De Jeugd, Go Back to the Zoo en Caro winnen 3fm Awards

Ze zijn weer uitgereikt: de 3fm Awards. Met elk twee plakkaten zijn De Jeugd van Tegenwoordig, Caro Emerald en Go Back to the Zoo ‘de grote winnaars’ van de awardshow. Een zeer vlotte show: twee categorieën, optreden, babbeltje en weer twee categorieën. In vijf kwartier tijd wordt voor de kijker/luisteraar duidelijk wie volgens het 3fm-publiek de artiesten zijn die er het meest toe deden het afgelopen jaar. Leuke constatering is dat de nieuwe aanwas domineert, de helft van de beeldjes gaat naar acts die hoogstens twee jaar meedraaien.

Caro Emerald is in tranen als ze voor de tweede keer naar voren mag lopen als ze de categorie beste zangeres wint. Daarbij laat ze klinkende namen als Anouk, Laura Jansen en Ilse deLange achter zich. Eerder mocht ze al de award voor beste album in ontvangst nemen. Niet verwonderlijk, gezien het vijfvoudig platinum dat het album al toekwam. Caro was de grote favoriet van de avond met liefst vijf nominaties.

Go Back to the Zoo is volgens de luisteraars van 3fm de beste band en ook de beste rockartiest. Eveneens tweevoudig winnaar: De Jeugd van Tegenwoordig. Zij zijn beste hiphop en maakten ook de beste single met Sterrenstof.

Guus Meeuwis is de beste zanger op de 3fm awards, De Staat wint in de categorie alternative en neemt deze via een Skype-verbinding in ontvangst. Anouk wordt gekroond tot beste live act maar is niet in eigen persoon aanwezig om de prijs te innen. Ook Tiësto laat verstek gaan voor de 3fm Award beste dance act. Bløf verrast door uitgeroepen te worden tot beste popact na twee ingetogen akoestische platen en nu een (volgens eigen zeggen) rockplaat. De kanttekening maakt de prijs natuurlijk niet minder gegund.

De beste nieuwkomer is volgens de stemmers Krystl. Nu ken ik Krystl niet heel goed, eigenlijk alleen van het liedje uit de reclame, en ik denk dat meer mensen dat hebben. Daarmee zeg ik niet dat deze prijs onterecht is, maar misschien wel iets voorbarig. Zelf had ik ‘m liever aan een andere genomineerde doen toekomen.

Op zo’n awardshow hoop je verder getrakteerd te worden op bijzondere optredens. Daar droeg Go Back to the Zoo zijn steentje bij met een spetterende opening. Verder verraste Jacqueline Govaert door Laura Jansen te vergezellen voor gelegenheidsduet Single Girls / Big World.

Wat er opvalt aan de 3fm Awards 2011? Mooie vormgeving, lekkere show en leuk dat het nieuwe talent zo excelleert. Gevestigde namen als Marco Borsato, Kane en Ilse deLange moeten daardoor even genoegen nemen met slechts een nominatie, maar dat wordt een andere editie vast weer goedgemaakt.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De Jeugd, Go Back to the Zoo en Caro winnen 3fm Awards

 1. BoycotIdols

  Allen geheel terecht.

    /   Reply  / 
 2. Moniek

  “Marco Borsato, Kane en Ilse deLange moeten daardoor even genoegen nemen met slechts een nominatie” Marco was niet genomineerd. Maar ben het helemaal met je eens, ook over Beste Nieuwkomer, ik zei gisteren ongeveer hetzelfde tegen een vriendin van me. Was een mooie avond!

    /   Reply  / 
 3. Moniek

  Oeps, wel dus! Mijn excuses ;)

    /   Reply  / 
 4. jaap1334

  Sorry hor maar Go Back To The Zoo is echt verschikkelijk. Ik steun het NL product met hart en nieren maar Go Back.. vind ik met name zangtechnisch echt beneden peil. Vooral bij DDWD als coverband was om te janken!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>