nu nog onbekende namen.

Bekijk het filmpje:

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Jury X Factor over stand van zaken NL popmuziek (filmpje)

 1. Robin

  Sharon Kips is aanstaande zondag 14 febr. tegast bij Carlo&Irene.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Omg. Sharon Kips. Natuurlijk het voorbeeld van iemand die het helemaal gemaakt heeft… wat gaat ze daar vertellen. Hoe het is om als eendagsvlieg geëindigd te zijn?

     /   Reply  / 
 2. Gijs

  Zaten vanavond wel wat goeie tussen, eigenlijk allemaal dames! Heren zijn denk ik op… ;-) De drie Vogelsisters vielen op, even gegoogled en ja hoor! Hebben een eigen kanaal op YouTube met eigen liedjes en covers. Stemmen klinken mooi samen, ik voorspel nu al een finaleplek als groep! Beatboxende/zingende meisje was ook goed, in ieder geval originele stem en persoonlijkheid. Gelukkig weinig Carey en Houston klonen met al die trillertjes en riedeltjes :-(

    /   Reply  / 
 3. Gijs

  On topic: vragen ze naar opvallende talenten noemt Gordon Jurk en Nikki, haha. Helemaal geen Xfactor mensen en Lisa vergeet ie als ex-coach, mooi is dat ;-) Maar goed, eens dat Nikki wel heel opvallende stem en talent heeft (zie meisje boven ook, wordt nog wel wat)! Vind Nikki’s nieuwe, Perfect Day ook weer heerlijk.

    /   Reply  / 
  1. Manon

   Vind het niet zo gek dat Gordon Lisa vergeet.. Zo zie je maar wie de jury het meest bij blijft. Zo bijzonder is Lisa niet. Goed zingen kan ze echt wel, maar daar blijft het bij.. ;) Nikki is veel meer het totaalpakket: zang, dans, performance, uitstraling, en kan ook echt mensen raken. Daarnaast vind ik, mijn mening, dat Nikki veel sterkere liedjes heeft dan Lisa. En dat zie je ook in de hitlijsten: Nikki heeft al meerdere hits op haar naam staan en is een blijvertje, Lisa heeft het, na Hallelujah, niet meer waar weten te maken. no good for me was geen hit, Promises promises wordt dat ook niet.

     /   Reply  / 
   1. Geesje

    Ook Rachel is in geen velden of wegen meer te bekennen in de lijst van de top 100, 1 week en weg is ze weer. Dat gaat het hem ook niet worden.
    Charlene (idols) brengt het er een stuk beter van af.

      /   Reply  / 
   2. Geesje

    Album Top 100 staat Lisa nog steeds op een mooie 6e plaats, inmiddels 11 weken genoteerd.
    Ook Lisa is een blijvertje.

      /   Reply  / 
    1. Manon

     Daarover verschillen de meningen. Ik kan Lisa vooralsnog geen blijvertje noemen. Dat album is nog steeds onder het x factor format gemaakt he, dus allemaal hype. Op eigen kracht redt ze het niet ;) We zullen zien hoe haar 2e album het gaat doen, als die net zo goed scoort neem ik mn woorden terug. Wat Rachel betreft: vind het wel begrijpelijk dat ze er niet meer in staat, aangezien de promotie vrij klein gehouden is tot nu toe: veel regionale radiostations en kleine dingetjes. Dit omdat Rachel met haar band nog veel moet repeteren, en ik ga ervan uit dat zij de nationale tv optredens wil doen met band achter zich. Maar: Ik weet dat er, vooral op nationaal niveau, nog heel veel promotie aan zit te komen, dus ik denk dat de kans groot is dat ze er binnenkort wel weer in staat. We zullen zien hoe het loopt.

       /   Reply  / 
     1. Geesje

      Wat je zegt over het album van Lisa, dat geld ook voor Nikki haar album en singles, ook die zijn onder het Idols format gemaakt, haar tweede album moet nog komen in maart, eerst eens zien wat die doet. Dat Lisa niet hoog genoteerd staat met haar singles wil niet zeggen dat het geen blijvertje is.
      Laten we eerst maar eens een jaar of 5 afwachten of iemand een blijvertje is Ja of Nee en dat geld zeker ook voor Nikki.
      Maar dat Rachel na een week al verdwenen is is geen goed teken, zij zou toch minstens zoveel fans zo kort na x-faktor over hebben moeten houden, die massaal haar single kochten om het enkele weken minstens vol te houden in de charts zeker met je eerste single.
      Maar we zullen zien waar ze terecht gaat komen.
      Ik gun haar een mooie carriere maar heb er een hard hoofd in.

        /  
    2. Gijs

     Wohoo…catfight! Manon/Rachel vs Geesje/Lisa :-D ! Ik zelf denk dat…Caro Emerald een heeeele grote gaat worden en dat op eigen kracht!

       /   Reply  / 
     1. Laatbloeier

      Nou catfight; ik vind dat de dames een normale discussie hebben. Maar ik ben het met je eens over Caro Emerald. Lekker relaxte stem en liedjes met een fantastisch ritme, waar ik gewoon vrolijk van word. Heb je haar cover van Lady Gaga’s ‘Bad Romance’ al gehoord? Staat ook ergens op dit blog en is ook weer zo’n lekker nummer; echt Caro! Ik denk ook dat ze ver gaat komen.

        /  
     2. Geesje

      Nee hoor niks catfight, met Caro ben ik het volledig eens heerlijke stem en sound.
      Maar wat is op eigen kracht, niks mis mee om door een programma een beetje ”geholpen” te worden. Denk dat het ook vaak tegen je werkt.
      Je kunt ook zeggen dat Caro behoorlijk geholpen wordt door Giel Beelen.
      Maar ik denk inderdaad dat Caro het ver zal schoppen.

        /  
 4. Herman Roggeveen Auteur

  Voor de duidelijkheid: Gordon heeft in het interview wel lovend over Lisa gesproken. Die quotes heb ik al gebruikt in een ander filmpje, daarom niet nogmaals in deze bijdrage.

    /   Reply  / 
  1. Geesje

   Klopt Herman! Fijn dat jij het herhaalt.
   Sommige lezen en luisteren heel selectief waar het Lisa betreft.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>