The Voice of Holland: Mitchell Brunings op 1 in iTunes

Inclusief poll en alle singles • Analyse blind auditions • Potentiële finalisten na eerste show: Mitchell Brunings, Shirma Rouse en Wudstik

De eerste show in het vierde seizoen van The Voice of Holland is uitgezonden. We kunnen een analyse maken op basis van iTunes en de reacties in sociale media.

Opvallend veel originelen van de liedjes die door gezongen werden duiken op in de iTunes-chart. We zien Bob Marley, BLØF, John Lennon en Marco Borsato.

De 40-jarige Mitchell Brunings scoort het sterkst. Zijn versie van het iconische reggaenummer Redemption Song steeg in noodvaart naar de toppositie in iTunes. Hij wordt op afstand gevolgd door Shirma Rouse met Imagine (momenteel op 36) en Maghen Hilgersum met O Mio Babbino Caro / Vrede op 50.

Mitchell volgt exact dezelfde weg als Sandra van Nieuwland vorig jaar, maar zij werd toen gevolgd door Leona op 3 en Maame op 7. Dit jaar zijn de scores van de anderen dus bescheidener, maar dat zegt nog niets over het verdere verloop.

Altijd potentiële finalisten in eerste auditieshow

We kunnen aannemen dat de productie niet ieder jaar de grootste talenten in de eerste show stopt, maar uit een analyse (inclusief internationale edities) blijkt dat in de eerste uitzending vrijwel altijd minstens een (halve)finalist auditie doet.

Met de eerste uitzending veel aandacht trekken is belangrijk, maar het werkt ook andersom. Het publiek zit er helemaal fris in, dus talenten vallen extra op.

In het eerste seizoen stonden Pearl Jozefzoon en Ben Saunders in de eerste auditieshow, in het tweede seizoen Charly Luske (winnares Iris Kroes en runner-up Chris Hordijk in de tweede show), en in het derde seizoen zowel Sandra van Nieuwland als Leona Philippo, beiden in de eerste show. In buitenlandse edities zien we een soortgelijk beeld.

De eerste auditieshow is dus belangrijk voor het verdere verloop. In de show van afgelopen vrijdag draaiden alle vier de stoelen om voor Imelda, Mitchell Brunings, Sanne Klein Horsman, Maghen Hilgersum, Shirma Rouse en Jermain (Wudstik).

Op basis van iTunes kunnen we vaststellen dat Mitchell er op dit moment met kop en schouders bovenuitsteekt, ook door zijn liedkeuze. Zijn hartveroverende reacties tijdens de commentaren spelen ook een rol. Het was prachtig emotioneel.

Na de eerste show zijn deze zes singles uitgebracht:

Imelda – Gangsta’s Paradise / Survivor
Maghen Hilgersum – O Mio Babbino Caro / Vrede
Mitchell Brunings – Redemption Song
Sanne Klein Horsman – A Natural Woman
Shirma Rouse – Imagine
Wudstik – Omarm

Favoriete single uit eerste auditieshow TVOH4

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

De liedjes zijn in official audio versie te previewen op Youtube.

facebook share facebook share

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “The Voice of Holland: Mitchell Brunings op 1 in iTunes

 1. Yoshi

  Ik geloof dat ik in het begin van de audities shots Yuli Minquel voorbij zag flitsten. Die moet winnen!!

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Zou leuk zijn. Die gun ik ook zeker de winst.

     /   Reply  / 
  2. vinn

   Ik zag haar ook!

     /   Reply  / 
 2. BéTé

  Imagine nog maar eens beluisterd zonder de belabberde performance van Shirma te zien. En tja; ook dan raakt het me niet.
  Bovendien vind ik dat ze – met haar gekunstelde zang – de draak steekt met een legendarisch klein nummer. Alleen de allergrootsten kunnen het aan om een eigen draai te geven aan het nummer van John Lennon.

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Eens, dit is zo’n mooi klein nummer. Waarom altijd die enorme uithalen……Zonde! het is een hele goede zangeres, maar raakt mij inderdaad ook niet echt.

     /   Reply  / 
   1. Marcus Lucas Auteur

    Die uithalen doen ze omdat ze in de anderhalve minuut alle facetten van hun vocale kunsten moeten laten horen. Dan is de liedkeuze voor jouw smaak misschien niet zo geslaagd, maar Imagine leent zich er op zich wel voor om in anderhalve minuut zowel klein als heel groot te zingen.

      /   Reply  / 
    1. Bart

     Dat klopt idd Marcus. Ze moeten presteren in anderhalve minuut. Dat is te kort. Ik vind een opbouw in het liedje wel mooi. Maar dat kan inderdaad niet in anderhalve minuut. Daardoor heb je als kijker het gevoel dat ze het liedje om zeep helpt, door vrijwel meteen met uithalen te beginnen

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Shirma mag hopen dat Trijntje haar dat uithalen zoveel als mogelijk afleert en haar in contact laat komen met hare ware ik en gevoelens zodat zowel interpretatie als performance beter wordt. Dan kan het wellicht nog wel wat worden.
      Maar goed; ze is momenteel niet voor niks een goede ACHTERGROND -zangeres. Just like Leona … Remember?

