Dit zijn de halvefinalisten in The Voice of Holland-5

Terug- en vooruitblik: Crossbattles beloven spannende halve finale

Update klik: O’G3NE na kwartfinale op 3 in iTunes

De kwartfinale in het vijfde seizoen van The Voice of Holland zorgde vrijdagavond toch voor enkele verrassingen. Er zijn een paar duidelijke topfavorieten maar alles overziend wordt de halve finale volgende week over de hele linie sterk.

Duncan de Moor wordt steeds beter en ook April & Dr. Rum zijn uitgegroeid tot publieksfavorieten. Zij lijken de troeven te zijn van Ilse en Ali, en passen in het rijtje O’G3NE, Sjors van der Panne en David Dam als favorieten voor de finale.

Maar dat zijn er al vijf, en er zijn maar vier plaatsen in de finale. Bovendien heeft Megan Brands zich goed in de kijker gespeeld, zette Guus Mulder een mooie performance neer, en heeft Emmaly Brown inmiddels ook haar rol opgeëist.

Een mooie groep in een prachtig seizoen van The Voice. In al dit spektakel zijn Ferry de Ruiter, Sietske Oosterhuis, Romy Monteiro en Mell helaas gesneuveld.

Crossbattles

Er worden volgende week net als vorig jaar crossbattles gehouden. Wie de finale halen hangt af van die verdeling. Velen verwachten dat via de crossbattles in ieder geval O’G3NE en Sjors van der Panne doorgaan naar de eindstrijd.

Niets is echter nog zeker. Het zou een spraakmakende twist zijn als een van hen volgende week sneuvelt. Maar goed, we gaan er vanuit dat ze niet tegen elkaar staan en hun crossbattles winnen. Dan blijven er nog twee finaleplaatsen over.

David Dam lijkt mij zeer waarschijnlijk. Dan zal de laatste vrije finaleplek opgeëist moeten worden door een van de overgebleven talenten. Ik denk dan Duncan of April & Dr. Rum, maar dat hangt echt af van de indeling bij de crossbattles. Als een van hen tegen een andere favoriet staat dan kan alles veranderen.

Op dit moment in de competitie kunnen we ook niet uitsluiten dat Megan, Emmaly of Guus volgende week zal pieken, en vervolgens een finalefavoriet uitschakelt.

Originele singles

Alle acht halvefinalisten zullen vrijdag met een eigen, originele single komen. Onder de noemer The Story Of My Life, naar een idee van Pharrell Williams die coach is in de Amerikaanse Voice, worden die liedjes hen op het lijf geschreven.

Een prachtige toevoeging aan het Voice-format. Voor de vier finalisten begint na vrijdag een week vol promotie richting de finale. Dat kunnen we dan allemaal in de iTunes Top 100 volgen, dus dat maakt de finaleweek vast heel leuk.

Favorieten in TVOH-5

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Je kan in deze poll meerdere keuzes aanvinken.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Dit zijn de halvefinalisten in The Voice of Holland-5

 1. vinn

  Ik hoop de finale Duncan, David, OG3ne en April & Dr. Rum. Voor mij zijn de crossbattles niet nodig dit jaar.

  Ik zou nog vrede hebben als Emmaly de finale haalt maar Megan, Guus en Sjors zijn niet welkom ;)

  Ik hoop battles
  Og3ne vs. Megan
  Duncan vs. Guus
  David vs. Sjors
  April/Dr. Rum vs. Emmaly

    /   Reply  / 
 2. 020Nick

  Voor mij zijn finalewaardig:
  Og3ne
  Sjors
  Emmaly
  April & Dr. Rum

  Maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat iemand anders opeens een kneitergoede single heeft, en dat die op basis daarvan opeens bij mij in t lijstje kan stijgen. Want wat heb je aan een megatalent met een kutplaat? Daar zijn in het verleden al veel te veel van geweest.

    /   Reply  / 
 3. Peetje

  David, de absolute winnaar, wat een strot en wat een aparte
  knappe puik geklede jongen. Toppie!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ja die jongen is wel heel goed gestyled. Een heel verschil met die armoedige t-shirtjes van Duncan. Jammer laatstgenoemde zich niet beter kleedt.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Laten we eerlijk zijn; als Duncan de song She Wolf gewoon goed had uitgevoerd … was er niks aan ‘t handje.

    Maar het was allerbelabberdst!! Aan coach Ilse was duidelijk te merken dat ze vindt dat hij de lat té hoog legt. Songkeuze was gewoon niet slim en ze stond er ook niet volledig achter.

      /   Reply  / 
 4. martinelle vesters

  Beste. Sjors

  Ik ga er van uit dat jij de finale gaat halen en jij gaat het winnen
  Zet hem op en maak iedereen gek .
  Je kunt het .

  Gr martinelle

    /   Reply  / 
 5. Henk

  Jammer dat Ali B zulke mindere kandidaten heeft. Het is strategisch heel slim om voor Ali B te kiezen als je meedoet aan de Voice.
  Van mij mag David winnen. Ik vind hem echt the Voice. Og3ne is natuurlijk subliem, maar het gaat hier toch om the Voice en niet om the Voices? Maar zij mogen zeker van mij wel in de finale. Samen met Duncan en Sjors. Sjors kan dan misschien gewoon even overstappen naar team Ali B! ;-)

    /   Reply  / 
 6. Peterke!

  Van mij mag O’G3NE winnen! Ze blijven me verbazen en gezien hun eerdere prestaties vind ik dat behoorlijk knap.
  Emmaly is voor mij een verdiende tweede. Wat een strot heeft ze toch.

    /   Reply  / 
 7. Jossie

  Ik vond Duncan juist geweldig met She Wolf!Beste song van de avond. Armoedig gekleed?? Leuk juist, blijft helemaal zichzelf en van deze tijd! Hoop dat ie in ieder geval de finale haalt en David en Sjors ook. Het niveau van dit seizoen is het hoogste ever!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>