Wie worden de finalisten in The Voice of Holland 2013?

Na de controversiële cross battles gaan sowieso favorieten naar huis

Update klik: Alle finalisten en hun singles en nieuwe poll

Voorbeschouwing • Vanavond de halve finale van The Voice of Holland. De kans bestaat dat niet elke coach met een talent in de finale terecht komt, en wellicht een andere coach met meerdere talenten. Het wordt spannend!

Julia van der Toorn en Gerrie Dantuma uit Team Borsato zijn publieksfavorieten, maar Julia staat in de crossbattle tegen Cheyenne Toney uit Team Ilse die op 1 staat in de charts. Gerrie gaat de strijd aan met Wudstik uit Team Trijntje.

Heel Friesland steunt Gerrie natuurlijk maar Wudstik heeft ook veel fans, dus het gaat er om spannen. Julia hoort eigenlijk van een finaleplek verzekerd te zijn. Zij is een favoriet voor de eindoverwinning sinds haar auditie. Maar Cheyenne heeft sinds vorige week momentum. Kan zij vanavond nogmaals verrassen?

Mitchell Brunings uit Team Ilse is een publiekslieveling. Als hij met een degelijk optreden komt dan schakelt hij Jennifer Lynn uit Team Ali B met gemak uit in hun crossbattle. De liedkeuze zal voor beiden waarschijnlijk bepalend zijn.

In de crossbattle tussen Shirma Rouse uit Team Trijntje en Jill Helena uit Team Ali B lijkt Jill de beste kaarten in handen te hebben. Zij zingt constant Nederpop-hits die een heel breed publiek aanspreken. Is de fanbase van Shirma groot genoeg?

Favoriet(en) in de halve finale van TVOH-4

 • Julia van der Toorn (21%)
 • Cheyenne Toney (19%)
 • Wudstik (14%)
 • Gerrie Dantuma (13%)
 • Mitchell Brunings (11%)
 • Shirma Rouse (10%)
 • Jill Helena (7%)
 • Jennifer Lynn (6%)
Loading ... Loading ...

Teamprofielen: Team IlseTeam BorsatoTeam TrijntjeTeam Ali B

facebook share facebook share

68 Reacties // Reageer

68 thoughts on “Wie worden de finalisten in The Voice of Holland 2013?

 1. Peterke!

  Als ik deze selectie zie mogen van mij Jennifer, Gerrie, Julia & Jill door. Op dit moment staat trouwens Jennifer wel voor op Mitchell. Jennifer heeft de Single Top 100 nog gehaald en Mitchell (tot mijn verbazing eigenlijk) niet. Ik denk als ik eerlijk ben dat Mitchell lang niet meer zo populair is als hij was. Nogmaals… ik hoop dat Jennifer doorgaat, maar het zal wel Mitchell worden.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Mag ik je wat vragen, Peterke?
   Wat verwacht je verder van de deelnemers en finalisten?

     /   Reply  / 
   1. Peterke!

    Ik neem aan dat je het over de toekomst hebt? Hangt er vanaf. Zie ik ze over 5 jaar in het Ziggo Dome staan? Nee! Echter zie ik ze wel muziek maken. Enkele artiesten zie ik wel een album uitbrengen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     n Album uitbrengen maakt het nog niet een succes he, zie je all time favoriet. Nooit doorgebroken. Het verleden heeft uitgewezen dat niemand uit zo’n show echt doorgebroken is, dat weet jij ook…

       /   Reply  / 
     1. Peterke!

      Ik heb het nooit gezegd dat Floortje echt doorgebroken was. Echter maar haar stem vind ik wel dat het zou moeten. Het is jammer, maar kan er helaas niks anders van maken. En trouwens… Sandra van Nieuwland doet het toch heel goed. Ze hoeft niet altijd op #1 te staan he. Ilse DeLange, Anouk, Caro Emerald, Within Temptation & Kane (om maar wat voorbeelden te noemen) hoeven dat ook niet te doen. Waar je ook kijkt, Sandra wordt overal genoemd. Zo heb ik het in ieder geval ervaren.

