Ferry de Ruiter spraakmakend in The Voice of Holland

Opvallende gay diva trekt aandacht maar scoort nog niet in iTunes

De auditieshow van The Voice of Holland van afgelopen vrijdag werd afgesloten door Ferry de Ruiter. Zijn flamboyante performance maakt veel los op internet.

Ferry deed in 2011 mee aan het vierde seizoen van X Factor. Daarin werd hij na het zogenaamde “X Campus Concert” door Gordon naar huis gestuurd. Sindsdien schnabbelt hij en maakt hij videoparodieën op Youtube. Ook in travestie. Nu doet Ferry mee aan The Voice om als zanger wat serieuzer te gaan werken.

Of dat gaat lukken? Het is in ieder geval leuk voor de show dat een extravagante homo meedoet. Zijn auditie wordt meteen al veel teruggekeken, besproken en beoordeeld. Het publiek is over het algemeen gelukkig ruimdenkend. Veel reacties zijn positief. Mensen vinden Ferry geweldig, lief, authentiek, enz.

In iTunes scoort hij echter niet met zijn auditiesingle. Dat is anders voor Sietske Oosterhuis die met haar ingetogen pianoballade Rather Be razendsnel stijgt.

Maar toch zou Ferry ver kunnen komen. In het tweede seizoen van The Voice eindigde Paul Turner als vierde in de finale. Of denk aan Gerard Joling die een lange, succesvolle carrière heeft opgebouwd. Er liggen dus kansen voor Ferry.

De combinatie met Ali als coach kan verrassend uitpakken. Vorig seizoen zei Ali na de auditie van Darren dat hij ‘extremen’ met hem wilde opzoeken, doelend op het neerzetten van een ‘over the top’ gay-act. Darren koos toen voor Ilse, maar dit seizoen zullen we alsnog gaan zien hoe Ali zoiets begeleidt.

At Last op iTunes

Ferry de Ruiter - At Last

Loading ... Loading ...

Video: auditie Ferry met ‘At Last’

Studioversies previewen: Youtube/8ballTV

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ferry de Ruiter spraakmakend in The Voice of Holland

 1. Sander

  Als ik het me goed herinner werd hij niet door Gordon, maar door Eric van Tijn naar huis gestuurd.

    /   Reply  / 
 2. daisy

  Hoop dat ferry de voice gaat winnen ben blij dat hij mee doet vind zijn stem geweldig, goede keuze voor ali the mentalist!

    /   Reply  / 
 3. @lbert

  Heb niks tegen extra vagant, maar jammer dat het dan een Homo is, weer lekker stereotype !! Hij wil serieus genomen worden, misschien lukt dat beter door niet extra vagant te zijn

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ja, misschien moet ie wat minder vagant zijn…
   :-)

     /   Reply  / 
 4. 020Nick

  Lady gaga is ook extravagant (Ja, dat schrijf je aan elkaar) en daar hebben ook weinig mensen problemen mee. Maar zodra extravagantie gekoppeld word aan iemand die homo is, word het opeens als ‘jammer’ ervaren. Is dit dan de angst dat ‘mensen zouden denken dat iedere homo zo is?’ Come on, ik denk dat mensen nu maar eens verder moeten kijken dan dat. Laat die jongen lekker extravagant zijn. Als hij oprecht is dan word hij vanzelf serieus genomen.

    /   Reply  / 
  1. @lbert

   Klopt je kan het ook aan elkaar schrijven, maar das niet zoals ik het bedoelde!!

   Helaas kijken veel mensen niet verder en denkt men hoe dom ook, oo zo zijn ze allemaal, nee dus, net als bij hetero’s heb je ook homo’s in alle soorten en maten en diversiteiten, zo hoort het ook en dat is juiste het leuke van een samenleving

     /   Reply  / 
  2. nico

   wordt het opeens (ja, dat schrijf je ook met dt)😁

     /   Reply  / 
 5. Nico

  gekoppeld wordt (ja, dat schrijf je met dt).😜

    /   Reply  / 
 6. Nico

  wordt hij vanzelf (ja, ook hier)😓
  Sorry, ik kon het niet laten. Geen probleem, hoor.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>