Terugkijken: Trijntje in DWDD over Songfestival

Matthijs zal vast meer details willen losweken over het liedje

Vorige week werd bekend dat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2015. Het duurt allemaal nog maanden, maar het is toch al spannend. De Wereld Draait Door heeft de zangeres vanavond te gast.

Anouk verklapte vorige week in College Tour dat Trijntje het is geworden. Het liedje is mede geschreven door Anouk. Het nummer schijnt fris, verrassend en vermoedelijk uptempo te zijn. Al wordt daar nog erg geheimzinnig over gedaan.

Matthijs van Nieuwkerk zal er vast en zeker vragen over stellen. Hopelijk krijgen we in ieder geval uitsluitsel over het genre en of het lied inderdaad uptempo is. En over of zij straks als Trijntje of Traincha op het Eurovisiepodium zal staan.

Onthullingen tot nu toe

Het liedje is Engelstalig. Trijntje sluit niet uit dat als extraatje misschien nog een Nederlandstalige versie gemaakt wordt. Over het nummer zei zij al: ‘Het is een ongelooflijk fris liedje, iets wat je totaal niet verwacht bij Anouk. Ook niet bij mij.’

In de media is druk gespeculeerd. Anouk is gemotiveerd en competitief. Zo zou zij de tweede plaats van Ilse DeLange met The Common Linnets op zijn minst willen evenaren. Dat Anouk rancuneus zou zijn, lijkt mij sterk. Dat is puur speculatief.

Anouk is volgens mij iemand die daar boven staat. In de pers worden negatieve uitspraken uitvergroot, maar Anouk heeft zich ook heel genuanceerd uitgelaten over Ilse. Wel is duidelijk dat zij het Songfestival een heel tof evenement vindt.

Cornald Maas noemde het liedje ‘zeker een hit’. Na twee topjaren op het Songfestival gaat de Avrotros met Trijntje dus wederom voor de winst!

Maar goed, alles zal vanavond ter sprake komen als de zangeres voor het eerst op beeld spreekt over haar deelname. Eerder reageerde zij al wel op de radio.

Update: terugkijken

• Songfestival: Trijntje met ‘spannend, fris liedje’
• ‘Trijntje als Traincha naar Eurovisie Songfestival’
• NLpop archief: alles over het Eurovisie Songfestival

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Terugkijken: Trijntje in DWDD over Songfestival

 1. BéTé

  Trijntje zag er fris en naturel uit en zo kwam ze gelukkig ook over. Ik hoop dat ze dat (zowel voorkomen als uiterlijk) weet vast te houden voor het ESF.
  Ik heb haar de laatste jaren vooral gezien via the Voice. En dan spreekt mij – hoe ze overkomt – alles behalve aan.

    /   Reply  / 
 2. Marcus Lucas Auteur

  Het valt inderdaad op hoe spontaan, enthousiast en leuk Trijntje is. Aanstekelijk. Ik heb ook elders gelezen dat mensen die hun twijfels hadden, door dit interview veel positiever zijn geworden!

  In The Voice komt dat er wat minder uit. Maar dat is een format waarin zij een onderdeeltje is. Haar commentaren duren daar hooguit een minuutje, en zijn vrij ernstig. Ze toont in The Voice ook wel haar spontaniteit maar dat zijn korte flitsen omdat de regie schakelt. In dit langere interview komt zij beter tot haar recht. Mooi om haar zo enthousiast te zien.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>