        /  
     2. Ronald

      Nou ik ken werkelijk niemand die weet dat Sandra van Nieuwland een nieuw album heeft. Haar bekendheid is schromelijk overdreven. Binnenkort zeker, want dan gaat alle aandacht uit naar de huidige The Voice finalisten…

        /  
     3. Eva

      Onder welke steen hebben die dan geleefd Boycotidols? Hahaha

        /  
     4. Yoshi

      Wat is nou telkens jou probleem, elk jaar stel jij dezelfde vragen, laait je dezelfde discussie weer op.

      Lieve Ronald, we weten je standpunt nu wel!! Het begint mij hevig te irriteren, door dit zielige gedrag van jou elke keer te moeten lezen als zo’n programma op de buis is.

        /  
     5. Eva

      Het ergste is nog dat hij andere fora ook vol kliedert. Bijna een dagtaak.

        /  
     6. Ronald

      Ja dus? Nog steeds niet verboden in Nederland toch? Je hoeft het niet te lezen, niet naar dit blog te gaan hoor. Wat is je probleem dat ik veel op fora zit?

        /  
     7. Ronald

      Enneh beste Yoshi. Die irritaties wekken dus programma’s als The Voice bij mij op. En die irritaties schrijf ik op fora als deze, het lijkt wel of dat een groot probleem voor je is ofzo.

        /  
     8. Yoshi

      ja omdat je steeds in herhaling valt. Al vijf jaar lang vriend!

        /  
     9. Ronald

      En die shows vallen niet in herhaling? Stel je niet aan zeg.
      Elk jaar worden we weer gebombadeerd met een lading zgn talenten die compleet de media beheersen omdat John de Mol een favoriet heeft… zolang die shows in herhaling vallen heb ik het volste recht dat ook te doen. Deal with it.

        /  
     10. Eva

      Wie stelt hier zich nu aan Ronald? juist, jij! haha..

        /  
 2. John van der Voort

  Belachelijk dat Mitchell door is. Absoluut talentloos.
  Dit kan alleen maar geregiseerd zijn. Jammer dat dit
  Ten koste moet gaan van een uitstekend zangeres.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   ‘Dit kan alleen maar geregiseerd zijn”.
   Sorry hoor, maar heb je dat nu pas door?
   Van het begin tot eind is The Voice gewoon geregisseerd hoor. Uitstekende zangeressen, zover die er zijn in The Voice, gaan nooit door…

     /   Reply  / 
 3. BéTé

  Godzijdank ligt Shirma d’r uit. Wat weer een slechte uitvoering van een mooi nummer …. maar goed; als troost mag ze – als special guest – opdraven bij ‘the ladys of soul’. Net als ene Leona Philippo :)

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   By the way; Shirma breekt niet door in Nederland…. dus pakt ze haar koffers en vertrekt binnenkort naar Japan. Ze schijnt daar niet over straat te kunnen, zo populair!!
   Overigens liggen Trijntje haar beide talenten er uit. Dat zegt (mijn inziens) toch ook wel iets over haar impopulariteit als coach.

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Niet alleen Shirma zal niet doorbreken in Nederland hoor, ook de rest van de finalisten/deelnemers niet…maar wat houdt Shirma tegen haar succes te beproeven in Japan?

      /   Reply  / 
    1. Eva

     Haha je bent er maar weer druk mee.

       /   Reply  / 
     1. Ronald

      Ja jij, als mijn trouwe volgelinge ook weer. Ik heb je een tijd niet gezien, maar fijn dat je er weer bent… wat ik op dit forum doe blijft je bezighouden he, me proberen te overtuigen dat het toch echt anders zit…

        /  
 4. Ronald

  Nog maar een keer dan:
  Als kijker van shows als The Voice wordt je in de maling genomen. Ook al gooi je voor jouw favoriet er 1000 smsjes en stemmen tegenaan, als de juryleden een andere op het oog hebben wordt het deze kandidaat. Van voor naar achter en van links naar rechts volledig gescript… wederom bedankt voor het kijken, tot volgend jaar, dat idee.

