Hit of Shit: Charly Luske – Ik Heb Iets (video)

Vertalingen van internationale hits, speciaal gemaakt voor 100% NL

Radiostation 100% NL introduceert een nieuw concept waarbij Nederlandse artiesten vertalingen opnemen van bekende internationale hits, dat meldt NU.nl.

Het project heet Let’s Go Dutch en de eerste vertaling is vandaag gelanceerd. Charly Luske heeft een Nederlandstalige uitvoering opgenomen van de monsterhit Happy van Pharrell Williams. Goed gelukt! Nou kan je met dit geweldige liedje bijna niet de mist in gaan, maar Charly is vocaal heel sterk.

De nummers worden speciaal gemaakt om te draaien op 100% NL en lijken (vooralsnog) dus niet uit te komen als singles. Toch is het een tof project. Het concept ligt eigenlijk best voor de hand, en past perfect bij het imago van 100% NL. We zijn benieuwd naar alle Nederlandstalige versies die zullen volgen!

Charly Luske - Ik Heb Iets

Loading ... Loading ...

Charly Luske op Facebook en Twitter • 100% NL op Facebook en Twitter.

)

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hit of Shit: Charly Luske – Ik Heb Iets (video)

 1. Vincent

  Leuke cover, stem van Charly past er perfect bij. Maar tegelijk ook best wel overbodig omdat het vrijwel exact als het origineel klinkt. En de tekst is best gek. Eerst zegt ‘ie dat ‘ie een liedje in zijn hoofd heeft en als zijn liefje niet mee wil zingen, zingt hij wel voor twee.

  Daarna zet Charly de radio uit (stond 100%NL op? Slechte reclame) en neemt ‘ie zijn liefje mee naar de slaapkamer waar ze ‘muziek gaat horen genoeg voor twee’. Nou, dat belooft wat! En vervolgens is het ineens ‘zing voor mij schatje, ik hoor je zo graag’. Terwijl ze in het begin overduidelijk helemaal niet wou zingen en HIJ dus wel voor twee zong. Bijzondere plottwist.

  Daarnaast, waarom zou je iemand anders willen horen zingen als je een liedje in je hoofd hebt dat zo goed voelt? Opeens is het dan ook ‘dan zing ik ‘m als het moet’, terwijl ‘ie in het begin nog zo graag wou delen dat hij voor twee zong. Raar…

  Gekheid op een stokje, cover is op zich leuk en Engelse teksten zijn vaak ook maar gek. Benieuwd waar ze verder nog mee gaan komen. Het concept is natuurlijk niet nieuw. De grootste hits van Paul de Leeuw waren ook eerder van Laura Pausini en Gerard Jolings Dan Voel Je Me Beter was ook al vlak daarvoor een hit voor Michel Télo. Om er maar een paar te noemen.

    /   Reply  / 
  1. Femke

   Hele grappige (én juiste!) analyse, Vincent. Ik zat me over dezelfde rare plotkronkel te verbazen.

     /   Reply  / 
 2. Barry

  Tenenkrommend slecht.
  Zonde van zo’n talent.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Hmm… vooral zonde van zo’n goed nummer.

   Of bedoelde je Pharell?

   :-)

     /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Wat een kitsch.

  Happy is ėėn van mijn favoriete singles, maar dit is een aanfluiting.

  Hier word ik niet blij (laat staan: happy) van.

    /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Heel slecht dit. Jammer van Charly, ik dacht dat hij een goed artiest zou worden met zijn TVOH optreden. Niets is minder waar, hij is totaal geflopt!

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Hij is niet de enige die geflopt is na The Voice. Goed voorbeeld dat deelname daaraan eigenlijk geen carrière bewerkstelligd, maar wel wordt beloofd.

     /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Dat is ook, maar (ik zal geen namen noemen) er zijn ook echt een aantal die een leuke zangbestaan aan over hebben gehouden.

      /   Reply  / 
 5. daniel

  Ik vind het gewoon sowieso onzin om weer iets per se te gaan vernederlandsen. Ook al is het voor 100% nl. En de rubriek. Ze draaien ook gewoon Engelse Hits en dat is toch al goed genoeg. Deze versie van Charley is overbodig. En zo fantastische gezongen is het ook weer niet. Wat gaan we dadelijk doen de beste Hits verkrachten van Robbie Williams? Ik mag hopen van niet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>