        /  
    2. Johan van de Velde

     Ja, gedeeltelijk eens met Bé. Shirma zal een achtergrondzangeres blijven. Daar helpt geen Trijntje aan.
     Dat Leona alleen geschikt is voor de background, heb ik al maanden geleden geopperd.
     Wat Leona nog vóór had op deze Shirma, is haar ‘stage presence’ en haar energieke presentatie.
     Nee, Shima is kansloos als artiest.

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      Dat ben ik met je eens. Al zal Shirma wel door Trijntje de hemel in worden geprezen, omdat Trijntje de vriendin van Anouk is… Een beetje een soort Jennifer Ewbank effect

        /  
 3. Bart

  Uitstekende kijkcijfers ( die eigenlijk alleen nog maar voorkomen bij voetbalwedstrijden en het nieuws )en meteen een nummer 1 hit in de I-Tunes chart. The Voice of Holland is nog steeds megapopulair. Ik vind trouwens die trucjes en overdreven reacties van de juryleden tenenkrommend…….Maar dat zal er wel bij horen. Er zit voor mij persoonlijk overigens nog geen favoriete tussen dit jaar..

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Wat ik dit jaar vooral mis … is de ad remme humor van Nick en Simon en de chemie welke er was met Roel van Velzen.
   Maar hopen dat ze Trijntje volgend jaar lozen. En Marco liet gisteravond ook niet echt zien dat hij tegen da andere drie op kan.

     /   Reply  / 
 4. Beverley

  If you could only hear that neadle fall… As they say in Dutch: the speld horen vallen… You know that Mitchel definately should win this compitition, based on this first broadcast.

  He’s got good competitors, though!

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Nou Beverly, let’s hope dat je Nederlandse spelling beter is dan je Engelse…
   :)

     /   Reply  / 
 5. Ronald

  ah de echte grootheden uit de muziek worden dit jaar dus misbruikt om snel te scoren. Redemption Song en Imagine. Ik hoop dat de kandidaten die het mogen uitvoeren weten wat ze zingen, maar denk het niet.
  Gewoon zingen voor geldelijk gewin, gewoon uitvoeren. Maak het uit welke boodschap erachter zit.
  Bob Marley én John Lennon draaien zich om in hun graf…

    /   Reply  / 
  1. Bart

   In dit geval ben ik het 100% met je eens Ronald. Mede omdat ik Imagine misschien wel het mooiste nummer ooit vind.

     /   Reply  / 
 6. Henny

  Terechte nummer 1 en Ilse terecht aan de top bij de coaches, die Trijntje is echt om te huilen. Zo partijdig, zo nu al overduidelijk dat die Imagine verkrachtster moet winnen.

  Ik kreeg er van 2 kippenvel, Mitchell en Maghen…

    /   Reply  / 
 7. Kamper

  Bodybuilder Wudstik draait al meer dan 10 jaar mee, als refreinzanger, in de Nederlandse urbanscene. Zeer goede live artiest kan ik uit eigen ervaring vertellen. Maar ook iemand die gewoonweg die ene hele grote hit mist (beet bekeken plaatje was zijn collabo met de Opposites en Diggydex die een 300.000 views scoorde). Voor mij zijn beste plaatje: http://www.youtube.com/watch?v=wusZJ4F9ezI Wudstik Ft Nino – Fotoboek

    /   Reply  / 
 8. Ronald

  Ik was dus niet de enige die de naam herkende, Kamper. Ik zag ene Wudstick onlangs nog ergens op een affiche van een regionaal festival bij mij in de buurt. Hij heeft dus al een carrière.

    /   Reply  / 
 9. yoshi

  update: single Niels Geusebroek is uit ‘ take your time ‘, met Hannelores baby!

    /   Reply  / 
 10. Peterke!

  Ik vond de eerste aflevering wel leuk. Ilse vind ik echt zo’n lieve vrouw. Ze maakt het programma echt zo leuk! De talenten vond ik wel aardig. Ik zal wel de enige zijn, maar ik dacht serieus dat Lisa Lois auditie deed toen Sanne Klein Horsman achter die muur stond. De stemmen leken echt op elkaar vond ik. Shirma vond ik niet zoveel. Ze zong het goed, maar ze schreeuwde voor mijn gevoel nogal. Mitchell was heel goed, maar zijn auditie was natuurlijk niet de beste auditie ooit hahah!

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Welke beste auditie ooit zou jij nou toch bedoelen?. 😜

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Van een van diegenen die het nooit gemaakt heeft ondanks deelname aan meerdere van dit shows…

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

     Hahahah, Ronald kent me te goed!