    /   Reply  / 
 5. Wil

  Jill Helena wat super mooi gezongen, heel gevoelig gewoonweg prachtig.
  Ik ben een fan!

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Geniet ervan. Voor je het weet is het weer voorbij met haar roem…

     /   Reply  / 
   1. Eva

    Ha je bent er maar weer druk mee.

      /   Reply  / 
 6. janssen

  Cheyenne had gewoon door moeten gaan naar finale

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Nogmaals wat boeit zo’n finale dan?
   Er verder iets mee bereiken doen de kandidaten toch niet, al winnen ze 100 keer The Voice.

     /   Reply  / 
   1. Eva

    Haha zo lach verwekkend weer!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Inderdaad, erg lachwekkend hoe een gedeelte van Nederland weer volledig meegaat in die Voice mallemolen en denken dat er iemand door gaat breken. Altijd erg vermakelijk.

       /   Reply  / 
     1. 020Nick

      En toch.. niemand maar dan ook niemand geeft zoveel commentaar op deze stukjes dan jij.. Ronald..

      Just saying,

        /  
     2. Ronald

      Ook voor jou geldt. Dus?
      Je hoeft het niet te lezen, maar toch doe je dat telkens weer…

        /  
     3. Eva

      Ja duh, je kan er ook niet omheen. Je kalkt alles vol.

        /  
     4. Ronald

      Precies wat ik vind van die shows. je kan er niet omheen. Kijk tijdens The Voice naar een documentaire o.i.d. en hup daar heb je weer zo’n banner die door je beeld flikkert. Alsof iedereen wil weten welk coverzangertje naar de finale gaat…

        /  
 7. Peterke!

  Jennifer vind ik zeker een uitstekende zangeres. Ook haar single “Dream On” (als ze door zou zijn gegaan) is heel goed. Heb hem direct gedownload op I-Tunes na haar exit. Sterke versie hoor! Van Jill verwacht ik zeker een album. Ik hoop dat Gerrie ook nog met een album komt. Julia spreekt wel voor zich en Mitchell? Tjah… wat moet ik ermee? Vind er niks aan. Ben wel blij dat Shirma eruit is. Jill was echt heel goed vanavond. Cheyenne trouwens ook!

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Dream On? Dat liedje van Aerosmith? Dat is niet te evenaren…

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Overigens wel een hele toepasselijke titel in dit geval. Dream On…

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

     Ik zal je eerlijk zeggen dat ik de versie van Aerosmith makkelijk te evenaren vind hoor. De versie van Glee bijvoorbeeld vind ik al 10x beter dan het origineel. Naar mijn mening kan Jennifer ook wel tippen aan het origineel. Maar wie ben ik!

       /   Reply  / 
     1. Ronald

      Als jij dat vind… maar sowieso komen zowel Glee als deze Jennifer niet in de buurt van het bereik van Steven Tyler in dat nummer. Matige zangers.

        /  
     2. Ronald

      Heeft weinig met mijn mening van doen, puur muziektechnisch gezien. Waar Tyler nog een octaafje of twee er aan vastplakt hebben deze coveraars het al af laten weten…

        /  
    2. Peterke!

     Dat vindt jij. Ik ga niet zeggen dat jouw mening fout is.

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      Als ik Ronald zijn reacties elke keer lees, moet ik aan één ding denken: repelsteeltje…

        /  
     2. Ronald

      Dat denk ik nou ook over die verstokte Voice kijkers eigenlijk. Dus dat heft elkaar dan mooi op.

        /  
 8. Silly Billy

  Je probeer wel erg je zin door te drukken Ronald. Je doet alsof jouw mening de enige is die telt. Kom op, gedraag je eens als een echte vent!

    /   Reply  / 
 9. 020Nick

  Nee Ronald, ik hoef het niet te lezen, maar ik zit hier op dit forum om echt interessante meningen over de liedjes te horen, en dat word me bijna onmogelijk gemaakt omdat ik ze als goudkorreltjes tussen die verbale modder van jou probeer te zoeken. Dat gaat irriteren. Je lijkt als een verwend pestpubertje die de hele tijd in de bioscoop door een film zit te blehren, terwijl je juist de film probeert te volgen. Gevolg: de film is zo ongeveer verpest. En dat kan toch niet zo je bedoeling zijn Ronald? Ik snap dat je iedereen wilt waarschuwen voor het gemanipuleer van de voice maar het enige wat je hiermee voor elkaar krijgt is dat iedereen een hekel krijgt aan jou. Jammer..

