Julia wint Junior Songfestival 2014, bekijk optreden

Bekijk winnende optreden • Julia met liedje ‘Around’ naar Malta

Het Junior Songfestival 2014 is zaterdagavond gewonnen door Julia. Met haar liedje ‘Around’ ging zij als favoriet de finale in, en zij maakte de verwachtingen waar. Zij kreeg van de vakjury, de kinderjury en het kijkend publiek 12 punten!

Ook de andere kandidaten Anne & Anique, Beau, Bobby & Ella, Chelsea, Sebastiaan, Sem en Suze hebben prachtige optredens neergezet. Maar er kan er nu eenmaal maar eentje de winnaar zijn. Julia reist in november af naar Malta.

Op 15 november vindt daar het Junior Eurovisie Songfestival plaats. Julia is de twaalfde Nederlandse inzending voor de jonge versie van het liedjesfestijn.

Video: Julia met ‘Around’ (live in finale)

Toi toi toi Julia!

Nederland won het Junior Eurovision sinds het begin in 2003 één keer. Dat was in 2009 met Ralf en zijn Click Clack. In 2011 werd Nederland tweede met Rachel.

Maar winnen is niet het belangrijkste. Ook deelnemers die minder hoog eindigden zijn nog altijd bekend. Zoals Femke Meines (7de in 2012) die succesvol tienerpop maakt, of bijvoorbeeld Lisa, Amy & Shelley (11de in 2007) die als meidengroep O’G3NE nu indruk maken in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

• Bol: Juniorsongfestival 2014
• iTunes: Junior Songfestival 2014
• Spotify: Junior Songfestival 2014

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Julia wint Junior Songfestival 2014, bekijk optreden

 1. @lbert

  Ik heb niet gekeken, maar als dit het beste was dan vrees ik het ergste voor de rest, nummer is al niet erg goed de zang al helemaal niet

    /   Reply  / 
 2. BéTé

  Variatie op Euforia. ALS je dat dan doet … doe ‘t dan goed.

  Show op zich goed met de dansers maar Julia straalt totaal geen self confindence uit en zingt ook nog eens matig. Gemiste kans!

    /   Reply  / 
 3. Marcus Lucas Auteur

  Bij Junior Eurovision zijn het allemaal jonge tieners en de regel is dat ze het liedje zelf geschreven moeten hebben. Ze krijgen daarbij uiteraard wel hulp van producers. Maar Julia doet het best goed, voor zover ik de internationale reacties op internet zie. Voor de doelgroep is dit cool.

    /   Reply  / 
 4. BéTé

  Song nog paar keer beluisterd zonder beelden en moet bekennen dat het een zeer catchy liedje is. Dat is dan op zich zeker ok voor Songfestivals.
  Maar de performance on stage is vooral goed vanwege het hoge niveau van de dansers (Lucia Marthas neem ik aan?). Je ziet duidelijk dat het Julia onzeker maakt omdat zij dat niveau bij lange na niet heeft. Dat hoeft ook niet natuurlijk maar ze zal beslist meer zelfvertrouwen moeten uitstralen als het er echt om gaat.

    /   Reply  / 
 5. bastian

  Was mijn favoriet, dus ben zeer tevreden met de keuze. Dansers zijn van Lucia Marthas idd, en zijn erg goed. Plaatje is wat mij betreft helemaal af.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>