John de Mol: Nick & Simon dè ontdekking bij The Voice

Het zal je maar gebeuren: ben je voor het eerst op televisie in een andere hoedanigheid als muzikant (je hoofdberoep), wordt je door mediatycoon John de Mol getipt als ‘de ontdekking’. Het overkomt Nick & Simon, die vanaf vrijdag te zien zijn als coaches in RTL-talentenjacht The Voice of Holland. Het programma wordt gemaakt door Talpa, het productiebedrijf van John de Mol. “Ik vind Nick & Simon de ontdekking van de show als coaches.”

Hij vervolgt in Life4You: “Die jongens zijn zo grappig! Ze hebben veel verstand van muziek en oren aan hun hoofd, ongelofelijk. Verder hebben ze onderling veel dolletjes, ze durven elkaar wat af te zeiken en maken ruzie over wie er op de knop drukt bij een auditie. Ik vind het een onwaarschijnlijke ontdekking, die twee.”

Nick & Simon vormen een coachduo en nemen het in The Voice of Holland op tegen Angela Groothuizen, Jeroen van der Boom en Roel van Velzen. Elk kunnen ze op basis van geluid alleen een auditant in hun team krijgen. Nadat alle kandidaten zijn verdeeld, volgt de filtering naar een kleine groep talenten per coach met wie intensief wordt samengewerkt. Ook zullen de coaches verderop in het programma met hun protégés optreden.

Uiteindelijk moet er één talent overblijven die een plaat mag uitbrengen bij 8Ball Music, waar John de Mol ‘toevallig’ ook weer een vinger in de pap heeft. De winnaar krijgt pas een team van songwriters en producers om zich heen na de finale. Wel volgt er meteen toer door Nederland en komt er een tv-special op RTL 4.

Voor Nick & Simon is het overigens zeker niet het eerste tv-avontuur; ze hadden eerder een eigen soap, zijn te zien in De Zomer Voorbij, De Palingsoap en verschillende Tros muziekprogramma’s. Daar waren ze altijd muzikant, nu dus coach en talentscout. En als we John de Mol mogen geloven ook veelbelovende programmamakers.

Check ook alvast:
- NLpop interview: Nick & Simon zoeken uitdagingen in The Voice of Holland (video)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “John de Mol: Nick & Simon dè ontdekking bij The Voice

 1. Pingback: Nick & Simon over compliment: John de Mol wordt wakker | Nlpop

 2. Pingback: The Voice of Holland van start; supertalent gezocht | Nlpop

 3. Erna

  Beste mensen Weet niet of ik goed zit maar, ….
  Complimenten voor het programma the voice , met mijn vinden miljoenen anderen het een TE GEk programma.
  Mijn opmerking is dat het geen aan de kijker voorgespiegeld niet geheel waar is. De auditie vindt niet “blind” plaats.in de voorronde ziet de jury de kandidaten wel! Zodoende heb ik sterk de indruk dat hier door een zekere mate van leeftijd discriminatie optreed.Daar Angela (te gekke vrouw) ook de uitroep gedaan heeft”ik dacht dat je een oudere was en wat moet ik ermee” Een goede vriend heeft namelijk auditie gedaan en iedereen was onderste boven
  van zijn stem ook blijkt dat uit zijn optredens dat iedereen zeer verbaasd is zo goed.Iedereen is dan ook zo verbaasd dat hij niet door is . Bij inschrijving staat over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd ,dan doe je dat natuurlijk niet.Maar er leven in Nederland echt wel mensen die boven de 45 zijn die fan kunnen worden van een ouder iemand.Ik verbaas mij dan ook zeer dat het weer een aangelegenheid is voor toch wel jonge mensen. Jammer en volgens mij een zeer commercieel iemand een gemiste kans.Hoop zeer dat dit berichtje door komt bij de desbetreffende . Niet geschoten altijd mis Met vriendelijke groet Erna

    /   Reply  / 
  1. Geesje

   Ik weet niet of het waar is dat ze de mensen van te voren zien, maar dan snap ik er geen snars van dat de dochter van Leonie (Sasciahas?)ook niet door is en wel die mannelijke tweeling in de eerste ronde die amper toonvast waren.
   Vond het meisje een heel eigen geluid hebben.

     /   Reply  / 
   1. Erna

    Hoi Geesje ik bedoel de voor selectie. Dus de jury die je op tv ziet hebben de kandidaten niet gezien . Denk dat de voorselecte plaats vind onder bepaalde restrictie. De oudere die wel doorgelaten worden klinken voor geen meter , zij doen dit volgens mij om een bepaalde discussie uit de weg te gaan . Maar op voorhand weten ze dat deze niet door gaan . Zie je ook met holland’s got talent die oudere opers zanger die wel gewonnen heeft krijgt ook geen contract omdat hij te oud zou zijn. Stom de fans van zo’n iemand die kopen nog wel cd’s de jongeren downloaden nummers die zij goed vinden dus organisaties werken zelf mee aan het niet de berekende omzet cq winsten te behalen . Weet niet of ze het doorhebben maar nederland is aan het vergrijzen . Volgens de commercie is die al aan de gang als je boven de 35 bent. Om een verzekering of iets dergelijks “gebruiken” ze wel stoere opa’s op een motor maar om te investeren in een 40 plusser ho maar.

      /   Reply  / 
 4. Pingback: Nick & Simon combineren tv-werk alleen met muziek | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>