Terugkijken: Doe Maar documentaire Dit Is Alles

Must see docu over één van de grootste Nederlandse popbands ooit

Vanavond bij BNN de documentaire Doe Maar: Dit Is Alles. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederpop.

De band Doe Maar was een gigantische sensatie in de jaren tachtig. Hysterische taferelen met gillende, flauwvallende meiden. Maar apart van die respons was Doe Maar in het geheel geen boyband zoals we die tegenwoordig kennen.

Toen Doe Maar doorbrak in 1981-82 waren de bandleden al ouder dan 30. Zij schreven hun eigen materiaal en bespeelden instrumenten. Een echte band dus. Het genre was een mix van ska, punk, reggae en Nederpop, met naast diepe liefdesliedjes ook maatschappelijk geëngageerde teksten. Een uniek geluid.

De heftige periode duurde maar een paar jaar. In 1984 braken de leden van Doe Maar vele meisjesharten toen ze aankondigden uit elkaar te gaan. Er volgden in 2000 en 2008 eenmalige reünies en in 2005 een musical.

‘Stiekem dacht ik: wij worden de Nederlandse Beatles’

Vorig jaar volgde opnieuw een reünie voor Symphonica in Rosso, en kreeg Doe Maar de smaak weer te pakken om te gaan toeren. Interviewer Patrick Lodiers en regisseur Martijn Nijboer wisten de band over te halen om mee te werken aan een onthullende documentaire. Het resultaat is Doe Maar: Dit Is Alles.

Omlijst door een schat aan archiefbeelden en veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks het complete verhaal. Ook openhartig over het soms problematische drugsgebruik en de ruzies achter de schermen.

Dit Is Alles is niet alleen een film over één van de populairste Nederlandse bands ooit, maar ook een document over een tijdperk. Een absolute aanrader!

Doe Maar: Dit Is Alles hier op Uitzending Gemist (tot 28 december 2014)

Zie ook: De Doos Van Doe Maar (14Cd+9Dvd) en de trailer:

Artwork Das Buro.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>