Ferry de Ruiter dan toch als travestiet in The Voice

#TVOH Kelly, Rob, Renee en Dennis uitgeschakeld in derde liveshow

Sommige kijkers van The Voice of Holland zullen vrijdag wel even met hun ogen geknipperd hebben toen Ferry de Ruiter het podium als travestiet betrad.

Op NLpop wisten we na zijn auditie al dat hij op Youtube in travestie parodieën maakt, maar Ferry zei bij die auditie dat hij meedoet aan The Voice om nu als zichzelf serieuzer te gaan werken, en geen rol te spelen. Dus toch verrassend dat hij vrijdag alsnog zijn jurk, hakken, pruik en make-up tevoorschijn heeft gehaald.

Hoe dan ook, hulde aan Ferry dat hij het doet. Het is een schitterend statement voor verdraagzaamheid en tolerantie, waar het soms nog altijd aan ontbreekt.

Spraakmakend was zijn optreden ook zeker, te zien aan de vele reacties in sociale media. Vocaal vond ik het iets minder indrukwekkend dan Ferry’s auditie, en het liedje ‘Natural Woman’ is natuurlijk eigenlijk al te vaak beter gecoverd.

Dit is een traditionele drag-act. Ik zou graag iets alternatievers van Ferry zien. Een androgyne cult-performance met verrassender liedkeuze. In de richting van bijvoorbeeld Boy George. Niet zozeer zijn muziek, maar qua vibe en interpretatie.

Lees meer: Meidengroep O’G3NE gedoodverfd winnaar?

Ferry de Ruiter - A Natural Woman

Loading ... Loading ...

Terugkijken: Ferry met Natural Woman iTunes-download

Studioversies previewen op Youtube/8BallTV

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ferry de Ruiter dan toch als travestiet in The Voice

  1. BéTé

    Ook… of juist in travestie kan Ferry serieuzer gaan werken. Hij stond gisteravond veel meer als zichzelf op het podium dan vorige week. En dat is voor hem veel comfortabeler. Tof van Ali dat hij ferry deze ruimte heeft gegeven.
    Het gevaar schuilt toch vaak in het feit dat hij iets gaat doen wat ‘over the top’ is. Maar Ferrys optreden was mooi ingetogen en zeker ook goed geperformed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>