Coaches The Voice dolblij met hit One Thousand Voices

John de Mol was er afgelopen zondag zo goed als zeker van: One Thousand Voices wordt de nieuwe nummer 1-single van Nederland. Het lied dat de coaches van The Voice of Holland opnamen is sinds dit weekend verkrijgbaar, morgen moet duidelijk worden waar het nummer binnenkomt in de Single Top 100. One Thousand Voices werd geschreven door twee Amerikanen en Tjeerd Oosterhuis. “Dit is nou een liedje wat je maakt met een paar schrijvers als je bij elkaar gaat zitten om een hit te maken”, vindt Angela Groothuizen. “En als het dan nog lukt ook, dan is dat wel knap.” Al heeft het volgens de coach weinig meer met het ambachtelijke songwriten te maken.

Groothuizen maakt de vergelijking met Man Down van Rihanna. “Een grote Amerikaanse blog zocht uit dat het nummer 1 miljoen dollar heeft gekost om te maken. Ik was flabbergasted! Zo gaat dat dus tegenwoordig, het oldskool hits maken, gaat niet meer gebeuren.”

Ook Nick & Simon zijn onder de indruk. “Nick en ik schrijven eigenlijk altijd alles zelf. Dat is het fijnste werken. We hebben nog nooit een door anderen geschreven single uitgebracht. Ik hoorde bij de demo van One Thousand Voices echter al dat het een nummer met internationale allure was. Fijn om dan samen met Angela, Roel en Marco dat nummer te zingen”, aldus Simon Keizer tegen deze blog.

Volgens Angela Groothuizen is One Thousand Voices vorig jaar al geschreven als finalesingle voor één van de kandidaten. “Maar dat nummer haalde het toen niet. Nu wel. Al had ik het als vrouw tussen die mannen wel moeilijk, dat is qua toon altijd zo. Ik heb gelukkig een vrij groot bereik en een zware stem. Alle credits aan Tjeerd, die de tijd heeft genomen om met ons 100 duizend koortjes in te zingen. En dat Marco met poliep nog zo goed klinkt.”

Marco Borsato is met 16 nummer 1-hits recordhouder in Nederland, ook Nick & Simon en Angela Groothuizen zijn niet onbekend met de koppositie. Voor Roel van Velzen zou het de eerste keer zijn dat hij bovenaan de hitlijst prijkt. Al voelt het voor Angela ook wel onwennig. “De laatste keer dat ik met een singeltje op 1 stond? Dat zal in ’84 of ’86 zijn geweest? Je had toen heel veel hitlijsten en Radio Veronica stopte ons niet zo snel op de eerste plaats.”

One Thousand Voices is morgen te zien als opening van The Voice of Holland, welke zo’n 10 minuten in beslag neemt. Angela: “Ik vind het waanzinnig goed gemonteerd! Maar ik dacht wel: ‘We hebben dit live gezongen, dat hoor je bijna niet terug’. Ik hoop dat we het bij de liveshows nog een keer mogen zingen. Het klonk zó goed met z’n vijven!”

Bekijk One Thousand Voices:

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Coaches The Voice dolblij met hit One Thousand Voices

 1. Johan van de Velde

  Als Angela Groothuizen bedoelt dat ‘Man Down’ 1 miljoen heeft gekost om het te schrijven, dan heeft ze niet echt verstand van de business. Waarschijnlijk bedoelt ze het hele proces inclusief opnamen. produktie etc.
  Overigens vraag ik me af of Tjeerd Oosterhuis wel meegeschreven heeft. Was zijn taak niiet het (mede-) produceren van deze versie?

    /   Reply  / 
 2. @lbert

  nou Angela heeft wel degelijk verstand van de business, maybe dat ze zich verkeerd heeft uitgedrukt, wel een erg lekker nummer !!

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Verkeerd uitgedrukt of misschien uit context aangehaald door ‘journalisten’.
   Ondanks een hoop geschreeuw van coaches en publiek, best wel een aardig nummer.

     /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Voor zover ik kan zien staat dit 1000 Voices niet (meer) in de iTunes top10, maar ik neem aan dat het John de Mol Emporium er wel voor zal zorgen dat het op nr1 in de charts komt.

    /   Reply  / 
  1. BoycotIdols

   Tot nu toe geen nr 1 in beide lijsten (Top 100 en Top 40). Maar inderdaad John de Mol is goed in het plaatjes naar #1 manipuleren. Kijk maar naar de singles van menig talentenshowdeelnemer. Waarbij in het contract vaststond dat het winnende singletje op 1 moet komen…

     /   Reply  / 
   1. Keetje

    Ouwe overdrijver. Het nummer staat nu in beide hitlijsten. Prima prestatie dacht ik zo. Hoorde het vanavond ook nog op de radio = airplay = telt tegenwoordig mee voor de samenstelling van de lijsten.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

     Duh. Had ik ooit beweert dat airplay niet meetelt dan?
     Het ging mij erom dat ze deze week het plaatje op 1 verwacht hadden. Niet dus.

       /   Reply  / 
     1. Jan

      Misselijk makend rot manneke !! zou jou wel eens in je ogen willen kijken !! kijken of je dan nog steeds zo’n grote muil opentrekt. Ga jou zelf de komende tijd eens volgen !!

        /  
 4. Jack de Vries

  One thousend voices!!! Eindelijk een goed songfesivalsong!!!

    /   Reply  / 
 5. Miranda

  Hoera! Boycotidols heeft weer eens gereageerd…! Dat moet gevierd worden.
  Ik vind het een sterk nummer!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Eerste nummer 1-hit VanVelzen met lied Voice of Holland | Nlpop

 7. Pingback: Single Top 100: The Voice of Holland slaat rap toe | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>