    /   Reply  / 
 10. Ronald

  Dat is dan jammer, op een blog zit ik niet om vrienden te maken. Ik probeer tussen al die talentshows overkill ook wel eens een goudkorreltje te vinden onder de liedjes, maar dat wordt bijna onmogelijk omdat er weer een nitwit aan een origineel moet zitten omdat hij/zij even wil scoren, dat over het algemeen het nummer niet ten goede komt. Waarom zou je daar niks van mogen zeggen. Ik vind het best dat er veel mensen zich willen laten afschepen met een goedkoop onoriginele cover, maar er zijn ook mensen die dat niet willen en niet het zoveelste artiestje opgedrongen wil krijgen. Want dat doet zo’n programma uiteindelijk: zich opdringen…

    /   Reply  / 
 11. 020Nick

  Ben je gek, Het programma word uitgezonden op een van de 300 zenders die je TV inmiddels rijk is, dus kun je er heel makkelijk voor kiezen om iets anders te kijken. En ik persoonlijk vind dan soms wel er een goudkorreltje tussen zitten. Dat jij dat niet vind, dat is heel jammer voor je, maar dat hoeft toch niet te betekenen dat je anderen hun plezier niet mag gunnen. Want dat doe je. Op een reactie als ” ik ben fan” schrijf jij ” Nou dat zal niet lang duren” . Dat is niet alleen jouw mening geven, dat is iemand anders zijn mening belachelijk maken. En dat komt heel onsympathiek over.

  Maargoed.. je zit hier niet om vrienden te maken. Dat hoeft ook niet. Maar dit spammen dat jij doet, dat is gewoon vervelend. Ik heb er nooit wat van gezegd, want ik lees dit blog graag (Al sinds 2007, heb me dus nog behoorlijk lang ingehouden) Maar ik heb gewoon nu zoiets van Tjonge Ronald word t niet eens tijd om gewoon eens te accepteren dat heel veel mensen dit programma WEL leuk vinden” ? En te stoppen met die kruistocht van je? Zoek eens een hobby, neem een vriendin, ga eens op vakantie ofzo.. Belize schijnt erg mooi te zijn deze tijd van t jaar..

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Ik kan me geheel vinden in je schrijven. Maar ‘t laatste stukje niet zo erg.
   Want stel nou dat dit Blog Ronald zijn enige hobby, zijn vaste partner én zijn enige uitje ineen is? Dan vind ik je opmerking onnodig kwetsend :D

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Miaauw…

    😄

      /   Reply  / 
    1. Eva

     Haha

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Niet echt netjes, Eva. Ik ben het veelal eens met wat je zegt op het gebied van de Talentenjachten … maar ik keur het ten zeerste af dat je andermans naam gebruikt om je mening kracht bij te zetten.

        /  
     2. Johan van de Velde

      @ BéTé, Eva geeft juist zelden of nooit haar eigen mening. Begrijp dus niet zo goed hoe je het met haar eens kan zijn.

        /  
     3. Eva

      Het kan zijn dat ik een mening heb. Het kan ook zijn dat ik niet een mening heb. Wie ben jij om te zeggen dat ik geen mening heb?

        /  
     4. Johan van de Velde

      Eva, je hebt mijn reactie niet goed gelezen. Ik zeg niet dat je geen mening hebt. Ik zeg alleen dat je deze zelden of nooit geeft.

      Belangrijk verschil.

        /  
     5. Eva

      Jij zegt telkens dat ik mijn mening zelden of nooit geef. Maar dat is jouw mening!

