Songfestivalwinnares Loreen: ‘ik zal op Anouk stemmen’

Zweeds Songfestivalfenomeen Loreen schat kansen van Anouk op Eurovisie hoog in

De Zweedse zangeres Loreen, die dit jaar voor Zweden het Eurovisie Songfestival won, is fan van Anouk. Tegen RTL Boulevard zegt ze dat ze als kind naar Anouk’s eerste grote hit Nobody’s Wife luisterde. ‘Ik hou van vrouwen met ballen’, aldus Loreen.

‘Ik weet zeker dat Anouk met een heel mooi liedje zal komen, en ik zal waarschijnlijk op haar stemmen. Ze krijgt mijn hart en mijn stem’.

Loreen zal vanavond in RTL Boulevard ook een stukje van Nobody’s Wife zingen. Het liedje gaat volgens Loreen over vastberadenheid, ‘dit ben ik, dit is wie ik ben’.

Loreen won het afgelopen festival overtuigend met haar atypische Songfestivalnummer Euphoria. Die single zakt nu na 22 weken gestaag in de charts. Loreen toert door Europa ter promotie van haar nieuwe album Heal en de tweede single My Heart Is Refusing Me.

De goedkeuring van een voormalig Eurovisiewinnaar is mooi voor Anouk, zeker omdat niemand het liedje nog gehoord heeft. Het geeft echter geen garanties voor het uiteindelijke resultaat. In 2011 sprak voormalig winnaar Alexander Rybak zijn bewondering uit voor het ‘prachtige liedje’ van 3JS toen hem gevraagd werd naar mogelijke winnaars.

Bekijk een korte video op rtlboulevard.nl en vanavond vanaf 18.35 uur op RTL 4 het hele interview. Het liedje waarmee Anouk ons land volgend jaar op het Eurovisie Songfestival zal vertegenwoordigen wordt eind februari 2013 door de TROS bekendgemaakt.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Songfestivalwinnares Loreen: ‘ik zal op Anouk stemmen’

  1. Bastian

   Oh, ze zong dus toch ook een stukje in RTL Boulevard :)

     /   Reply  / 
 1. Johan van de Velde

  “De goedkeuring van een voormalig Eurovisiewinnaar is mooi voor Anouk, zeker omdat niemand het liedje nog gehoord heeft. ”
  Die logica ontgaat me, Marcus….

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Dat ze haar vertrouwen al uitspreekt voordat iemand het liedje heeft gehoord.

     /   Reply  / 
   1. Calypso

    Zo kun je het opvatten. Je kan het ook opvatten als ‘politiek correct roepen dat je er vertrouwen in hebt terwijl je nog niet eens weet of het nummer al ergens te horen is geweest’. Het zal me nog niet eens verbazen als volgende week Loreen hetzelfde roept in de UK en de week erna in Frankrijk…

      /   Reply  / 
    1. Nico

     Deelnemers onder elkaar zijn altijd politiek correct. Zo is het precies. Maar ondertussen….

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>