       /   Reply  / 
     1. Johan van de Velde

      Hij was niet de enige die het begreep, hoor…
      :)

        /  
   2. Peterke!

    Ik probeer de naam van Floortje hier zoveel mogelijk te beperken en volgensmij lukt me dat ook aardig. Echter toen Marco zei dat dat de beste auditie ooit was viel ik om. Ik kon mijn oren echt niet geloven. Toen zag ik dat er hier zoveel reacties waren en ik moest het gewoon zeggen. Eens in de zoveel tijd lijkt me toch geen probleem haha. :-)

      /   Reply  / 
    1. BéTé

     Goede auditie of niet… het heeft voor haar (weer) tot niks geleid. Prima zangeres maar verder ook niet. We weten allemaal dat het niks meer gaat worden in de popmuziek en ook voor de dance wordt ze niet meer gevraagd; haar kansen zijn dus verkeken.
     Daarom hoeft ze hier ook niet genoemd te worden… totdat ze weer eens met een single uitkomt.

       /   Reply  / 
    2. Yoshi

     Het kan zijn dat er na Sandra, binnenkort iemand van seizoen 3 met een single komt. Sharon Doorson kwam rond deze tijd ook met Fail In Love en Niels Geusebroek wat later met Year Of Summer

       /   Reply  / 
  2. BéTé

   Meedoen aan the Voice zou Lisa Lois haar carrière best een nieuwe boost kunnen geven ja ;)

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Een boost? Eerder het tegenovergestelde.
    Meerdere keren aan zo’n show meedoen heeft niemand ooit n boost gegeven. En het ging toch zo goed met de carrière van Lisa? Dan heeft ze het al helemaal niet nodig…

      /   Reply  / 
    1. BéTé

     Pffff, Ronald…. een knipoogje betekent GRAPJE !!!! Afgelopen jaren onder een steen geleefd zeker? ;)

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      Tja het kan makkelijk positief werken. Yuli Minguel doet bijvoorbeeld mee, na Idols en X Factor UK. Maar ik hoop van harte dat deze dame het gaat winnen! Zij straalt zoveel uit, ik denk ook een grote gun factor. Iemand die het absoluut niet mag winnen is Shirma!

        /  
 11. Christian

  Valt het mij als enige op dat er 2 autotunes meegedraait worden op de stemmen? Moet je maar eens terugkijken naar bijv. Shirma, Mitchel en Sanne Klein. Ook in eerdere seizoenen trouwens. Irriteer me daar mateloos aan! Dan gaan ze zoeken naar ‘The Voice’, de stem van Nederland, gooien ze in de montage een autotunetje erop. Belachelijk! Zodra ze live moeten, is het af en toe gewoon niet om aan te horen vals. Mooi voorbeeldje hiervan is Laurrhie Brouns van vorig seizoen Blind audition top, live schandalig.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Een voorbeeld van de bedriegerij van The Voice dus. Weinig talent, dat maar weggepoetst wordt met autotune. Lijkt het nog wat en denken sommigen dat ze met een écht talent te maken hebben.

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Ach, je kunt autotunen wat je wil, maar daarmee breng je nog geen emotie aan in een zangstem die dat niet heeft.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Precies. Maar er zijn er genoeg die daardoor bekend zijn geworden.

       /   Reply  / 
    2. Yoshi

     Shirma had nooi Imagine mogen zingen om die manier, ik vond het een belediging om het nummer zo te verkrachten!

     Maja aangezien ze contacten heeft met o.a. Talpa zal ze wel winnen, of tenminste de finale halen. Als Trijntje het geloofwaardig wilt maken, moet ze die Shirma er met de Battles uit gooien of tijdens de eerste liveshows.

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      Ze had beter trouwens voor Marco of Ilse kunnen kiezen om het geloofwaardiger te maken. Een succes zal ze er toch niet aan over houden.

        /  
     2. Johan van de Velde

      Dan maakt haar keuze dus ook niet uit.

        /  
     3. Yoshi

      Dat is waar… kijk maar naar Leona ‘achtergrond zangeres’ van Trijntje.

        /  
 12. Marcus Lucas Auteur

  Echt cool, alle discussie! Ik vind het nu al een heel interessant seizoen! Over Shirma Rouse is het niet eerlijk om haar weg te zetten als alleen maar achtergrondzangeres. Zij is als artiest al jaren actief, maar ze trad nooit zo op de voorgrond voor een groot publiek. Dit is een leuk artikeltje over haar uit juli in de aanloop naar North Sea Jazz: http://www.nrc.nl/northseajazz/2013/07/05/een-nacht-met-shirma/

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ik zag wat beedlen van de Uitmarkt, waar ze gast was bij een soul-orkest.
   Zelfde probleem als bij TVOH: geen nootje vals (nou, bijna dan), maar ook geen greintje echte emotie.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>