        /  
   2. 020Nick

    Excuus…Als dat dan zou is.. zijn enige hobby.. dan zou ik dan toch als bezorgde buurman willen vragen of hij die radio misschien iets zachter wilt zetten, omdat anderen ook nog een rustige dag willen hebben..:D

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Maak je geen zorgen. Het volume staat nooit te hard en daarbij maakt de buurman zelf ook muziek. Nooit moeite met die man gehad. En op een blog zitten is een van mijn hobby’s…

       /   Reply  / 
     1. Ronald

      Trouwens wel symphatiek van jullie dat jullie je zorgen maken over mijn welzijn, maar dat is nergens voor nodig.

        /  
  2. Ronald

   Die reactie op dat fan zijn is niet eens lullig bedoeld, de geschiedenis van mensen uit talentshows heeft wel uitgewezen dat ze over het algemeen een erg korte adem hebben. Komt het onsympathiek over dat is dan maar zo, maar vaak wel zo. Dat zal je niet ontkennen. En met de laatste zinnen geef je aan dat je geen haar beter bent dan ik. Dus omdat ik hier vaak zit ga ik niet op vakantie heb ik geen vriendin en heb ik geen hobby’s? Onsymphatieke uitspraak… maak je geen zorgen, ik heb genoeg hobby’s, vriendinnen en ga weleens op vakantie. Bedankt voor de tip trouwens, Belize is inderdaad interessant om eens te bezoeken. Misschien doe ik het nog weleens.

     /   Reply  / 
   1. Punt uit!

    Marco Borsato = Soundmixshow = talentenshow!

      /   Reply  / 
 12. 020Nick

  Ik begrijp je nu ff niet meer.. Eerst zeg je dat mijn laatste zinnen onsymphatiek zijn, en daarna neem je het advies over die vakantie ter harte?? Je moet wel consequent zijn hoor..

  Maar alle gekheid op een stokje. Dat weet een gemiddeld iemand ook wel dat een talentenshow deelnemer geen lange adem heeft (Als pop zanger/zangeres) Maar dat is mijn punt ook niet. Mijn punt is dat jij er als de kippen bij bent om iemand dat in te peperen. En beste Ronald, ik zou het heel heel heel fijn vinden als je daar eens in wat matigt. Zo dat was mijn betoog.. Ik ga nog eens de CD van Sandra van Nieuwland opzetten.. Dromend over vakantie..:)

  Tabee

    /   Reply  / 
  1. Eva

   En diegene die niet aan een talentenjacht meedoen maar wel door willen breken, die kennen we niet! Haha. En dat zijn er genoeg!

     /   Reply  / 
  2. Ronald

   Ja die zinnetjes waren onsymphatiek, dat wil niet zeggen dat je hele stukje dat is.
   En dromend over vakantie? Boek er gewoon een. Zover mogelijk natuurlijk. Maar ook ik stop er nu even mee, heb twee feestjes vanavond…

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Lullig zeg!! Dat die 2 mensen nou nét hun feestje op dezelfde avond moeten gaan vieren!! Maar goed, elk nadeel heeft zijn voordeel; kun je weer een avondje extra besteden aan je Kruistocht :)

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Leuk he in de ruimte zwetsen, BéTé? Heb ik het gehad over twee mensen dan? Dat maak jij ervan.

       /   Reply  / 
     1. Eva

      Ga je maar flink bezatten Ronald, want The Voice is nog lang niet van de buis :p

        /  
     2. Johan van de Velde

      Reageerde ‘Eva’ onder de naam ‘Johan’?
      Hoe zit dat, Marcus?

        /  
 13. Geesje

  Welk zielig figuur is hier mijn naam aan het misbruiken?
  Ik heb namelijk nog niet 1 keer hier gepost in dit onderwerp!
  Het enige wat ik zowat het laatste jaar hier heb neer gezet is een reactie op Johan de 12 december 2013 en vandaag op Bete over Jamai en zijn nieuwe single.

    /   Reply  / 
 14. Marcus Lucas Auteur

  Ik heb enkele namen in de reactieruimte aangepast. Eva, je mag onder verschillende namen reageren als je dat prettig vindt, maar gebruik a.u.b. geen namen van andere vaste bezoekers. Dat is niet tof voor diegene, en verwarrend voor iedereen in de discussie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>